Gönderen Konu: Manjaro - GTA San Andreas - Wine Oyun Performansı Düşük  (Okunma sayısı 3951 defa)

Çevrimdışı Musa Bağrıyanık

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon HD 4300
  • İşlemci: AMD Athlon II x2 240
Bu konuyu mint forumunda açma nedenim aynı şeyin minttede olması ve WINE ile alakalı olduğunu bilmemden ve Arch Linux için aktif düzgün bir Türkiye topluluğu bulamamamdan dolayıdır, yoksa şuan Manjaro XFCE kullanıyorum.

Linuxa yeni başladım, PlayOnLinux ve WINE yardımıyla GTA San Andreas yükledim ama oyunun FPS değeri çok düşük, sanki 30FPS'e sabitlenmiş gibi. PlayOnLinux üstünden vcredist ve directx 9 runtimelarını yüklememe rağmen bir şey değişmedi. WINE'de oyun performansı iyileştirmesi için ne yapabilirim? Başka oyunlarda denemedim ama deneyeceğim.

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 06 Haziran 2020, 23:38:19 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı yigitates

• Yeni Penguen
  • *
Ynt: Manjaro - GTA San Andreas - Wine Oyun Performansı Düşük
« Yanıtla #1 : 09 Haziran 2020, 12:30:21 »
Wine ile alakalı hiçbir bilgim yok, ancak PlayonLinux artık kullanılmayan bir yazılım. Lutris tercih ediliyor.

Steam kütüphanenizde oyun ekli ise Steam bu işleri Proton yardımı ile kendi otomatik hallediyor aslında, daha kolay bir yöntem.

Çevrimdışı KT

• Yeni Penguen
  • *
  • Selamlar..
    • Kagan Tanrisundu
  • Dağıtım: Linux Mint 19.03
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.4.8
  • Grafik Kartı: ASUS RX570 ROG STRIX 8GB GDDR5 OC 256Bit
  • İşlemci: AMD Ryzen 3 1300X Quad-Core Processor × 4
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2020, 14:44:17 »
Steam Play aracılığıyla açarsanız ""Proton 5.0-7"" le;  Wine' ye gerek kalmaz! protondb sayfasına baktım. Geri dönüşler olumlu performans alınıyor.
Link: https://www.protondb.com/app/12120
Destek ve yardımlarınız için teşekkür ederim. Saygılarımla..

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #3 : 13 Haziran 2020, 19:12:22 »
GTA San Andreas 25 fps'e kilitli olarak çalışır , eğer varsayılan ayarlardan framerate limitini kaldırmazsanız. Windows ve Linux'ta böyledir , oyunun kendi ayarı böyle kısaca.

Eğer framerate kilidini kaldırırsanız karakteriniz ile bazı şeyleri yapamazsınız , örneğin yüzemk veya hızlı bir şekilde bisiklet sürmek gibi. Çünkü fizik bu oyunda framerate'e endeksli.

https://steamcommunity.com/app/12120/discussions/0/343787283758431148/

Linux veya Wine ile ilgili problem yok , oyunun ayarlar kısmından
Kod: [Seç]
Frame limiter ayarını
Off yapın yüksek fps için.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Musa Bağrıyanık

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon HD 4300
  • İşlemci: AMD Athlon II x2 240
« Yanıtla #4 : 20 Haziran 2020, 20:54:12 »
GTA San Andreas 25 fps'e kilitli olarak çalışır , eğer varsayılan ayarlardan framerate limitini kaldırmazsanız. Windows ve Linux'ta böyledir , oyunun kendi ayarı böyle kısaca.

Eğer framerate kilidini kaldırırsanız karakteriniz ile bazı şeyleri yapamazsınız , örneğin yüzemk veya hızlı bir şekilde bisiklet sürmek gibi. Çünkü fizik bu oyunda framerate'e endeksli.

https://steamcommunity.com/app/12120/discussions/0/343787283758431148/

Linux veya Wine ile ilgili problem yok , oyunun ayarlar kısmından
Frame limiter ayarını
Off yapın yüksek fps için.
GTA San Andreas hakkında yeterince bilgim var dediğiniz durumların farkındayım evet, GTA'da yüksek FPS almak yüzme ve koşma gibi şeyleri yavaşlatmasının dışında araç sürüşünüde bozuyor ama bunları fixlemenin yolları var. Zaten ben GTA'yı yüklediğimde ilk olarak Frame Limiter'ı kapatırım, onu kapattığım halde bile böyle oyun Linuxta. Ayrıca tek sorun FPS'in düşük olmasıda değil yani böyle mouse ile kamerayı oynattığımda Windowstaki gibi akıcı olmuyor dönüşleri, Windowstaki 30FPS ile Linuxtaki 30FPS arasında böyle bir kamer aoynatma sorunuda oluyor.
« Son Düzenleme: 20 Haziran 2020, 21:31:21 Gönderen: Musa Bağrıyanık »