Bu konu bahsedilen şikayeti açan vatandaş foruma üye olup, bu konuya mesaj göndermiş. İftiracı kişiliği zerre kadar değişmediği, içeriği iftira ve cahillik dolu olduğu için, hem üyeliğini yasakladım hem de mesajını onaylamadım.
Neymiş efendim mesele! Bir video kanalında Linux dağıtımlarında kullanılabilecek antivirüs uygulamaları ile ilgili bir video izlemiş. Bir de Yıllar önce Linux Mint resmi bloğunun heklenmesi ile ilgili bir içerik görmüşmüş. Bundan referansla olarak Linux'a virüs bulabilirmiş, saçmalık üstüne saçmalık.
Sen tut Linux Mint Türkiye forumuna iftira at, sonra olmadı alakasız bir içerikle kendini aklamaya çalış. Yok efendim, ilgili alanda şikayet açmasaymış, bu husus forumda tartışılmazmış. Saçmaladığını anlayınca ağız değiştirmeler filan.. Attığı iftira ile Linux'a virüs bulaşma ihtimali arasında nasıl bir bağlantı kurduysa artık.
Vatandaşın ne yazdığını anlamak zor, sen tutuyorsun bizim tarafımızdan hazırlanmayan ISO dosyalarına, bizim tarafımızdan zararlı bir öge eklenebileceğinin hayalini kuruyorsun. Ayrıca hem forum hem de yönetimdeki kişiler hakkında, hem iftira hem de hakaret içerikli şeyler yazıyorsun. Sonra tutmayınca, Nasrettin hoca fıkrasındaki gibi "ya tutarsa" kabilinden alakalar kurmaya/uydurmaya çalışıyorsun.
İlgili kişi "arthurbarras" rumuzu ile 21 Mayıs 2020 tarihinde foruma üye olmuş. Ama açtığı sözde şikayet bundan çok daha sonra. Yani kafasına takılan, anlayamadığı, anlamadığı ya da anlamak istemediği bir hususla ilgili forumda konu açabilecek imkanı vardı. Buna rağmen içeriği hiç de iyi niyet taşımayan bir davranış şekline girdi. Bunların üstüne bir de, sözde iyi niyet göstergesi olarak açtığı şikayeti kaldırmış.
Nasıl bir hayal dünyasıdır, gerçekten anlamakta zorlanıyorum.
İsminin "Ali Barışık" olduğunu iddia eden kişi ile ilgili olarak "iftira ve hakaret" içerikli dava açma hakkımızı saklı tutmaktayız.
Sana kocaman bir YETER! Düş yakamızdan!!!
Malum şahıs ve hiç bir veriye dayanmadan yayınlayan site tek taraflı kendi kendilerine mahkeme kurarak, birilerini yargısız infaz yoluna gitmişler.
Bu bütün ülkelerin adaletinde tartışma götürmez bir suçtur.
Bu suçu telafi etmenin en iyi yolu, sözde davacı ve sözde mahkeme heyetinin yayını kaldırması ve bir özür notu düşmesidir.