Gönderen Konu: Çeviri Hataları  (Okunma sayısı 10571 defa)

Çevrimdışı Gokhankrll

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint Cinnamon 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: GTX950M
  • İşlemci: i7 4720hq
Ynt: Çeviri Hataları
« Yanıtla #30 : 03 Aralık 2017, 21:44:14 »
Buyrun, çıktı
Kod: [Seç]
ii  firefox-locale-en                                           57.0.1+linuxmint1+sylvia                                amd64        English language pack for Firefox
ii  krb5-locales                                                1.13.2+dfsg-5ubuntu2                                    all          Internationalization support for MIT Kerberos
ii  language-pack-en                                            1:16.04+20161009                                        all          translation updates for language English
ii  language-pack-en-base                                       1:16.04+20160627                                        all          translations for language English
ii  language-pack-gnome-en                                      1:16.04+20161009                                        all          GNOME translation updates for language English
ii  language-pack-gnome-en-base                                 1:16.04+20160627                                        all          GNOME translations for language English
ii  libencode-locale-perl                                       1.05-1                                                  all          utility to determine the locale encoding
ii  libfreerdp-locale1.1:amd64                                  1.1.0~git20140921.1.440916e+dfsg1-5ubuntu1.2            amd64        Free Remote Desktop Protocol library (locale library)
ii  liblocale-gettext-perl                                      1.07-1build1                                            amd64        module using libc functions for internationalization in Perl
ii  localechooser-data                                          2.65ubuntu4                                             all          Lists of locales supported by the installer
ii  locales                                                     2.23-0ubuntu9                                           all          GNU C Library: National Language (locale) data [support]
ii  mintlocale                                                  1.4.3                                                   all          Language selection tool
ii  python-apt-common                                           1.1.0~beta1build1                                       all          Python interface to libapt-pkg (locales)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #31 : 04 Aralık 2017, 11:03:07 »
Türkçe dil dosyalarınız kurulu değil, sisteminizi İngilizce kulanıyorsanız bu uyarının Türkçe olmaması normal bir durum.

[info][Nasıl] Kurulum Sonrası Türkçe Dil Sorunu Hk.[/info]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Gokhankrll

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint Cinnamon 19.1
  • Grafik Kartı: GTX950M
  • İşlemci: i7 4720hq
« Yanıtla #32 : 06 Aralık 2017, 16:07:24 »
Türkçe olarak kullanıyorum ama şu an için bir sorun yok. Kullandıkça ufak tefek sorunların zamanla düzeldiğini gözlemliyorum. İlerde bir sorun olursa verdiğiniz kılavuzu deneyeceğim. Teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #33 : 06 Aralık 2017, 16:44:03 »
Cinnamon masaüstünün çevirileri genel sistem çevirilerinden ayrıdır, cinnamon-l10n paketi ile sağlanır. Benzer durum Linux Mint araçları içinde geçerlidir. Bunun haricindeki genel sistem çevirileri için yukarıdaki paketlerin kurulması gerekiyor.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
« Yanıtla #34 : 22 Aralık 2017, 03:23:12 »
Hata değil ama eksiklik desem daha doğru olur.

Cinnamon'da.

Bir güncelleme mevcut diyeceğine , 1 update available yazıyor.
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #35 : 22 Aralık 2017, 10:30:13 »
Güncelleme Yöneticisi çevirileri doğrudan Cinnamon'la alakalı değil, bu tüm sürümleri etkiliyor. Bu çeviri bizim tarafımızdan tamamlandı, ama sanırım bir düzeltme yapmaları gerekiyor. Bu sonraki güncellemelerle çözülebilir.

Çevrimdışı evrenso

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 17.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 64 bit
  • Grafik Kartı: Intel Corp. Mobile GM965/GL960 Integ. Graphics ...
  • İşlemci: Intel Celeron CPU 540 @ 1.86 Ghz x 1
« Yanıtla #36 : 10 Şubat 2018, 01:08:25 »
Sistemim:
Linux Mint 18.2 Cinnamon 64-bit.
Cinnamon sürümü 3.4.6
Linux çekirdeği 4.13.0-32-generic.

Heap Makinesi uygulamasında çerçevenin üst kenarından "Gelişmiş Kip" veya "Klavye Kipi" seçildiğinde, birimler arasında dönüştürme işlevi de karşımıza çıkıyor. Burada alan ölçüleri arasında dönüştürme yapmak istediğimizde 1 dönüm = 4046,86 metrekare şeklinde yanlış bir bilgilendirmeyle karşılaşıyoruz. Gerçekte 1 dönüm = 1 dekar = 1000 m2'dir. Aynı şekilde 1 hektar = 2,47 dönüm gibi yanlış bir sonuç daha görüyoruz ki gerçekte 1 hektar = 10 dönümdür. İnternette arama yaptığımda bu sonuçları vermesi gereken birimin dönüm değil acre olduğunu gördüm. Bu nedenle burada bir hesap değil tercüme hatası olduğunu düşünüyorum. Yani "acre" Türkçeye çevrilirken dönüm olarak çevrilmiş. Tureng'e göre doğru karşılığı "akre".

Windows 7'de de hesap makinesinde aynı hatanın varlığını Internetten öğrendim. Ayrıca acre'yi hektar olarak Türkçeye çeviren bir online sözlüğe de rastladım (ve hatayı bildirdim). Aslında acre, 4046,86 metrekareye karşılık gelen bir İngiliz birimiymiş.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #37 : 10 Şubat 2018, 15:32:18 »
Çevirilerdeki hata bildirimlerinde şu hususu gözönde bulundurmak gerekiyor. https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=724.msg4109#msg4109

Bununla birlikte hesap makinesinin Linux Mint github adresinde yamalı bir sürümü bulunduğundan, hatalı çevirinin düzeltmesi için gerekli çalışmayı yaptık.

https://github.com/linuxmint/gnome-calculator/pull/2

Ubuntu tabanı ile ilgili düzeltme Linux Mint çevirileri kapsamına girmiyor, teknik hatalara sebep olabileceği için bu düzeltmeyi de Launchpad üzerinden yaptık. Genel olarak taban çevirilerine destek verecek kadar geniş bir zamanımız olmuyor maalesef. Bu tür tabanla ilgili durumlarda, taban dağıtımın çeviri ekibine haber vermek daha uygun olabilir.

https://translations.launchpad.net/ubuntu/bionic/+source/gnome-calculator/+pots/gnome-calculator/tr/+translate?search=acre&batch=10&show=all

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #38 : 18 Mart 2018, 16:31:13 »
Hata değil ama eksiklik desem daha doğru olur.

Cinnamon'da.

Bir güncelleme mevcut diyeceğine , 1 update available yazıyor.

Sorun şu düzeltme ile çözülüyor. https://github.com/linuxmint/mintupdate/pull/329/commits/04e247566927074dc3bac58f0b98cf8952c1d0b1

Düzeltmeyi aşağıdaki komutları sırasıyla uçbirimde çalıştırarak uygulayabilirsiniz.

wget -c --no-check-certificate https://raw.githubusercontent.com/linuxmint/mintupdate/04e247566927074dc3bac58f0b98cf8952c1d0b1/usr/lib/linuxmint/mintUpdate/mintUpdate.py
sudo mv /usr/lib/linuxmint/mintUpdate/mintUpdate.py /usr/lib/linuxmint/mintUpdate/mintUpdate.py.YEDEK
sudo cp ~/mintUpdate.py /usr/lib/linuxmint/mintUpdate/
sudo chmod +x /usr/lib/linuxmint/mintUpdate/mintUpdate.py
Sonrasında Güncelleme Yöneticisini kapatıp yeniden açın.

« Son Düzenleme: 18 Mart 2018, 19:58:22 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı onurm

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #39 : 20 Ekim 2020, 19:25:31 »
Tercihler -> Ekran'da Kullanıcı Arayüzü Ölçeklenmesi'nde Atomatik diye bir seçenek var.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #40 : 20 Ekim 2020, 21:40:58 »
Tercihler -> Ekran'da Kullanıcı Arayüzü Ölçeklenmesi'nde Atomatik diye bir seçenek var.

Bu hatayı farkedip düzeltilmiştik, ama düzeltilen kısım henüz depodaki çeviri dosyalarına girmedi. https://translations.launchpad.net/linuxmint/latest/+pots/cinnamon-control-center/tr/71/+translate

Düzeltilmiş dil dosyasını birazdan PPA depomuza yükleyebiliriz. Aşağıdaki komutlarla PPA deposunu sisteminize ekleyin, düzeltilen dil dosyası PPA deposuna eklenince güncellemeyi alabilirsiniz. Bu PPA deposu sadece Linux Mint 20 Ulyana içindir.

sudo add-apt-repository ppa:linuxmint-tr/20-ulyana
sudo apt update

« Son Düzenleme: 20 Ekim 2020, 21:58:27 Gönderen: Butterfly »