Gönderen Konu: Sağdaki pencereye bir bağlantı eklenmesini öneriyorum  (Okunma sayısı 532 defa)

Çevrimdışı illedelinux

• Yeni Penguen
  • *
    • GnuLinuxFree
  • Dağıtım: Archman, Debian JWM
  • Masaüstü Ortamı: JWM
  • Grafik Kartı: Intel 82Q963/Q965
  • İşlemci: Intel Core2 6300, 1596 MHz
Foruma girmeden sağda görünen "pentest desteklemiyoruz" ilgili pencereye Mint nasıl indirilir, md5 kontrolü nasıl yapılır, USB'ye nasıl yazılır, Bios nasıl ayarlanır, Ön yükleyici ekranında ne yapılır, kurulum nasıl yapılır, UEFİ için efi bölümü nasıl yapılır, kurulum sonrası ne yapılmalı gibi yapılan bir çalışmanın bağlantısı eklenebilir.
Bir çok yeni kullanıcının ilk duraklarından birisi malumunuz Mint Lİnux'tur, ancak çeşitli platformda bahsettiğim konunun çok sorulduğunu gördüğüm için böyle bir öneride bulundum.
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Sağdaki pencereye bir bağlantı eklenmesini öneriyorum
« Yanıtla #1 : 24 Ağustos 2020, 02:07:05 »
Ne farkedecek? Böyle ya da benzer konulara forumdan herhangi bir bağlantı ya da referans verene kendi adıma rastlamadım. Tam tersine forumdaki konuları okuyup, sorunlara çözüm önerisi sunan pek çok kimse vardır. Durum buyken, önerinizi eklesek de efektif bir etkisi olmayacaktır. Bahsettiğiniz hususların geneli, her sürümün duyurusunda ayrıntılı biçimde zaten anlatılıyor.

Forumun en üst kısmında İndir düğmesi mevcut, buradaki bağlantılar ile istenen sürüm kolayca indirilebilir. Yine aynı menüde kurulum rehberinin PDF sürümüne bir bağlantı da mevcut. Kurulum rehberi bahsettiğiniz hususları ayrıntılı biçimde anlatmakta.

Kimse (arama dahil) bir zahmete girmesin diye, gereksiz ve anlamsız hamallık yapmaya gerek olmadığını düşünüyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı illedelinux

• Yeni Penguen
  • *
    • GnuLinuxFree
  • Dağıtım: Archman, Debian JWM
  • Masaüstü Ortamı: JWM
  • Grafik Kartı: Intel 82Q963/Q965
  • İşlemci: Intel Core2 6300, 1596 MHz
« Yanıtla #2 : 24 Ağustos 2020, 05:55:03 »
Ustam o indir tuşunda pdf olduğunu sen söyleyince gördüm, hiç dikkatimi çekmemişti. Ancak o dosya çok geniş ele alınmış olmasına rağmen yeniler için itici geleceğini düşünüyorum. Çünkü son bir kaç aydır farklı platformlarda yenileri gözlemliyorum, kısa ve net olmazsa hiç bir şey anlamıyorlar. Bu foruma veya başka foruma gelen yeniler gibi değiller, sadece GNU/Linux'un adını duymuş en büyük kesimi oluşturuyorlar ama hepsi bir şekilde tanışmakta kararlı oluyorlar. Virüsten bıkma, korsan kullanma, kapalı kaynaktan korkma, zayıf makine kullanma gibi haklı nedenleri oluyor. GNU/Linux alemine geçmek isteyen ve çoğunluğu oluşturan bu kesimin yarısı kendilerine göre basit ve sade bir kaynak bulamayınca vazgeçiyorlar. Araştırsalar elbette sonuca ulaşırlar ama bence haklı tarafları da var, basit denecek anlamda yeterli yerli kaynak olmadığını düşünüyorum.
Dediğim gibi önerim bu gözlemime dayanıyor, gerisi elbette size bağlı :)
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 24 Ağustos 2020, 13:14:42 »
Bu durumda, o platformlar için bu tür kaynakları hazırlayabilirsiniz. Yazdıklarınızdan/ifadelerinizden, bahsettiğiniz şart ve durumların bu forumla ilgisi olmadığı ya da olmayacağı farkedilebiliyor.  Sonuç olarak bahsettiğiniz düzenlemeleri yapmamızın, bir şeyi değiştirmeyeceğini ya da bir katkı sağlamayacağını anlayabiliyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]