Gönderen Konu: Lİnux Mint İçinde Linux Mint Sanal Makinesi Kurmak Mantıklı Mı?  (Okunma sayısı 3389 defa)

Çevrimdışı panan

• Yeni Penguen
  • *
    • potasyumsiyanur
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cİnnamon
  • Grafik Kartı: İntel Uhd Graphics 620
  • İşlemci: İntel Core İ3
Merhabalar.Normal bir şekilde Linux Mint Cinnamon 20.1 kullanıcısıyım.Her türlü işimi görebiliyorum fakat terminali kurcalamayı çok istiyorum.Fazla bilgim olmadığından(bozarım korkusu  :D :D) Virtualbox ile Linux Mint'i sanal makine olarak kurup orada kurcalayayım diyorum.Sizce bu mantıklı olur mu?Bir de eğer sanal makine kurarsam fazla ram yemesin istiyorum. Bu biraz cahilce olacak ama mesela XCFE sürümünü kursam sanal makine olarak Cinnamon'dan bir farkı olur mu terminal komutları anlamında?

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Sanal makine üzerinde denemeler yapmak mantıklıdır zira sistemin kendisi etkilenmez haliyle dosyalarınızı ve yapılandırmalarınızı kaybetmezsiniz. Sanal makinenizin RAM ve CPU gibi limitlerini ayarlayabilirsiniz, paket komutları haricinde Linux sistemlerde bash komutları arasında farklılık yoktur. Kuracağınız XFCE ortamı da Linux Mint ise paket komutlarında da farklılık olmaz.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı panan

• Yeni Penguen
  • *
    • potasyumsiyanur
Anladım teşekkür ediyorum.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Çözülen başlıklara [Çözüldü] etiketi ekliyoruz. İsterseniz farklı yorumlar için başlık açık kalabilir yada etiketi eklerseniz kilitleyebiliriz.

Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı panan

• Yeni Penguen
  • *
    • potasyumsiyanur
Anladım teşekkürler belki başka birileri de yazmak ister diye açık tutmak istedim  :-*