Gönderen Konu: Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.  (Okunma sayısı 16194 defa)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.
« : 10 Aralık 2014, 23:36:02 »
Merhaba sevgili üyelerimiz,

Forumda açmış olduğunuz başlıklarınıza ait sorunlarınız çözüldüğünde lütfen başlığa [Çözüldü] etiketi ekleyiniz. Etiketi elle yazmak yerine, kolaylık olması için konu başlığının yanına bir etiket ekledik.

Çözüldü etiketi eklemek için başlığınızın ilk iletisinin sağ üst köşesinde bulunan değiştir butonuna gelerek, başlığın hemen sol tarafında ki [Çözüldü] etiketine tıklayarak başlığa etiketi ekleyin ve daha sonra iletinizi Kaydet düğmesine tıklayarak kaydediniz.

Bu etiketleme sistemi sayesinde bizler de hangi başlığın çözüme kavuştuğunu daha rahat takip etmekle beraber, forum düzenini de sağlamış olacağız.

Düzenleme: Resim yükleme alanı değiştirildi.
« Son Düzenleme: 03 Aralık 2020, 17:02:56 Gönderen: Butterfly »
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
Ynt: Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında.
« Yanıtla #1 : 21 Aralık 2014, 23:33:03 »
Bu fonksiyon özel mesaj gönderdikten sonra uyarı verme özelliğini kullanılmaz hale getirdiği için şimdilik, askıya alınmıştır. En kısa zamanda sorunu çözmeyi umuyoruz.

Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2015, 21:35:31 »
Merhabalar,

Daha önce bu fonksiyon özel mesajlarda uyarı verme özelliğini kullanılamaz hale getirdiğinden dolayı devre dışı bırakmıştık. Ubuntu Türkiye forumunda ki, [member=1340]alquirel[/member] arkadaşımızın düzenlediği fonksiyon yardımıyla Çözüldü etiketini tekrar kullanıma sokmuş buluyoruz.  Kendisine teşekkür ediyoruz.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #3 : 12 Şubat 2015, 21:41:08 »
Merhabalar,

Daha önce bu fonksiyon özel mesajlarda uyarı verme özelliğini kullanılamaz hale getirdiğinden dolayı devre dışı bırakmıştık. Ubuntu Türkiye forumunda ki, [member=1340]alquirel[/member] arkadaşımızın düzenlediği fonksiyon yardımıyla Çözüldü etiketini tekrar kullanıma sokmuş buluyoruz.  Kendisine teşekkür ediyoruz.
Elinize sağlık. [member=1340]alquirel[/member] [member=1]Danny[/member]

Çevrimdışı alquirel

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 13 Şubat 2015, 05:28:45 »
Her ne kadar özel iletilerle ilgili sorunun çözümünde bir katkım olmasa da "rica ederim" demek için uğramak şart oldu :) İyi forumlar.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #5 : 16 Temmuz 2015, 21:19:45 »
Daha önce bir iletiyi düzenle kısmına girildiğinde, [Çözüldü] etiketi sadece konunun ilk iletisinde değil, kullanıcıların gönderdiği tüm iletilerde görünüyordu. Aynı zaman da yeni bir konu açarken de [Çözüldü] etiketi görünüyordu.

Yapılan değişiklik ile bundan sonra sadece kullanıcının (yani konunun ilk iletisinde) konu sahibi düzenle dediği zaman [Çözülü] etiketi görünecek. Yani konu sahibi bundan sonra yanlışlıkla herhangi bir iletinin başlığını değil sadece ilk mesajına [Çözüldü] etiketi ekleyebilecek.

Böylelikle, hangi konunun çözüme ulaştığını hangi konunun ulaşmadığını daha sağlıklı bir şekilde takip edebileceğiz.

Bknz : Bu tür yanlışlıkların da önüne geçmiş olacağız.

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
« Yanıtla #6 : 16 Temmuz 2015, 21:32:10 »
Teşekkürler [member=1]Danny[/member]
Menü'de de değişiklik var. Çeviri ve Bağış bağlantıları eklenmiş.  :)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #7 : 20 Temmuz 2015, 11:24:59 »
Teşekkürler [member=1]Danny[/member]
Menü'de de değişiklik var. Çeviri ve Bağış bağlantıları eklenmiş.  :)

Rica ederiz [member=9]karakartala[/member] çeviriler kısmı vardı zaten uzun süredir. Bağış bağlantıları dediğin gibi yeni eklendi. Bu arada yanlış anlaşılmasın bazı arkadaşlar tarafından bağış bize değil, direk olarak Linux Mint geliştiricilerine yapılıyor :)

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #8 : 09 Eylül 2015, 15:49:55 »
Bence çözülen başlıklar tamamen cevaba kapatılmamalı. Uzun zamandır uğramadım ancak şimdiki sistem ne bilmiyorum. Zira o başlıktan yeniden yararlanılabilir diye düşünüyorum.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #9 : 09 Eylül 2015, 16:21:38 »
Çözülen başlıklar forum kuralları ve uygulama politikamız gereğince kapatılmaktadır. Buradaki çözüm yolları diğer kullanıcılar tarafından kullanılabilir. Eğer o çözülen başlıktaki yollar işe yaramaz ise yeni bir konu açılması gerekmektedir. Zira sorun başlığı aynı olsa da çözüm yolları değişkenlik gösterebilmekte bu da konunun karmaşık bir hal almasına neden olabilmektedir. 

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #10 : 09 Eylül 2015, 16:26:51 »
Daha önce de uygulamamız böyleydi, değişen tek şey çözüldü etiketi için bir eklenti getirilmesidir.

Konu kilitlendiği zaman yeniden yararlanılmasının önüne neden geçilsin. Tersine açık kalan konuların altından farklı kişiler benzer konulara devam etmek istediklerinde konular daha anlamsız ve karmaşık hale gelebiliyor.

Aynı uygulamayı Nasıl konuları için dahi yapabiliriz. Örneğin buradaki konuda bir sürü mesaj mevcut, ekseri tamamını okunmadığı için benzer sorularla mütemadiyen karşılaşıyoruz. Benzer şekilde çözümlenmesine rağmen kilitlenmeyen konularda da aynı neticenin oluşacağı aşikar görünüyor.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
« Yanıtla #11 : 13 Eylül 2015, 20:54:52 »
Daha ziyade sade şekilde konuların devam edebileceğini düşündüğümden söyledim. Sadece 1 satırlık daha çözüm önerisiyle bir başkasının sorunda çözülebilir. Konuyu karmaşıklaştıracak bir mesaj yazıldığında zaten kullanıcı uyarılıp yeni başlık istenir.

Bir başka hususta konunun kilitlendikten sonra arama motorlarında pek görünmemesi. Daha ziyade sonraki sayfalarda görünmesi olabilir. Tabiki bu ihtimal. Arama motorları konunun tarihten ziyade popülerliğini ön planda tutuyor. Ancak arada bir güncellenmiş aynı sorunu yaşayan kişilerin ufak tefek düzeltme ve eklemelerle sonu çözmesi konuyu anlaşılır halde ve güncel tutacak hemde popüleritesini artıracaktır. Böylelikle yeni linux kullanıcılarıda daha kolay çözüm bulabilirlerr.. diye düşünüyorum.

Tabi yine vereceğiniz cevap belli o yüzden sizin dediğiniz olsun kavga çıkmasın diyor ve yenilikten dolayı teşekkür edip kaçıyorum hemen.