Gönderen Konu: Bluetooth Türkçe dil problemi ?  (Okunma sayısı 2915 defa)

Çevrimdışı psk34

• Çok Yeni Penguen
  • *
Bluetooth Türkçe dil problemi ?
« : 25 Aralık 2014, 12:02:39 »
Merhaba. Türkçe dil dosyası çevrilmiş durumda ve sistemle beraber gelmekte. Virtaal ile açıyorum yine Türkçe. Yani çeviri durumunda sıkıntı yok. Sıkıntı bu çevirilerin gözükmemesi.

Dil dosyalarım , güncellemeler her şey tamam fakat Türkçe gözükmüyor.

Bilerek flood yapıyorum. Destek gerçekten zayıf en iyisi sistemi ingilizce kullanmak. Bir iddia ile yola çıkılıyor fakat iddiayı gerçekleştirmek için gerekli çaba gösterilmiyor. 2011 yılında geliştirilmeye başlanan cinnamon konusunda Türkiye olarak sınıfta kalmış durumdayız. Sitem etmekte haklıyım, mesele soruma cevap verilmemesi değil bu konularda hiç bir bilgi bulunamıyor olması. Bu dediklerim diğer dağıtımlar içinde geçerli. Ubuntuda da aynı problemler var ortada bir problem var ve bu herkesi etkilemekte fakat kimse konu açıpta problemi bildirmemekte. Açınca konu  bende de var problem denilmeye başlanıyor.

Düzenleme : Mesajlar birleştirildi.
« Son Düzenleme: 25 Aralık 2014, 12:47:16 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Bluetooth Türkçe dil problemi ?
« Yanıtla #1 : 25 Aralık 2014, 12:56:19 »
Bakınız çeviri konusunda bir sıkıntımız yok, çevirileri tamamı birilmiş durumda ve Linux Mint Türkiye olarak çeviri çalışmalarını en erken bitiren yerel takımlardan biriyiz. Türkiye olarak sınıfta kaldığımız filanda yok, destekde oldukça iyi durumda. İlgili modülde bir güncelleme olmuştur ve sorun dil dosyası ile ilgili geliştiricilerin gerekli güncellemeleri yapmamasından kaynaklanıyordur. Yani sorun tüm çeviri dillerini kapsıyor. Belli ki sizin farklı sorunlarınız var bu kanalı kullanmak niyetindesiniz. Bir insan yardım için konu açıp, peşinden hemen kasti olarak flood mesaj atıyorsa sizin gibi menfi bir duruş sergiliyorsa bunu çıkarsamak zor olmuyor. Çeviriler sizin de belirttiğinizi tamam ama satırlar ile ilgili hatalar vardır. Bu durumu geliştirici ekibin github sayfasına bildirebilirsiniz. Bildirim için teşekkürler sorunun çözümü için gerekli çalışmaları bizlerde yapacağız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı psk34

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 25 Aralık 2014, 13:00:09 »
Bakınız çeviri konusunda bir sıkıntımız yok, çevirileri tamamı birilmiş durumda ve Linux Mint Türkiye olarak çeviri çalışmalarını en erken bitiren yerel takımlardan biriyiz. Türkiye olarak sınıfta kaldığımız filanda yok. İlgili modülde bir güncelleme olmuştur ve sorun dil dosyası ile ilgili geliştiricilerin gerekli güncellemeleri yapmamasından kaynaklanıyordur. Yani sorun tüm çeviri dillerini kapsıyor. Belli ki sizin farklı sorunlarınız var bu kanalı kullanmak niyetindesiniz. Bir insan yardım için konu açıp, peşinden hemen kasti olarak flood mesaj atıyorsa sizin gibi menfi bir duruş sergiliyorsa bunu çıkarsamak zor olmuyor. Çeviriler sizin de belirttiğinizi tamam ama satırlar ile ilgili hatalar vardır. Bu durumu geliştirici ekibin github sayfasına bildirebilirsiniz. Bildirim için teşekkürler sorunun çözümü için gerekli çalışmaları bizlerde yapacağız.

Bakın ben sizi değil tüm Linux kullananları hepimizi eleştiriyorum sınıfta kaldık derken kendimide bunun içine koyuyorum. Yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim. Fakat bir hata varsa ortada kullananlar olarak hepimiz çözüm aramalıyız benim anlatmak istediğim şu ana kadar çözüm aranmamış olması garibime giden bu. İlgin için teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2014, 13:04:38 »
İstenirse çevirilerdeki bu hataların düzelmelerini bizler kaynak dosya üstünden yapabiliyoruz. Ama bir sonraki güncellemede bizim düzelttiğimiz dil dosyası üzerine yeni paketdeki yazılıyor. Düzeltilen dil dosyasının yine elle ilgili dizine taşınması gerekebiliyor. Bu tip düzeltmeleri içerek bir PPA deposu hazırlayarak sorunun etrafından dolaşabiliriz. Düzeltilmiş Türkçe dil paketlerinin bulunacağı bir PPA deposunu ileriki günlerde hazırlayabiliriz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2014, 13:12:56 »
Bluetooth modülünün locale dizini değişmiş.

https://github.com/linuxmint/cinnamon-bluetooth/commit/bcbc994e68f8cd6986d38b5a8eeed1fc46f15f1e

Sorun bundan kaynaklı olabilir. Dil dosyasını /usr/share/cinnamon/locale dizinine kopyalamayı deneyin bakalım sonuç ne olacak?