Gönderen Konu: Wine - DirectX  (Okunma sayısı 6023 defa)

Çevrimdışı FurkanYC

• Yeni Penguen
  • *
Wine - DirectX
« : 13 Şubat 2014, 22:44:43 »
Windows oyunu çalıştırmak için Wine kursam, DirectX de kurmam gerekir mi? Bir kaç defa Wine ile oyun yükledim, çalıştırmayı başaramadım. Ne gerekiyor anlamadım, Wine DirectX'i içeriyor mu? Yoksa kurmam mı gerekli? Oyunlar genelde Microsoft .NET Framework de gerektiriyor, onu da mı kurmam lazım örneğin bir GTA Vice City çalıştırmak için? Vaktim olmuyor, saatlerce denemekle uğraşamıyorum

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Wine - DirectX
« Yanıtla #1 : 13 Şubat 2014, 23:27:35 »
Wine ile gelen her .dll dosyası tersine mühendislik ile hazırlanmıştır. Bu sebeple Directx gibi bir uygulamanın doğal (native) sürümünü yüklemek her zaman için daha uygundur. Yükledikten sonta Wine Ayar yöneticisini (Configure Wine) açıp kitaplılklar kısmından doğal (native) dosyaların seçilmesini sağlamalısınız.

Daha fazla bilgi için buradan yararlanmak mümkün.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı FurkanYC

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 14 Şubat 2014, 07:28:09 »
Pek zahmetliymiş :D Bir de, niçin Linux'de düzgün oyun yok? Demek istediğim, Linux oyunlarına bakıyorum da... Amnesia haricinde düzgün 3D, iyi yeterli grafiklere sahip oyun yok. Android oyunları bile konsol oyunlarına yaklaştı, Linux'de oynanacak oyun yok. Linux için bir Crysis hayal gibi, ancak Counter Strike 1.5 seviyesinde, kalitesinde oyunlar mevcut, 2014 yılındayız yahu. Sanırım Linux, oyunlar için pek yetenekli bir işletim sistemi değil ???

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 14 Şubat 2014, 09:22:35 »
Pek zahmetliymiş :D Bir de, niçin Linux'de düzgün oyun yok? Demek istediğim, Linux oyunlarına bakıyorum da... Amnesia haricinde düzgün 3D, iyi yeterli grafiklere sahip oyun yok. Android oyunları bile konsol oyunlarına yaklaştı, Linux'de oynanacak oyun yok. Linux için bir Crysis hayal gibi, ancak Counter Strike 1.5 seviyesinde, kalitesinde oyunlar mevcut, 2014 yılındayız yahu. Sanırım Linux, oyunlar için pek yetenekli bir işletim sistemi değil ???

Valve'nin diğer oyunlarını denemediniz sanırım, bence oldukça performanslı ve grafik açısından güzel oyunlar yer alıyor ?
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı FurkanYC

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 14 Şubat 2014, 09:34:46 »
Valve'nin Steam oyunlarından mı bahsediyorsunuz? Tamamı ücretli değil mi?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #5 : 14 Şubat 2014, 20:49:35 »

Evet ancak takip ederseniz, neredeyse tüm oyunlar dönem dönem oldukça güzel indirime giriyor ve fiyatları oldukça makul oluyor.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı FurkanYC

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 15 Şubat 2014, 06:46:41 »

Evet ancak takip ederseniz, neredeyse tüm oyunlar dönem dönem oldukça güzel indirime giriyor ve fiyatları oldukça makul oluyor.
SteamOS kurup oynamak daha mantıklı olur sanırım, fakat o da hala betaydı. Linux Mint'ye mi Steam kurup oynamak daha uygun olur yoksa SteamOS üzerinde mi?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
« Yanıtla #7 : 17 Şubat 2014, 13:07:53 »
Linux Mint üzerinde de rahatlıkla oynayabilen arkdaşlar olduğunu biliyorum. Sadece oyun oynamak için SteamOS'u kurmak biraz zahmetli olabilir, tercih meselesi sanırım.

Çevrimdışı FurkanYC

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #8 : 21 Şubat 2014, 14:30:11 »
Zaten SteamOS henüz beta, ayrıca tam bir oyun sistemi değil gibi. Mint üzerinde oynamak daha mantıklı. Fakat DirectX kurmak gerekir mi? Oyun performansı da Windows'dan daha düşük olur mu?