Gönderen Konu: Güncelleme parçalara ayrılmış  (Okunma sayısı 1313 defa)

Çevrimdışı illedelinux

• Yeni Penguen
  • *
    • GnuLinuxFree
  • Dağıtım: Archman, Debian JWM
  • Masaüstü Ortamı: JWM
  • Grafik Kartı: Intel 82Q963/Q965
  • İşlemci: Intel Core2 6300, 1596 MHz
Güncelleme parçalara ayrılmış
« : 03 Kasım 2017, 23:59:01 »
Linux Mint'de  listeyi yenileme, güncelleme bildirme, depo seçimi ve güncelleme dört parçaya ayrılmış.
Debian-Ubuntu'da bunu sadece Synaptic ile tek arayüzden yapabiliyoruz.
Belki daha çok seçenek gibi görünüyor ama doğrusu böyle parça-parça bana hiç de kullanışlı gelmedi.
Ya da hepsi tek arayüze entegre edilse Synaptic'ten daha çok kullanışlı olacağı kesin.
Bilemiyorum, sonuçta geliştiricilerin bileceği iş, benden sadece bir görüş...
GNU/Linux kullanmıyorum, onu yaşıyorum...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Güncelleme parçalara ayrılmış
« Yanıtla #1 : 04 Kasım 2017, 10:27:39 »
Sistem çekmecesi zaten Güncelleme Yöneticisinin bir parçası, bununla hem aracı açmadan bir kaç işlem yapabiliyorsunuz hem de güncelleme durumunu bildiriyor, yani gereksiz bir araç değil. Güncelleme Yöneticisi üstünden de güncelleme durumunu görebilir ve paket bilgisi önbelleğini güncelleyebilirsiniz, liste yenileme için ek bir araç gerekmiyor. Yani güncelleme, bildirim ve liste yenileme tek araçta toplanmış. Linux Mint'in kendi yapısına göre hazırladığı kendine ait bir yazılım kaynakları aracı var, bu ayrı bir yazılım, zaten Debian/Ubuntu'daki yazılım kaynakları aracı da ayrı bir yazılım. Yazılım kaynakları aracını Güncelleme Yönetici üstünden de açabilirsiniz. Linux Mint ile Synaptic Paket Yöneticisi kendi araçlarına ve bu duruma göre özelleştirilmiştir, yani Synaptic'ten depolar aracını açtığınızda Debian/Ubuntu'da çıkan araç yerine Linux Mint'in kendi yazılımı açılır. Linux mint ile gelen Synaptic üzerinden güncelleme yapamazsınız, zaten kendi güncelleme aracı olduğu için pasifleştirilmiştir. Sistem çekmesini de özelleştirmek mümkün, örneğin sadece güncelleme olduğunda görünmesini sağlayabilirsiniz.

Tabii bir de bu tür öneriler için yerel forum alanları pek uygun olmuyor, aşağıdaki bağlantılardan geri bildirimler yaparak önerilerinizi doğrudan geliştirici ekibi ulaştırmanız olumlu katkılarınızın hedefi tutturmasına etki edecektir.

https://github.com/linuxmint/mintupdate
https://community.linuxmint.com/idea

Not: Konu (Donanım Tavsiyeleri bölümünden) daha uygun bir alana taşınmıştır.
« Son Düzenleme: 04 Kasım 2017, 10:49:21 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]