Gönderen Konu: Forumda Bir Flatpak ve Snap Bölümü Olsa  (Okunma sayısı 1064 defa)

Çevrimdışı okanakinci

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 19.1
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820M + Intel Haswell-ULT
  • İşlemci: Intel Core i5-4210U @ 1.70GHz x 2
Forumda Bir Flatpak ve Snap Bölümü Olsa
« : 12 Haziran 2018, 21:09:03 »
Linux Mint artık dâhili olarak Flatpak desteği ile geliyor. Ubuntu ise Snap desteği ile geliyor. Flatpak ve Snap uygulamaları gitgide popüler hâle geliyor. Öte yandan bu iki yeni paketleme sistemi alışık olduğumuz yazılım paketleme sistemlerinden oldukça farklılar. Bunlarla ilgili konular da hâliyle farklı olacaktır. Bu yüzden forumda "Flatpak ve Snap Uygulamaları" başlıklı bir bölüm olsa, bu ikisi hakkında daha önce açılmış konular da bu bölüme taşınsa çok faydalı olur diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Forumda Bir Flatpak ve Snap Bölümü Olsa
« Yanıtla #1 : 12 Haziran 2018, 23:06:45 »
Bence farklı bir bölüm açmaya gerek yok, bu paket biçimleri için bir adet nasıl konusu hazırlanması başlangıç yeterli olacaktır. Eninde sonunda bunlar doğal Linux uygulamalarıdır. Açtığınız Winepak konusu için Wine bölümü uygun olacaktır. Eğer gerçekten bir zaruriyet ortaya çıkarsa elbette ayrıca bir bölüm açabiliriz, ama şu an için görünürde bir zaruriyet hissi olduğuna kani olmuş değilim.

Bu konuyu açık tutalım, gelecek geri bildirimlere göre bilahare değerlendirelim diyorum.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]