Gönderen Konu: Resmi Ubuntu forum sitesi hacklendi, 2 milyon kullanıcının şifreleri çalındı.  (Okunma sayısı 4549 defa)

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ubuntu'nun forum sitesi hacklenmiş ve 2 Milyon üyenin bilgilerinin internete sızdırıldığı açıklanmış. Sitede kullanılan eski bir eklenti nedeniyle oluşan açık nedeniyle SQL Injection yöntemi ile hacklemişler.

http://www.omgubuntu.co.uk/2016/07/ubuntu-forums-hacked-2-million-usernames-stolen
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **
  • Powered By MSI
    • Teknoloji ve Saatler
  • Dağıtım: Peppermint 9
ilginç... tepkileri ne olmuş?

ınʇǝן ʞuןןɐnɐnןɐɹ bıןƃısɐʎɐɹdɐn ɐnןɐɯɐz onןɐɹןɐ ʇɐɹʇışɯɐʎın˙˙˙ ınʇǝן pı̇şɯɐnןıʞʇıɹ ɐןdığın ƃünǝ ןɐnǝʇ ǝʇʇıɹıɹ˙˙˙
don,ʇ buʎ ınʇǝן˙˙˙ ɔɐɥıןןǝɹ ınʇǝן ʞuןןɐnıɹ˙˙˙ don,ʇ buʎ dɐndıpɥonǝ˙˙˙

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Linux Mint web sitesi hacklendiğinde, yaygara koparan insanlar ne hikmetse ubuntu forumları hacklendiğinde gıkını bile çıkartmıyor, neden o dağıtım bu dağıtım diye ayrımcılık yapıyor aklım ermiyor açıkçası. Hepimiz aynı amaca hizmet etmiyor muyuz ?

Bknz: Linux Mint web sitesi hacklendikten sonra 24 Şubat 2016'da paylaşmış olduğum bir ileti.

Ubuntu'ya geçmiş olsunlarımızı iletelim, umarım aynı olayları tekrar yaşamayız hiç birimiz.

« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2016, 18:06:08 Gönderen: Danny »
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Alıntı
Ağaya beleş.

Ubuntu'ya olunca hepsi helal.

2 senede bir yaşandığı için yadırgamıyoruz.

gibi gevrek cevaplar verilebilir.

Ubuntu özelinizi (amazon arama sonuçlarını) pazarlar sizi keriz yerine koyar, eleştirirseniz siz troll olursunuz. (Bu arada son sürümlerinde bu özellik kapalı geliyor, kullanıcılarına saygıda büyük mesafe kaydedildiği için bir teşekkürü hakediyorlar.)

Ubuntu artık 1 numaralı sorununu (bug) yok sayar, kimsenin sesi çıkmaz (görmezlikten geliniyor sanırım).

Microsoft has a majority market share
liberation

Son dirsek temaslarından sonra olsa gerek sayın Mark bey bu hatanın düzeltildiğini söylüyor. Bu nasıl bir perhiz, nasıl bir lahana turşusudur? Anlayabilen bana açıklasın. Özgür yazılımı Microsoft'a peşkeş çekince özgür yazılım yaygınlaşmış, bu sebeple bu sorunu çözülmüş olarak görmüşlermişmişmiş.

Yeni çıkan sürümlerinin lansmanını yaptıkları dergilerinden bir tanesinde, Cinnamon masaüstünü paneli alta almak olarak indirgerler. Sonra son sürümlerinde bu özellik eklenince yere göre sığdıramazlar.

Bir grup gönüllünün Linux'u sevdirmek için giriştikleri proje gözlerine batar, geliştirici seviyesinde düzenbazlıklar yaparlar, en sonuncusunda Ubuntu depolarındaki paketleri kullanabilmek için anlaşma yapılmasının şart olduğu gibi bir şeyler gevelerler. Sanki depolarındaki özgür yazılımlar babalarının malı, anlayabilen varsa bana izah etsin lütfen.

Kendinizi keriz yerine koymak umrunuzda değilse, hala mideniz bulanmadıysa Ubuntu kullanmaya devam edebilirsiniz.

Kusura bakmayın, pişkinlikleri görünce insan dayanamıyor.
« Son Düzenleme: 18 Temmuz 2016, 19:06:29 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Ne yapalım peki ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Kimseden bir şey yapmasını istemediğim için, ne yapması gerektiğini söylemek uygun olmaz, dileyen dilediğini kullansın. Kimseye neyi neden kullanıyorsun demedik, ama bir kimse başkasına çuvaldız batırmadan önce kendisine iğneyi bir dokundurmalı değil mi? Yukarıda yazdıklarım kendisine iğne batıramayanlar için geldi.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Leopard

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20 64-bit
  • Grafik Kartı: Nvidia Geforce GTX 1050
  • İşlemci: Intel Core i7 7700HQ
Linux Mint web sitesi hacklendiğinde, yaygara koparan insanlar ne hikmetse ubuntu forumları hacklendiğinde gıkını bile çıkartmıyor, neden o dağıtım bu dağıtım diye ayrımcılık yapıyor aklım ermiyor açıkçası. Hepimiz aynı amaca hizmet etmiyor muyuz ?

Bknz: Linux Mint web sitesi hacklendikten sonra 24 Şubat 2016'da paylaşmış olduğum bir ileti.

Ubuntu'ya geçmiş olsunlarımızı iletelim, umarım aynı olayları tekrar yaşamayız hiç birimiz.

Elestirilmemesinin nedeni,Ubuntu dan karni doyanlar olmasi ve Ubuntu nun arkasinda bir firma (Canonical)olmasi

Su anki dunya duzeninde ne kadar kapitalist bir olusum,firma olursan o kadar az elestirilirsin.

Bkz.Windows,Apple vs
The only people who should kill are those prepared themselves to die!

Çevrimdışı minteger

• Penguen
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3 KDE
  • Masaüstü Ortamı: --illede KDE
  • Grafik Kartı: Nvidia
  • İşlemci: AMD
Elestirilmemesinin nedeni,Ubuntu dan karni doyanlar olmasi ve Ubuntu nun arkasinda bir firma (Canonical)olmasi

Su anki dunya duzeninde ne kadar kapitalist bir olusum,firma olursan o kadar az elestirilirsin.

Bkz.Windows,Apple vs

İkinizde haklısınız..

Çevrimdışı Toor

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Debian Stretch 9.0
  • Masaüstü Ortamı: LXDE
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics
  • İşlemci: Intel Pentium P6100 2.0GHZ
Özgür yazılımın önde gelen isimlerinden olan bir projenin forumunda dünyanın en pahalı scripti vBullettinin kullanılması da ayrı ironi.

Edit: Bu ücretler sevgili Ubuntu contributorlerinin bağışlarından mi ödeniyor acaba?

« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2016, 23:40:49 Gönderen: Toor »