Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışayım, burası konu dışı gibi olduğu için sanıyorum ki soruların için ayrı ayrı konu açmanı istemezler. Forum yöneticilerinin düzen ve tertip istemelerini kesinlikle destekliyorum, bu forum hepimizin, senin, benim, bakkal amcamın, belki GPL lisansı ile lisanslanmış bir site değil ama olsun bizim işte..
Kısa bir duygusal konuşmanın ardından sorularınızı elimden geldiğince cevaplamaya çalışayım, sanıyorum elementary ekibi kapalı kaynak kodlu uygulamaları mağazaya koymama konusunda kesin kararlı, linux mint'in yazılım merkezinde bazı uygulamalar kapalı kaynak kodlu olabiliyor (spotify gibi).
1) Markette synaptic olacak oradan yükleyebilirsiniz diye düşünüyorum.
2) Marketten .deb paketlerini kurabilmenizi sağlayan Gdebi yi kurabilirsiniz.
3) Photoshop'ta daha iyi verim aldığım için ben işletim sistemini ingilizce kullanıyorum kullanması zaten basit olduğu için ingilizcem yeterli oluyor.
4) Benim bilgisayarım eski olduğu için ihtiyaç duymadım açık kaynak sürücüler yeterli seviyede, bir yakınımdan i5, hibrit ekran kartlı bir laptop gelecek, linux mint yerine elementary kuracak olursam ben de bu sorunun cevabını araştıracağım.
Bildiklerim bu kadar, bir öğrenemedim şu linux'u fırsat bulamamaktan,