Gönderen Konu: Meltdown ve Spectre Açıkları Hakkında  (Okunma sayısı 5736 defa)

Çevrimdışı beatnbeer

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Radeon RX570 ITX 8GB
  • İşlemci: AMD Athlon 200ge
Ynt: Meltdown ve Spectre Açıkları Hakkında
« Yanıtla #15 : 13 Ocak 2018, 14:34:28 »
Bu sorunun ardından microcode yamalarının yapılması gerektiği haberlerde yazıyordu intel ve amd işlemcileri için. Linux kullananlar için sorun bile değil bu çünkü güncelleştirme yöneticisi ile geldi bile microcode yaması. Ancak windows kullananlar için büyük problem bu yamayı yapmak ki birçok windows kullanıcı da yap(a)mayacak bu yamayı, ancak bios update'i ile olabilecek bir şey bu windows kullananlar için. Bu bios güncellemesi de tabikide daha yeni anakartlara gelecektir, eskilerin yüzüne bile bakmazlar. işletim sistemleri arasındaki bu basit fark bile aslında çok şeyi anlatıyor.

Çevrimdışı GAREZ

• Çaylak Penguen
  • **
  • Powered By MSI
    • Teknoloji ve Saatler
  • Dağıtım: Peppermint 9
« Yanıtla #16 : 13 Ocak 2018, 20:23:16 »
Söz konusu açıklar aylarca gizlenmiş bu arada. Ayrıca açıkların tespitinden, açıklanmasına kadar geçen sürede intel ceo'sunun hisselerini sattığı iddia ediliyor. Bu olay özellikle intel'in başını baya bir ağrıtacak bu yıl.
aylarca değil yıllarca 2013 yılında tespit etmişler intel nasılsa kimse farketmez diye örtbas etmiş... utanmadan AMD'yede iftira atan bir şey...
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2018, 20:24:36 Gönderen: GAREZ »

ınʇǝן ʞuןןɐnɐnןɐɹ bıןƃısɐʎɐɹdɐn ɐnןɐɯɐz onןɐɹןɐ ʇɐɹʇışɯɐʎın˙˙˙ ınʇǝן pı̇şɯɐnןıʞʇıɹ ɐןdığın ƃünǝ ןɐnǝʇ ǝʇʇıɹıɹ˙˙˙
don,ʇ buʎ ınʇǝן˙˙˙ ɔɐɥıןןǝɹ ınʇǝן ʞuןןɐnıɹ˙˙˙ don,ʇ buʎ dɐndıpɥonǝ˙˙˙

Çevrimdışı beatnbeer

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Radeon RX570 ITX 8GB
  • İşlemci: AMD Athlon 200ge
« Yanıtla #17 : 13 Ocak 2018, 21:09:51 »
[member=52]GAREZ[/member] kusurlu ürün satmalarının bir yaptırımı olması lazım aslında, bildiğin hatalı mal satmışlar, konuyu yanlış anlamadıysam.
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2018, 21:11:08 Gönderen: beatnbeer »