Gönderen Konu: Linux Mint Türkiye - Küçük Araçlar PPA Deposu  (Okunma sayısı 9268 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Linux Mint Türkiye - Küçük Araçlar PPA Deposu
« : 06 Kasım 2019, 19:44:11 »
Merhaba, daha önce "Linux Mint Türkiye backport yazılım" PPA deposunu paylaşmıştık. Backport PPA deposu daha ziyade, depoda olan uygulamaların güncel sürümlerini içeriyor.

Buna ek olarak, depolarda olmayan araçlar için ayrı bir PPA deposu hazırladık. Böylece yazılımların resmi depodaki sürümlerini kullanmayı tercih edip, resmi depoda olmayan bazı araçları bu depodan yükleyebilirsiniz.

Bu PPA deposunu aşağıdaki komutlarla sisteminize ekleyebilirsiniz. (Not: PPA deposunun şu an için sadece Linux Mint 19.x serisi için desteği mevcut.).

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:linuxmint-tr/araclar
sudo apt-get update

PPA deposuna Conky Yönetici (conky-manager) uygulamasını ekledik. PPA deposunu sisteme ekledikten sonra aşağıdaki komutlarla sisteminize kurabilirsiniz. PPA deposuna eklediğimiz Conky Yönetici uygulamasının ayrıca Türkçe çevirilerini de yaptık.

sudo apt install conky-manager
Eğer ek temalar da yüklemek isterseniz aşağıdaki komutla conky-manager-extra paketini kurabilirsiniz.

sudo apt install conky-manager-extra
Sizlerden gelecek geri dönüşlere göre, farklı araçları da depoya ekleyebiliriz.
« Son Düzenleme: 06 Kasım 2019, 20:09:34 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Linux Mint Türkiye - Küçük Araçlar PPA Deposu
« Yanıtla #1 : 07 Kasım 2019, 14:07:05 »
Eline sağlık [member=8]Butterfly[/member]
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #2 : 07 Kasım 2019, 18:43:51 »
[member=1]Danny[/member] rica ederim.

PPA deposuna Vino masaüstü paylaşım aracının Linux Mint 18.x'deki sürümü eklendi. Bu sürüm depodaki güncel sürümün aksine kendine ait bir tercih arayüzüne sahip. Depodaki sürüm ise sadece Gnome Shell için bir entegrasyon sunuyor ve Cinnamon, MATE, Xfce gibi masaüstü ortamlarında rahatca kullanılamıyor.

PPA deposunu sisteme eklediyseniz aşağıdaki komutla Vino'nun klasik sürümünü sisteminize kurabilirsiniz. Güncel sürümle çakışmaması için paket adında değişiklik yapılmıştır. Linux Mint 19.x  Cinnamon, MATE ve Xfce sürümlerde kullanabilirsiniz.

sudo apt install vino-klasik

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 09 Kasım 2019, 21:28:42 »
PulseAudio Ses Dengeleyicisi (pulseaudio-equalizer) araçlar PPA deposuna eklendi. Konunun ilk mesajında bahsedildiği biçimde, PPA deposunu sisteme ekledikten sonra aşağıdaki komutla kurulum yapılabilir.

sudo apt install pulseaudio-equalizer-gtk
Normalde uygulamanın paket adı pulseaudio-equalizer idi, ama depodaki aynı isimdeki başka bir paket ile çakışıyordu, bu husus paket adını pulseaudio-equalizer-gtk olarak düzenleyerek aşıldı. Böylece Linux Mint 19.x serisi için burada bahsettiğimiz işlemlere gerek kalmadan, doğrudan PPA deposundan kurulum sağlanabiliyor. Ayrıca uygulamayı github deposundaki kaynak dosyadan güncelledik, böylece sistemi yeniden başlattığınızda, sesin %100 olması sorunu da çözülmüş oldu.
« Son Düzenleme: 09 Kasım 2019, 21:34:04 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #4 : 10 Kasım 2019, 14:17:09 »
PulseAudio Ses Dengeleyicisi (pulseaudio-equalizer) araçlar PPA deposuna eklendi. Konunun ilk mesajında bahsedildiği biçimde, PPA deposunu sisteme ekledikten sonra aşağıdaki komutla kurulum yapılabilir.

sudo apt install pulseaudio-equalizer-gtk

Cinnamon masaüstünü kullananlar; Equalizer (Dengeleyici) eklentisi ile, Pulseaudio-equalizer uygulamasını panelden kolayca kontrol edebilirler. Uygulamacığın ses dengeleyicini açıp kapatma ve öntanımlıları seçebilme yeteneği mevcut.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
« Yanıtla #5 : 10 Kasım 2019, 23:16:16 »
[member=8]Butterfly[/member] nemo-wipe eklentisini de bu depoya ekleyebilir misin? Buna benzer nemo aksiyonlarını da depoya eklemek iyi olabilir.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #6 : 11 Kasım 2019, 14:46:16 »
[member=286]Reddet[/member] , nemo-wipe ve caja-wipe paketleri Türkçe dil çevirileri yapılarak depoya eklendi.

Diğer Nemo aksiyonlarının hangileri olduğu hakkında bilgi verirseniz eklemeyi deneyebiliriz.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #7 : 11 Kasım 2019, 19:59:19 »
https://github.com/Alfcx/linux-mint-nemo-actions

Bağlantıdaki aksiyonların bir kaçını kullanıyorum. Türkçeleştirmesi yapılıp eklenebilir diye düşünüyorum. Eklersen çevirilerini yapabilirim [member=8]Butterfly[/member]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 11 Kasım 2019, 20:14:12 »
https://github.com/Alfcx/linux-mint-nemo-actions

Bağlantıdaki aksiyonların bir kaçını kullanıyorum. Türkçeleştirmesi yapılıp eklenebilir diye düşünüyorum. Eklersen çevirilerini yapabilirim [member=8]Butterfly[/member]

Github hesabın varsa ve çatallayıp Türkçe çevirilerini yaprsan, ben de bunları PPA deposuna eklerim, nemo-pdf-actions olarak isimlendirilebilir.

Bunları paketlemek, nautilus-wipe gibi bir uygulamayı, uyarlayıp paketlemekten kat ve kat daha kolay.

Çok karışık ve çetrefilli bir uygulama olmadıkça, paketleri depoya ekleyebiliriz. Mesela Opensnicth isimli uygulama bazlı bir güvenlik duvarı uygulaması var. Beğendiğim bu uygulamayı paketlemeyi istiyorum, biraz uğraştım ama bir sonuca ulaşamadım. Paketleme ile ilgili biraz daha bilgi sahibi olursam belki ileride yapabilirim, ayrıca bazı durumlarda yazılım bilgisi gerekebiliyor. Ama ben bir yazılım geliştirici olmadığım için tıkandığım hususlar olabiliyor.

Şu an için elimizden ne geliyor o.  :)

Bir de Cinnamon için PDFManager uygulamacığı var. Eğer PDF dosyaları ile ilgili çok işin oluyorsa kullanılabilir.

« Son Düzenleme: 11 Kasım 2019, 20:17:50 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #9 : 13 Kasım 2019, 01:45:42 »
https://github.com/muhammedcamsari/linux-mint-nemo-actions

Nemo aksiyonlarının Türkçe çevirilerini yaptım [member=8]Butterfly[/member] bağlantısı yukarıda.

Python gerektiren bir durum olursa yardımcı olmaya çalışırım. 

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #10 : 13 Kasım 2019, 02:03:36 »
Python ile ilgili husus için teşekkürler.

Bu aksiyonların bir kısmı pdftk kullanıyor, ama artık depolarda yok. Hatta pdftk için bir GUI'yi PPA deposuna ekleyecektim geçen gün, pdftk bağımlılığı sebebiyle ekleyemedim. Pdftk'yı da PPA deposuna eklemek için bayağı uğraştım ama zaman alıcı bağımlılık sorunları sebebiyle uğraşmaktan vazgeçmiştim. Burada Pdftk'nın güncel hali diyebileceğimiz Pdftk-java için bir PPA deposu var. Aksiyonlar bunlarla çalışıyorsa, PPA deposuna ekleyebilirim.

Düzeltme: Ya da ben bunları PPA deposuna ekleyim, pdftk sorununu akabinde çözmeye çalışalım.

İstersen openssl-gtk'yı da ekleyebilirim depoya. Ya da ayrı bir PPA deposu oluşturup eklerim. Bu şekilde paylaşıp geri bildirim alabilirsin.
« Son Düzenleme: 13 Kasım 2019, 02:18:19 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #11 : 13 Kasım 2019, 17:45:40 »
Buradaki Nemo dosya yönetcisi PDF aksiyonları, [member=286]Reddet[/member] 'in Türkçe çevirileri ve bir kaç düzeltme ile birlikte araçlar depomuza eklendi.

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
« Yanıtla #12 : 13 Kasım 2019, 20:31:19 »
Alıntı
İstersen openssl-gtk'yı da ekleyebilirim depoya. Ya da ayrı bir PPA deposu oluşturup eklerim. Bu şekilde paylaşıp geri bildirim alabilirsin.
Çok memnun olurum [member=8]Butterfly[/member]. Geribildirim almayınca insanın geliştirmeye devam edesi de gelmiyor : )
Alıntı
Buradaki Nemo dosya yönetcisi PDF aksiyonları, [member=286]Reddet[/member] 'in Türkçe çevirileri ve bir kaç düzeltme ile birlikte araçlar depomuza eklendi.
Ellerine sağlık. Buna benzer işe yarar aksiyonları bu depoya ekleyelim. Zira bu tür aksiyonlar büyük boyutlu uygulamalar yüklemeden yada online hizmetleri kullanmadan hızlıca işlemlerimizi gerçekleştirmemize olanak sağlıyor. 

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #13 : 13 Kasım 2019, 22:09:09 »
Alıntı
Çok memnun olurum [member=8]Butterfly[/member]. Geribildirim almayınca insanın geliştirmeye devam edesi de gelmiyor : )

[member=286]Reddet[/member]  , openssl-gtk için bir PPA deposu oluşturdum. Uygulamanın opy-logger için bağımlılığı varmış, bunu da ekledim depoya. Bir de menü için bir başlatıcı ekledim pakete, böylece komut satırından çalıştırmak gerekmez. Aşağıdaki komutla kurulurken bağımlık da otomatik kuruluyor. İstersen forumda uygulamanı tanıtan bir konu aç, böylece daha faydalı olabilir.

sudo add-apt-repository ppa:kelebek333/openssl-gtk
sudo apt-get update
sudo apt install openssl-gtk

Çevrimdışı nebula

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 18.3
« Yanıtla #14 : 14 Kasım 2019, 10:32:09 »
Öneride bulunayım: "ubuntu"daki" youtube-dl nin versiyonu çok eski kalmış, işgörmüyordu... :)