Gönderen Konu: Linux Mint Türkiye - Küçük Araçlar PPA Deposu  (Okunma sayısı 9270 defa)

Çevrimdışı Reddet

• Forum Sorumlusu
  • Kıdemli Penguen
    • Opyon Yazılım
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 Tricia
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Ynt: Linux Mint Türkiye - Küçük Araçlar PPA Deposu
« Yanıtla #15 : 14 Kasım 2019, 20:48:21 »
Çok memnun olurum [member=8]Butterfly[/member]. Geribildirim almayınca insanın geliştirmeye devam edesi de gelmiyor : )

[member=286]Reddet[/member]  , openssl-gtk için bir PPA deposu oluşturdum. Uygulamanın opy-logger için bağımlılığı varmış, bunu da ekledim depoya. Bir de menü için bir başlatıcı ekledim pakete, böylece komut satırından çalıştırmak gerekmez. Aşağıdaki komutla kurulurken bağımlık da otomatik kuruluyor. İstersen forumda uygulamanı tanıtan bir konu aç, böylece daha faydalı olabilir.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:kelebek333/openssl-gtk
sudo apt-get update
sudo apt install openssl-gtk

Çok teşekkürler [member=8]Butterfly[/member]. opy-logger paketini diğer uygulamalarımda kullanmak üzere geliştiriyorum. Çıktı yönetimi için kullanıyorum. İleride de bu modül için bir log analizi aracı geliştirmeyi düşünüyorum.

Openssl-gtk da bir kaç köklü değişiklik yapmayı düşünüyorum, bu değişiklikleri yaptıktan sonra konu açsam daha iyi olur.

Alıntı
Öneride bulunayım: "ubuntu"daki" youtube-dl nin versiyonu çok eski kalmış, işgörmüyordu...
youtube-dl sürekli güncelleme alıyor ve eski sürümü kullandığınızda sürekli son sürümü kullanmanız için uyarı veriyor. Bunu depoya almak yerine pip ile kurmak daha mantıklı, en azından ben böyle düşünüyorum.
Adaletin olmadığı yerde anarşi başlar..

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #16 : 14 Kasım 2019, 21:49:16 »
Öneride bulunayım: "ubuntu"daki" youtube-dl nin versiyonu çok eski kalmış, işgörmüyordu... :)

Youtube-dlg'nin bir çatalını buldum, bu sürüm eğer güncel değilse youtube-dl'yi sitesinden güncelliyor. Bu çatallanmış sürümü bir kaç gün sonra depoya ekleyebilirim.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı nebula

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 18.3
« Yanıtla #17 : 14 Kasım 2019, 23:57:10 »
Youtube-dlg'nin bir çatalını buldum, bu sürüm eğer güncel değilse youtube-dl'yi sitesinden güncelliyor. Bu çatallanmış sürümü bir kaç gün sonra depoya ekleyebilirim.

Kim düşündüyse çok ince görmüş.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #18 : 26 Kasım 2019, 01:58:03 »
Youtube-dlg'nin Webupd8 deposundaki sürümü, youtube-dl dosyasını güncelleyebiliyor. Bu sürümü Linux Mint Türkiye Araçlar PPA deposuna kopyaladım. Sisteminizde Youtube-dlg'nin kurulu bir sürümü varsa kaldırıp, aşağıdaki komutla PPA deposundan kurabilirsiniz.

sudo apt install youtube-dlg
Kurulum sonrasında, youtube-dl dosyasının güncellemesini yapabilmek için; aşağıdaki komutla Youtube-dlg'nin kullanıcı dizinini silmeniz gerekiyor.

rm -rf ~/.config/youtube-dlg
Ardından Youtube-dlg'nin güncelleme düğmesi ile youtube-dl'yi güncelleyebilirsiniz.

Uygulamanın Türkçe çevirileri bitince, depoya Türkçe çevirileri içeren paket güncellemesini de ekleyeceğim. Böylece uygulamayı Türkçe olarak kullanabileceksiniz.

Düzenleme: Türkçe dil seçeneği eklenmiş sürüm depoya yüklendi.

« Son Düzenleme: 26 Kasım 2019, 04:07:39 Gönderen: Butterfly »

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı nebula

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: LM 18.3
« Yanıtla #19 : 26 Kasım 2019, 17:13:57 »

youtube-dl sürekli güncelleme alıyor ve eski sürümü kullandığınızda sürekli son sürümü kullanmanız için uyarı veriyor. Bunu depoya almak yerine pip ile kurmak daha mantıklı, en azından ben böyle düşünüyorum.
bu iletiyi görmemiştim, özür dilerim, pip ilen kurmuştum zaten ben de. Bu arada pip de güncelleme istiyor, bu çağda "LinuxMint 18.2" kurunca, kendi düzeneği ile güncellenince hata veriyordu :P bir youtube videosunu mp3 edeceğiz diye 2 saat güncellemelerle uygulamalarla boğuşmuştum :)

Youtube-dlg'nin Webupd8 deposundaki sürümü, youtube-dl dosyasını güncelleyebiliyor. Bu sürümü Linux Mint Türkiye Araçlar PPA deposuna kopyaladım. Sisteminizde Youtube-dlg'nin kurulu bir sürümü varsa kaldırıp, aşağıdaki komutla PPA deposundan kurabilirsiniz.

sudo apt install youtube-dlg
Kurulum sonrasında, youtube-dl dosyasının güncellemesini yapabilmek için; aşağıdaki komutla Youtube-dlg'nin kullanıcı dizinini silmeniz gerekiyor.

rm -rf ~/.config/youtube-dlg
Ardından Youtube-dlg'nin güncelleme düğmesi ile youtube-dl'yi güncelleyebilirsiniz.

Uygulamanın Türkçe çevirileri bitince, depoya Türkçe çevirileri içeren paket güncellemesini de ekleyeceğim. Böylece uygulamayı Türkçe olarak kullanabileceksiniz.

Düzenleme: Türkçe dil seçeneği eklenmiş sürüm depoya yüklendi.

Bu görsel bir şeymiş, daha işlevsel bir şeye benziyor elinize sağlık.

Ek:
PPA eklenemiyor: '"Bu PPA'nin xenial destegi yok"'. -LinuxMint 18.3-
Biz de repo dan manuel youtube-dlg kurulumu deneyecez :P
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2019, 17:55:06 Gönderen: nebula »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #20 : 26 Kasım 2019, 18:08:06 »
Youtube-DLG'nin Türkçe desteği olan sürümünü, Linux Mint 18.x serisi için buradan indirip sağ tık Gdebi ile kurabilirsiniz. 18.x serisi iyice eskidiği için PPA deposuna paketleri eklemiyorum.
« Son Düzenleme: 26 Kasım 2019, 18:10:22 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #21 : 28 Kasım 2019, 21:22:58 »
PulseAudio için bir ses denetimi uygulaması olan pavucontrol, Türkçe çevirisi tamamlanarak PPA depomuza eklenmiştir. Eğer PPA deposu sisteminize ekli ve pavucontrol'de kurulu ise Güncelleme yöneticisi ile Türkçeleştirlmesi tamamlanan sürüme yükseltme yapabilirsiniz.

Eğer kurulu değlse, PPA deposunu ekledikten sonra aşağıdaki komutla uygulamayı kurabilirsiniz. PPA deposunun sadece Linux Mint 19.x serisi için desteği vardır.

apt install pavucontrol
Linux Mint 18.x ve LMDE kullancıları aşağıdaki bağlantılardan, sistem mimarisine uygun paketi indirip sağ tık Gdebi ile kurabilirler.

pavucontrol_3.0-4.1 64 bit
pavucontrol_3.0-4.1 32 bit

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #22 : 20 Mart 2020, 02:40:24 »
Bu konuya, PPA deposuna eklenmesini istediğiniz küçük araçlar ile ilgili dönüş yapabilirsiniz. Ya da depoda mevcut ama Türkçeleştirme ile ilgili sıkıntısı olan bu tür araçları da, Türkçeleştirmesini tamamlayıp PPA deposuna ekleyebiliriz.

Şu an TLP grafik arayüzü olan, tlpui uygulamasının Türkçe çevirisi devam ediyor. Kısa süre içinde PPA depomuzdan kurma imkanı olabilir.

Bu vesileyle konumuzu gündeme getirmiş olalım.
« Son Düzenleme: 20 Mart 2020, 02:42:12 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
« Yanıtla #23 : 22 Mart 2020, 09:36:50 »
Merhba üstadım.Grafik tablet için yeni keşfettiğim bir pdf uygulamsı  xournual++ uygulaması var  türkçeleştirilip depoya eklenebilir mi?

Tanıtımı
https://www.omgubuntu.co.uk/2019/06/xournalpp-handwritten-notes-app-linux

Githup

https://github.com/xournalpp/xournalpp
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #24 : 22 Mart 2020, 13:21:51 »
[member=1625]Trust[/member] , uygulama zaten Debianize edilmiş ve sitesinde Debian paketleri mevcut. Yine de depoya ekleyebilirim. Bununla birlikte uygulamayı takip edip, her güncel sürümü depoya ekleme sözü veremem.

Burada çeviri için .pot dosyası var. Poedit ile çevirisi yapılabilir. Çevirisini yapıp gönderirseniz, Türkçe olarak depoya ekleyebilirim. 649 satır gibi uzun bir çeviriye ihtiyacı var, bir de kullanan birisi uygulamayı daha iyi çevirebilir.

[member=114]Fitilli Daniyal[/member] , bu uygulamayı sen de kullanıyor musun? Çevirisi konusunda yardımın olabilir mi?

« Son Düzenleme: 22 Mart 2020, 13:30:36 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Trust

• Forum Sorumlusu
  • Penguen
  • Dağıtım: Lİnux Mint 19
  • Grafik Kartı: Intel HD Graphics 3000 -NVIDIA Ge Force GT 520 MX
  • İşlemci: intel core i5-2450M
« Yanıtla #25 : 22 Mart 2020, 14:18:25 »
[member=1625]Trust[/member] , uygulama zaten Debianize edilmiş ve sitesinde Debian paketleri mevcut. Yine de depoya ekleyebilirim. Bununla birlikte uygulamayı takip edip, her güncel sürümü depoya ekleme sözü veremem.

Burada çeviri için .pot dosyası var. Poedit ile çevirisi yapılabilir. Çevirisini yapıp gönderirseniz, Türkçe olarak depoya ekleyebilirim. 649 satır gibi uzun bir çeviriye ihtiyacı var, bir de kullanan birisi uygulamayı daha iyi çevirebilir.

Yeni keşfettiğim bir uygulama. Grafik tabletle çok uyumlu çalışıyor.Türkçe çevirisi(Çeviri olayı şuan bana çok yabancı ve vakit ayırabilir miyim de bilmiyorum) çok zahmetliyse şu anki haliyle de kullanabiliyorum ve  o zaman depoya  eklemeyede gerek yoktur üstadım.
الهى انت مقصودى، ورضاك مطلوبى

Çevrimdışı joshquunn

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: AMD Radeon R5 + Radeon HD 8500
  • İşlemci: AMD A8 6410
« Yanıtla #26 : 15 Haziran 2020, 21:28:14 »
LM 20 de küçük araçlar deposunu kullanabiliyor muyuz? özellikle pulse equalizer için soruyorum.
my lifestyle determines my deathstyle

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #27 : 15 Haziran 2020, 23:31:24 »
Hatırlattığınız iyi oldu. PPA deposundaki paketleri kısa süre içinde Linux Mint 20 için de kullanılabilir yapacağız.

Çevrimdışı joshquunn

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6
  • Grafik Kartı: AMD Radeon R5 + Radeon HD 8500
  • İşlemci: AMD A8 6410
« Yanıtla #28 : 15 Haziran 2020, 23:40:05 »
kolay gelsin, gelişmeleri takipteyim.
my lifestyle determines my deathstyle

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #29 : 24 Temmuz 2020, 22:26:24 »
Aşağıdaki araçlar/paketler Linux Mint 20 için, küçük araçlar PPA deposmuza eklenmiştir.

caja-wipe
nemo-wipe
conky-manager
hblock
mouse-wheel
pulseaudio-equalizer-gtk

Pulseaudio-equalizer-gtk aracının buradaki daha güncel ve GTK3'e port edilmiş sürümü kullanılmıştır.

Linux Mint 19.x için PPA deposuna eklediğimiz diğer araçları da, fırsat buldukça Linux Mint 20 için depoya eklemeye çalışacağım.