Gönderen Konu: Samsung m2020w - Ağdan Yazdırma Yapmıyor  (Okunma sayısı 2109 defa)

Çevrimdışı Lucifer34

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint
Samsung m2020w - Ağdan Yazdırma Yapmıyor
« : 01 Kasım 2019, 17:22:04 »
Arkadaşlar merhaba,

Linux Mint kurulu olan bilgisayara bir usb yazıcı -Samsung m2020w- tanımladım. Linux bilgisayara bağlı olan usb yazıcıdan çıktı alabiliyorum. Fakat aynı ağa bağlı başka bir windows bilgisayardan çıktı almak istiyorum. İnternette araştırmalarımda yaptıklarım;

- smb.conf dosyasında #printers başlığı altındaki browsable=yes yapıldı,
- Ayarlar kısmından gerekli izinler verildi,
- 2 bilgisayarın aynı etki alanında olması sağlandı.

Ama bir türlü Windows bilgisayardan "aygıt ekle" seçeneğinde bu bilgisayara bağlı olan yazıcı çıkmıyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Düzenleme: Varsayılan yazıtipi ve konu başlığı
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2019, 18:57:34 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Samsung m2020w - Ağdan Yazdırma Yapmıyor
« Yanıtla #1 : 01 Kasım 2019, 19:37:38 »
Lütfen açtığınız konularda, hangi sürümü kullandığınız konusunda daha fazla bilgi paylaşınız, zira farklı sürümlerde farklı çözüm yolları olasılığı olabilir. Bu tür konularda, en azından aşağıdaki konudaki genel sorunlar için olan komutun çıtısını ekleyiniz.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Yazıcıyı paylaşıma açtıktan sonra, Yazıcılar => Sunucu menüsü=> Ayarlar kısmından gerekli ayarları yaptınız mı?

Sürücüyü nasıl kurdunuz?

Yazıcı paylaşımı burada gayet güzel anlatılmış, yaptıklarınızı kontrol amaçlı inceleyebilirsiniz.
« Son Düzenleme: 01 Kasım 2019, 19:53:55 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]