Gönderen Konu: VIA Dahili Ekran Kartı - Cinnamon Donanımsal Hızlandırma Sorunu  (Okunma sayısı 1914 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Bu işlem ses kartını etkilemez, çünkü sadece GPU ile ilgili bir yapılandırma dosyası oluşturmaya çalışıyorsunuz. Ses aygıtı ise bu yapılandırmadan etkilenmeyecek farklı bir donanımdır.

Önceki mesajda mkdir ile başlayan komutu yeniden deneyip (komutu tekrar düzenledim) ve sonraki komutu uygulayabilirsiniz. Eğer 10-openchrome.conf yapılandırma dosyasını oluşturduysanız buna gerek yoktur. Aşağıdaki komutun çıktısıyla, 10-openchrome.conf dosyasını oluşturup oluşturamadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Kod: [Seç]
cat /etc/X11/xorg.conf.d/10-openchrome.conf
Yukarıdaki komut çıktı veriyorsa, yani 10-openchrome.conf dosyasını oluşturup sistemi yeniden başlattıysanız; buna rağmen Cinnamon'da yeterli performans sağlanamyorsa, Xfce sürümü kurun. Daha önce belirttiğim üzere, bu GPU'nun 3D başarımı Linux tarafında hiç iyi değil. Xfce gibi bir ortamda daha uygun bir kullanım imkanı bulursunuz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı izmirli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 "Tricia"
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: On Bord
  • İşlemci: Intel© Core™2 CPU E7400 @ 2.80GHz × 2
Merhaba Üstad ,
serdar[member=2100]serdar[/member]-desktop:~$ sudo xed /etc/X11/xorg.conf.d/10-openchrome.conf
[sudo] password for serdar:       

** (xed:4650): WARNING **: 10:40:56.444: Set document metadata failed: Öznitelik metadata::xed-spell-language ataması desteklenmiyor

** (xed:4650): WARNING **: 10:40:56.444: Set document metadata failed: Öznitelik metadata::xed-encoding ataması desteklenmiyor

Mesajlar Birleştirildi.
serdar[member=2100]serdar[/member]-desktop:~$ cat /etc/X11/xorg.conf.d/10-openchrome.conf
Section "Device"
        Identifier   "Device0"
        Driver      "openchrome"
        Option     "EnableAGPDMA"      "true"
        Option     "AccelMethod"          "EXA"
    Option      "DRI"    "true"
EndSection
serdar[member=2100]serdar[/member]-desktop:~$
« Son Düzenleme: 28 Nisan 2020, 11:01:14 Gönderen: izmirli »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye

Yukarıdaki komut çıktı veriyorsa, yani 10-openchrome.conf dosyasını oluşturup sistemi yeniden başlattıysanız; buna rağmen Cinnamon'da yeterli performans sağlanamyorsa, Xfce sürümü kurun. Daha önce belirttiğim üzere, bu GPU'nun 3D başarımı Linux tarafında hiç iyi değil. Xfce gibi bir ortamda daha uygun bir kullanım imkanı bulursunuz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı izmirli

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3 "Tricia"
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: On Bord
  • İşlemci: Intel© Core™2 CPU E7400 @ 2.80GHz × 2
Merhaba Üstad ,Cinnamon da donanım desteğinin olamamsı nedeni ile Zorunlu Olarak "  Xfce sürümü " kurdum !Ama Aklım Hala " Cinnamon " da .

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Size de merhaba,

Donanımsal bir husus olduğundan, şu an için farklı bir öneri sunmanın imkanı maalesef görünmüyor. Xfce sürümü kurduğunuz için, bu konuyu etiketlemeden kilitleyelim.