Gönderen Konu: Mint 19.3 den Mint 20 yüksetme sonrası açılışta "initramfs" hatası  (Okunma sayısı 2947 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Aşağıdaki komutları çalıştır bakalım.

Kod: [Seç]
aptitude remove command-not-found -y
aptitude install -f -y
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı indirdivx1967

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Device-1: Intel vendor: Acer Incorporated ALI
  • İşlemci: Dual Core model: Intel Celeron N4000 bits: 64 type
aynı hatayı vermeye devam :) daha çok zorlamadan USB temiz yükleme yapayım mı :)  resim de yükleyemez hale geldim çok yavaş yüklemeye başladı. 3 denemede resim yüklendi en sonun da

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
İsterseniz temiz kurulum deneyebilirsiniz. Ama öncelikle aşağıdaki komutların çıktılarına bakalım.

dpkg -l | grep apt
update-db
locate libapt-pkg

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı indirdivx1967

• Çaylak Penguen
  • **
ilk komut için sanki iki ekran gibi son ekranı çekebildim, ikinci komut kısa sonuç verdi , üçüncü komut 4 ekran dan fazla idi en son ekranın fotosunu çekebildim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Yükseltme işlemi yarıda mı kesilmişti, aranan bazı kütüphaneler eski sürüm için zira.

Aşağıdaki komutla işleme devam edebiliyor musunuz?

mintupgrade upgrade

Çevrimdışı indirdivx1967

• Çaylak Penguen
  • **
Yükseltme yarıda kesilmemişte yükseltme sonrası güncelleme yaparken PC tepkisiz kalınca yeniden başlatmıştım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Bu durumda dosya sistemi ile ilgili hata çözülmemiş olabilir, sistemi çalışan DVD/USB ile açıp Diskler uygulaması ya da Gparted ile dosya sistemini onarmayı yeniden deneyebilirsiniz.

Çevrimdışı indirdivx1967

• Çaylak Penguen
  • **
ilkin de bir hata buldu tekrar tarattım bu sefer bulamadı ama hala açılmıyor logo kısmında kalıyor. zaman sayacı sayıyor

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Sistemi kurtarma kipinde root olarak açıp, aşağıdaki komutu çalıştırmayı dener misiniz?

dpkg-reconfigure apt
Normalde hata veren bu kütüphanenin (libapt-pkg.so.5.0), güncellenmiş sistemde olmaması gerekir.

Alternatif olarak aşağıdaki komutla, bu kütüphanenin güncel sürümüne sembolik bağlantı oluşturmayı deneyebilirsiniz.

ln -s /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libapt-pkg.so.6.0 /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libapt-pkg.so.5.0.0
Ardından aşağıdaki komutlar yeniden denenebilir.

aptitude update
aptitude reinstall mint-meta-cinnamon mint-meta-core
aptitude reinstall lightdm slick-greeter
aptitude reinstall xserver-xorg-video-all
aptitude reinstall linux-generic
aptitude full-upgrade

Çevrimdışı indirdivx1967

• Çaylak Penguen
  • **
sonuç alamadım aynı paket hatasını vermeye devam ediyor.  onun için USB temiz yükleme yapıyorum , emeğiniz için ellerinize sağlık

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Rica ederiz.

Sorun büyük ihtimalle dosya sisteminin bozulması ile ilgili duruyor. Buna sistemi elle kaptmanız sebep olmuş olabilir. Bir diğer ihtimalle harddiskteki bir bozulma olabilir.

Kurulum yapmadan önce, Diskler uygulamasından disk sağlığını kontrol etmenizde fayda var.

Son olarak aşağıdaki komutla dosya sistemini onarmayı bir daha deneyebilirsiniz. Komutu çalışan DVD/USB altında çalıştırabilirsiniz.

udo fsck -fa /dev/sda5

Çevrimdışı indirdivx1967

• Çaylak Penguen
  • **
temiz yükleme yaptım son durum ektedir.
[code]
System:    Kernel: 5.4.0-42-generic x86_64 bits: 64 compiler: gcc v: 9.3.0 Desktop: MATE 1.24.0
           wm: marco dm: LightDM Distro: Linux Mint 20 Ulyana base: Ubuntu 20.04 focal
Machine:   Type: Desktop Mobo: Gigabyte model: G31M-ES2L v: x.x serial: <filter> BIOS: Award v: FI
           date: 08/09/2010
CPU:       Topology: Dual Core model: Pentium E5300 bits: 64 type: MCP arch: Penryn rev: A
           L2 cache: 2048 KiB
           flags: lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3 vmx bogomips: 10400
           Speed: 2111 MHz min/max: 1200/2600 MHz Core speeds (MHz): 1: 1600 2: 1600
Graphics:  Device-1: NVIDIA GT218 [GeForce 210] driver: nvidia v: 340.108 bus ID: 01:00.0
           chip ID: 10de:0a65
           Display: x11 server: X.Org 1.20.8 driver: nvidia
           unloaded: fbdev,modesetting,nouveau,vesa compositor: marco resolution: 1920x1080~60Hz
           OpenGL: renderer: GeForce 210/PCIe/SSE2 v: 3.3.0 NVIDIA 340.108 direct render: Yes
Audio:     Device-1: Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio vendor: Gigabyte GA-D525TUD
           driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 00:1b.0 chip ID: 8086:27d8
           Device-2: NVIDIA High Definition Audio driver: snd_hda_intel v: kernel bus ID: 01:00.1
           chip ID: 10de:0be3
           Sound Server: ALSA v: k5.4.0-42-generic
Network:   Device-1: Qualcomm Atheros AR8131 Gigabit Ethernet vendor: Gigabyte GA-G31M-ES2L
           driver: atl1c v: 1.0.1.1-NAPI port: bf00 bus ID: 03:00.0 chip ID: 1969:1063
           IF: enp3s0 state: down mac: <filter>
           Device-2: Ralink MT7601U Wireless Adapter type: USB driver: mt7601u bus ID: 1-7:3
           chip ID: 148f:7601
           IF: wlx00e2b0105a38 state: up mac: <filter>
Drives:    Local Storage: total: 232.88 GiB used: 17.66 GiB (7.6%)
           ID-1: /dev/sda vendor: Western Digital model: WD2500AAJS-00L7A0 size: 232.88 GiB
           speed: <unknown> serial: <filter>
Partition: ID-1: / size: 100.98 GiB used: 17.66 GiB (17.5%) fs: ext4 dev: /dev/sda5
USB:       Hub: 1-0:1 info: Full speed (or root) Hub ports: 8 rev: 2.0 chip ID: 1d6b:0002
           Device-1: 1-7:3 info: Ralink MT7601U Wireless Adapter type: Network driver: mt7601u
           rev: 2.0 chip ID: 148f:7601
           Hub: 2-0:1 info: Full speed (or root) Hub ports: 2 rev: 1.1 chip ID: 1d6b:0001
           Device-2: 2-2:2 info: KYE Systems (Mouse Systems) 2.4G Wireless Mouse and Keyboard
           type: Keyboard,Mouse driver: hid-generic,usbhid rev: 1.1 chip ID: 0458:00a1
           Hub: 3-0:1 info: Full speed (or root) Hub ports: 2 rev: 1.1 chip ID: 1d6b:0001
           Hub: 4-0:1 info: Full speed (or root) Hub ports: 2 rev: 1.1 chip ID: 1d6b:0001
           Hub: 5-0:1 info: Full speed (or root) Hub ports: 2 rev: 1.1 chip ID: 1d6b:0001
Sensors:   System Temperatures: cpu: 47.0 C mobo: N/A gpu: nvidia temp: 47 C
           Fan Speeds (RPM): N/A
Repos:     No active apt repos in: /etc/apt/sources.list
           Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/google-chrome.list
           1: deb [arch=amd64] http: //dl.google.com/linux/chrome/deb/ stable main
           Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/official-package-repositories.list
           1: deb http: //packages.linuxmint.com ulyana main upstream import backport #id:linuxmint_main
           2: deb http: //archive.ubuntu.com/ubuntu focal main restricted universe multiverse
           3: deb http: //archive.ubuntu.com/ubuntu focal-updates main restricted universe multiverse
           4: deb http: //archive.ubuntu.com/ubuntu focal-backports main restricted universe multiverse
           5: deb http: //security.ubuntu.com/ubuntu/ focal-security main restricted universe multiverse
           6: deb http: //archive.canonical.com/ubuntu/ focal partner
           Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/spotify.list
           1: deb http: //repository.spotify.com stable non-free
           Active apt repos in: /etc/apt/sources.list.d/teamviewer.list
           1: deb http: //linux.teamviewer.com/deb stable main
Info:      Processes: 155 Uptime: 6m Memory: 2.92 GiB used: 651.2 MiB (21.8%) Init: systemd v: 245
           runlevel: 5 Compilers: gcc: 9.3.0 alt: 9 Client: Unknown python3.8 client inxi: 3.0.38
[/code]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Yeni kurulum yaptıysanız, bu konuyu kilitleyelim. Çıktıyla ilgili bir sorun görünmüyor.