Gönderen Konu: [Çözüldü] hplip kurulum sorunu  (Okunma sayısı 2152 defa)

Çevrimdışı mrdrzoom

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: RX 570
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
[Çözüldü] hplip kurulum sorunu
« : 26 Ekim 2020, 00:18:46 »
Merhaba, yazıcımın çift taraflı baskı özelliği var ama kullanamıyorum. Birçok kişinin sürücü kur demesi ile sürücü kurmaya çalışıyorum ama çift tıklayarak açmaya çalıştığımda hata alıyorum. (Görsel birdeki gibi) Terminalde "sh" komutu ile açmaya çalıştığımda ise 45 dakikalık bekleme sonucunda hiçbir şey olmuyor. (Görsel ikideki gibi)
Linux Mint'ın sunucularından indirmeye çalıştığımda ise yazıcıyı görmüyor. (İnternette araştırmama göre sunuculardaki sürüm eski olduğu içinmiş.)
Ben bu sorunu nasıl çözebilirim? (Her iki sorunu da; yazıcının çift taraflı baskı yapmaması ve sürücü kurulamaması)

« Son Düzenleme: 26 Ekim 2020, 16:06:15 Gönderen: mrdrzoom »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: hplip kurulum sorunu
« Yanıtla #1 : 26 Ekim 2020, 00:41:24 »
Lütfen konu açarken aşağıdaki bağlantıdaki hususlara dikkat ediniz, büyük ihtimalle bunu incelemeyi es geçtiniz. Genel sorunlar için istenen komutun çıktısını paylaşınız.

[warning] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Yazıcı marka ve model bilgisini paylaşmamışsınız, açtığınız konularda ayrıntılı bilgi vermeye özen gösterirseniz, daha hızlı geri dönüş alabilirsiniz.

Alıntı
45 dakikalık bekleme sonucunda hiçbir şey olmuyor. (Görsel ikideki gibi)

Herhangi bir görsel paylaşmamışsınız, lütfen çıktıları resim yerine foruma aktararak paylaşınız. Yukarıdaki paylaştığımız bağlantıda, açılan konularda dikkat edilmesi gerkenlerde bu husus belirtiliyor.
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2020, 01:08:05 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mrdrzoom

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Grafik Kartı: RX 570
  • İşlemci: Ryzen 5 2600
Ynt: [Çözüldü] hplip kurulum sorunu
« Yanıtla #2 : 26 Ekim 2020, 16:07:29 »
Merhaba, yazıcımın çift taraflı baskı özelliği var ama kullanamıyorum. Birçok kişinin sürücü kur demesi ile sürücü kurmaya çalışıyorum ama çift tıklayarak açmaya çalıştığımda hata alıyorum. (Görsel birdeki gibi) Terminalde "sh" komutu ile açmaya çalıştığımda ise 45 dakikalık bekleme sonucunda hiçbir şey olmuyor. (Görsel ikideki gibi)
Linux Mint'ın sunucularından indirmeye çalıştığımda ise yazıcıyı görmüyor. (İnternette araştırmama göre sunuculardaki sürüm eski olduğu içinmiş.)
Ben bu sorunu nasıl çözebilirim? (Her iki sorunu da; yazıcının çift taraflı baskı yapmaması ve sürücü kurulamaması)
Sorunu çözdüm fakat farklı bir sorunla karşılaşıyorum. Yeni bir konu mu açmam gerekli yoksa buradan mı devam etmeliyim bilmiyorum.