Gönderen Konu: Linux Mint Açilmiyor  (Okunma sayısı 2014 defa)

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
Linux Mint Açilmiyor
« : 09 Ocak 2021, 20:51:19 »
En son busybox sorunu yasamis ve https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=11059.0 baglantisindaki yöntemlerle cözmustum. Sonradan bir iki kez ayni sorunu yasasam da ayni yöntemlerle duzeltmistim fakat bu sefer laptobu actigim da asagidaki resimde görulen ekran karsima cikti. Ve yine usb uzerinden girmeye cabaliyorum internete. Sorunu nasil çözebilirim, tesekkurler.

NOT: Mint' i yeniden kurdum o yüzden konu silinebilir.
« Son Düzenleme: 10 Ocak 2021, 00:27:30 Gönderen: Urhothomir »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Açilmiyor
« Yanıtla #1 : 10 Ocak 2021, 01:43:55 »
Çıktılarda EXT4-fs error yazdığında, dosya sistemi ile ilgili bir sorun olduğunu anlamalısınız.

Buna benzer sorunları çok sık yaşamaya başladıysanız, sebebi diskin ömrünü doldurmaya başlamış olması olabilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
« Yanıtla #2 : 10 Ocak 2021, 22:12:16 »
Bu sorun ilk kez yaşandı. Laptopta takılı olan SSD yeni bir SSD. Bir iki sene kullanılmadan kutusunda durdu. HDD ölünce yerine bu SSD' yi taktım ve içine mint kurdum ve sadece 5-6 ay önce kurdum. Bu kadar kısa sürede ömrünü doldurması veya doldurmaya başlaması normal mi?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 11 Ocak 2021, 13:49:27 »
Alıntı
Buna benzer sorunları çok sık yaşamaya başladıysanız,

Aksi durumda basit bir dosya sistemi sorunu yaşanmıştır. Böyle durumlarda yeni kurulum yerine dosya sistemini onarırsanız, sorunu çözersiniz.

Yeni kuruluma gittiğiniz için, bu başlığı kilitleyelim. Benzer durum yaşanırsa, kurtarma kipindeki fsck seçeneğini kullanırsınız.

[info][Rehber] Grub Menüsü, Kurtarma Kipi Seçenekleri ve Çekirdeklerin Yönetimi[/info]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]