Gönderen Konu: ext4 dosya biçimli harici hdd'ye dosya aktaramıyorum  (Okunma sayısı 5860 defa)

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 "Rebecca" - Xfce (32-bit)
Merhabalar,
Linux Mint işletim sisteminde, receiver'da kullanmış olduğum ext4 formatındaki harici hdd'ye dosya aktaramıyorum. O hdd'den masaüstüne ya da fat32 formatındaki belleklere atabiliyorum fakat ext4 formatındaki hdd'ye kopyalanmıyor. permission denied yazma hatası veriyor sanırım uç birimde işlem yapmak gerek fakat ben bilmiyorum.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: ext4 dosya biçimli harici hdd'ye dosya aktaramıyorum
« Yanıtla #1 : 24 Ocak 2021, 21:09:32 »
Kullanıcının diske erişim hakları yoktur. Dizin içinde sağ tıklayıp, dosya yöneticisini yönetici haklarıyla açmayı deneyin.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 24 Ocak 2021, 22:53:07 »
Kullanıcının diske erişim hakları yoktur. Dizin içinde sağ tıklayıp, dosya yöneticisini yönetici haklarıyla açmayı deneyin.
Teşekkür ederim öncelikle,
Sağ tıklayıp, özelliklere baktım orada erişim hakları var fakat pasif zaten alt kısımda da “sahibi olmadığınız için bu erişim haklarını değiştiremezsiniz.” yazıyor.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #3 : 24 Ocak 2021, 23:58:22 »
Yönetici olarak açmazsanız, erişim (izin) haklarını da değiştiremezsiniz. Erişim hakkı olduğunuz bir disk bölümüne de istediğiniz gibi yazar çizersiniz. Erişim hakkı basitçe 3'e ayrılır; okuma, yazma ve çalıştırma. Bir disk bölümüne veri yazmak için, sadece okuma hakkı yeterli olmaz, disk bölümüne yazma hakkının da olması gerekir. Bu haklar kullanıcı, grublar ve diğerleri çerçevesinde yönetilir. Kısaca farklı bir sistemden çıkardığınız diske, kullanıcının yazma erişim hakkı olmadığı için bu sorunu yaşıyorsunuz. Eğer sisteminizde sürekli kullanmayacaksanız, erişim haklarını zaten değiştirmeyin. Dosya yöneticisini bahsettiğim şekilde yönetici hakları ile açıp işinizi görün.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Meraklı

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 25 Ocak 2021, 11:26:35 »
Yönetici olarak açmazsanız, erişim (izin) haklarını da değiştiremezsiniz. Erişim hakkı olduğunuz bir disk bölümüne de istediğiniz gibi yazar çizersiniz. Erişim hakkı basitçe 3'e ayrılır; okuma, yazma ve çalıştırma. Bir disk bölümüne veri yazmak için, sadece okuma hakkı yeterli olmaz, disk bölümüne yazma hakkının da olması gerekir. Bu haklar kullanıcı, grublar ve diğerleri çerçevesinde yönetilir. Kısaca farklı bir sistemden çıkardığınız diske, kullanıcının yazma erişim hakkı olmadığı için bu sorunu yaşıyorsunuz. Eğer sisteminizde sürekli kullanmayacaksanız, erişim haklarını zaten değiştirmeyin. Dosya yöneticisini bahsettiğim şekilde yönetici hakları ile açıp işinizi görün.

Teşekkür ederim, sağ olun.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 25 Ocak 2021, 14:06:37 »
Bu şekilde sonuca ulaştıysanız, konu başlığını etiketleyebilirsiniz.

[okay]Çözülen başlıkların etiketlenmesi hakkında. [/okay]