Gönderen Konu: Mint'e Unity Yüklemesi  (Okunma sayısı 2750 defa)

Çevrimdışı Onur361

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Yok
  • Dağıtım: Ubuntu MATE 18.04
  • Masaüstü Ortamı: MATE
  • Grafik Kartı: Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family
  • İşlemci: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2,66 GHz
Mint'e Unity Yüklemesi
« : 08 Haziran 2017, 17:47:06 »
Mint 18.1'ime şu komutla Unity Desktop kurdum.
Kod: [Seç]
sudo apt install ubuntu-desktop
MDM'den de Unity'i seçince açılması gerekiyordu fakat masaüstü açılmadı. Sadece fare imleci gözüküyor. Ne yapmam lazım ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Mint'e Unity Yüklemesi
« Yanıtla #1 : 08 Haziran 2017, 19:57:26 »
Aşağıdaki komutlarla MDM yerine LightDM görüntü yöneticisini yüklemeyi deneyebilirsiniz.

sudo apt-get install lightdm lightdm-gtk-greeter light-locker light-locker-settings lightdm-gtk-greeter-settings
Kurulum sırasında MDM yerine LightDM'yi seçmeniz için bir alan gelecek, buradan lightdm seçeneğini seçiniz.

Kurulum sonrasında menüden ulaşacağınız Light Locker Settings ile ekran kilidi ile ilgili varsayılanları ayarlayabilirsiniz.

LightDM GTK+ Greeter Settings seçeneği ile tema değişikliği yapabilirsiniz.

Kurulumdan sonra masüüstüne ulaşamazsanız, CTRL+ALT+F1 ile TTY uçbirimine ulaşıp kullanıcı adı ve şifrenizi girip oturum açınız. Ardından aşağıdaki komutla LightDM yapılandırmasını yeniden yapmayı deneyiniz, açılan seçenekten yine lightdm'yi seçmelisiniz.

sudo dpkg-reconfigure lightdm
Eğer MDM görüntü yöneticisine dönmek isterseniz, aşağıdaki komutu kullanıp sistemi yeniden başlatmanız yeterli olacaktır.

sudo dpkg-reconfigure mdm
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]