Gönderen Konu: [Çözüldü] Linux Mint ile %100 Uyumlu Ekran Kartı  (Okunma sayısı 3526 defa)

Çevrimdışı Salvoton

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Arkadaşlar ekran kartı almaya karar verdim. Bir sorun çıkmaması için bilgili insanlara danışmak istedim. Yaklaşık 600 TL civarı bir ekran kartı arıyorum. O konuda bir sıkıntı yok fakat başlıktanda anlayacağınız üzere Linux ile sorunsuz çalışan bir şey istiyorum. Tecrübe ve bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim :)
edit: bütçe değişti :D
« Son Düzenleme: 09 Temmuz 2017, 14:25:59 Gönderen: Salvoton »

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
Ynt: Linux Mint ile %100 Uyumlu Ekran Kartı
« Yanıtla #1 : 07 Temmuz 2017, 00:18:08 »
Nvidia kartların desteği çok iyi tavsiye ederim. Sürücü sorunun falan olmaz.
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Salvoton

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 07 Temmuz 2017, 00:58:21 »
Nvidia kartların desteği çok iyi tavsiye ederim. Sürücü sorunun falan olmaz.
Şuanda AMD kullanıyorum ve sürücü sıkıntısı var. Hiç memnun değilim.  Aynen dediğin gibi Nvidia çok daha iyi sanırım :)

Çevrimdışı meda

• Penguen
  • Dağıtım: Manjaro-Lysia 20.0 X64 KDE
  • Masaüstü Ortamı: KDE
  • Grafik Kartı: GT 940MX
  • İşlemci: İ7 7500U
« Yanıtla #3 : 07 Temmuz 2017, 09:18:39 »
6-7 yıldır 3 farklı bir masaüstü 2'de dizüstü kartı vardı. Nvidia kart kullandım hiçbirinde sürücü sorunum yahut Nvidia kaynaklı sistemin işleyişini bozacak hata olmadı.  :)
"BEDAVA Bedava yaşıyoruz, bedava;Hava bedava, bulut bedava;Dere tepe bedava;Yağmur çamur bedava;Otomobillerin dışı,Sinemaların kapısı,Camekanlar bedava;Peynir ekmek değil amaAcı su bedava;Kelle fiyatına hürriyet,Esirlik bedava;Bedava yaşıyoruz, bedava.
                   Orhan VELİ"

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 07 Temmuz 2017, 14:39:31 »
Nvidia ile daha sorunsuz ve daha uzun süreli destek alma imkanı var. Nvidia tarafında başarım için tek seçenek kapalı kaynak/sahipli sürücüler. Açık kaynak sürücü günlük işler için yeterli ama performans için yeterli değil.

Ama AMD'nin amdgpu sürücüsü desteği olan ürünleri de denenebilir. Amdgpu sürücüsü desteği olmayan ürünlerden uzak durun. Amdgpu sürücüsü açık kaynak olarak geliştirilen ve başarım oranı iyi olan bir sürücü. Bu şekilde herhangi bir kapalı kaynak sürücü kurmadan (amdgpu sürücü desteği olan) AMD GPU'yu açık kaynak sürücü ile performanslı biçimde kullanabiliyorsunuz.

Nihai karar için daha fazla yorum gelmesini bekleyebilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Salvoton

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 09 Temmuz 2017, 14:25:40 »
Nvidia almaya karar verdim arkadaşlar. Yanıtlarınız için teşekkürler :)
 Şunuda ekleyeyim AMD pişmanlıktır.