Gönderen Konu: Giriş Ekranında şifre sorma  (Okunma sayısı 1683 defa)

Çevrimdışı mehmethanifi

• Kıdemli Penguen
  • Dağıtım: Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon & Mate & Xfce
  • Grafik Kartı: atı radeon
  • İşlemci: i5
Giriş Ekranında şifre sorma
« : 19 Ağustos 2017, 16:25:41 »
Merhabalar,

Kullanıcı ve gruplar menüsünde otomatik giriş yapsın yada yapmasın seçeneği yokmuydu?

Yanlış mı hatırlıyorum. Kullanıcı otomatik giriş yapıyor, o seçeneği kaldırıp şifre ile giriş yapmasını sağlamak istiyorum.
Kod: [Seç]
İnxi -Fxz
System:    Host: Kromhane-Pc Kernel: 4.10.0-32-generic x86_64 (64 bit gcc: 5.4.0)
           Desktop: Cinnamon 3.4.6 (Gtk 3.18.9-1ubuntu3.3)
           Distro: Linux Mint 18.2 Sonya
Önemli Olan Sevgi Saygı Anlayış

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Giriş Ekranında şifre sorma
« Yanıtla #1 : 19 Ağustos 2017, 17:18:30 »
Gruplardan kullanıcı için nopasswdlogin grubunu eklediğinizde ilgili kullanıcının şifresi sorulmadan oturum açılabilir. Ama bu sistem açılışı sırasında otomatik oturum açma değildir.

Açılış sırasında otomatik giriş yapma seçeneği, görüntü (giriş) yöneticisinin ayarlarında mevcut, ama bu seçenek Linux Mint 18.1 ve öncesinde gelen MDM'de mevcut. Linux Mint 18.2 ile gelen LightDM görüntü yönetisinin ayar yöneticisinde bu seçenek mevcut değil, sonraki sürümlere eklenebilir. Açılış sırasında otomatik oturum açma, LightDM ile şu an ayar dosyası yardımıyla yapılabiliyor.

Aşağıdaki komutun çıktısı ile hangi görüntü yöneticisinin kullanıldığını öğrenebilirsiniz.

Kod: [Seç]
inxi -Sxx
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]