Gönderen Konu: Program yazmak veya site tasarlamak ?  (Okunma sayısı 6285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı nsexist

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17.3
  • Masaüstü Ortamı: MATE
Program yazmak veya site tasarlamak ?
« : 23 Aralık 2015, 21:39:43 »
Merhabalar;
Okulda öğretilenin üstüne koymaya öğrenmeye çalışan bir öğrenciyim C#,C,PHP  dillerin de düşük seviyede program veya bir site tasarlaya biliyorum fakat ilgimi her zaman PERL ve Python aşırı derecede çekmiştir yaklaşık 1 haftadır Linux öğrenmeye çalışıyorum bir kaç gündür aklım da sadece kendim kullanmam için yapmak istediğim bir site var ve bunu yapmak için de PHP vs. gibi programlama dili kullanmak istemiyorum PERL veya Python ile site yapabilir mi ? yapılabilir ise nasıl ne gibi yollar izlenmeli nasıl öğrenebilirim bunu yaparken kendimi geliştirmek öğrenmek adına Linux'de yapmak istiyorum yönlendirebilecek  bilgi verebilecek büyüklerimden teşekkür ederim.

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
Ynt: Program yazmak veya site tasarlamak ?
« Yanıtla #1 : 23 Aralık 2015, 23:06:05 »
perl ile web sayfası değil cgi programlanabilir, cgi (common gatewat interface) yani web servisleri ile programlar arasındaki etkileşimi oluşturmak. Bu yüzden perl senin aradığın şey değil. Python ile web sitesi yapılabilir ancak aynı zamanda bunun için django da kullanıyor olmanız gerekmektedir. Django, Python dili için hazırlanmış bir web çatısıdır.

Eğer gerçek anlamda bir web yazılım işine yönelmek istiyorsanız, hepsini bir kenara bırakıp temelden yani işin kökünden başlamalısınız bu da HTML'den geçer. HTML ve CSS etkileşimini bir binanın temeli olarak düşünebilirsiniz. Temel ne kadar sağlam olursa, bina o kadar dayanıklı ve güçlü olur. Tabi daha sonra tuğlaları örmelisin, bu da PHP'den geçer, daha sonra tuğlalar yıkılmasın diye üstünü sıvamalısın bu da SQL'den geçer. Ben bulunmaz hint kumaşı olmak istiyorum dersen, sonrasında javascript ve jquery ekleyebilirsin, son olarak python ve django ile de kendini çok büyük yerlerde bulabilirsin, sen sondan, yani ters yoldan başlamaya çalışıyorsun :)

Programlama konusu ile biraz muallak bunu anlatmak veya net bir şey yazmak mümkün değil aslında, tavsiyeler üzerine kendine yön verebilirsin, internette hangi programlama dilinden başlamalıyım gibi terimleri aratarak kendinize fikir edinebilirsiniz, bunun ne programlamak veya ne yazmak istediğinizle de çok alakalı olduğu için şu programlama dilinden başlamalısın gibi bir ifade kesinlikle yanlış olur.
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı nsexist

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 23 Aralık 2015, 23:24:04 »
Peki ben PHP üzerinden devam edeceğim dersem ve bunu Linux ortamın da yapmak için ne gibi şeyler yapmam gerekiyor  PHP'de kendimi geliştirmek üzere harekete geçeceğim fakat bu zamana kadar adını bile düzgün yazamadığım Dreamviever denen lanet bir program da öğretmeye çalıştılar kendim hep notepad++ kullanmışımdır, Linux de yeni olduğum için kendimi geliştirmek adına ve  PHP için neleri araştırmalıyım?

Çevrimdışı Danny

• Proje Sorumlusu
  • Nihilist
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: Intel HD 620
  • İşlemci: Intel i7 - 7500U
« Yanıtla #3 : 25 Aralık 2015, 01:17:39 »
PHP için illaki Dreamweaver kullanmak zorunda değilsin tabi, ben bir çok işimi özellikle de yüzeysel kısımları normal bir not defteri üzerinden bile halledebiliyorum, daha teferruatlı işler için ise Dreamweaver alternatifi olan programlar mevcut, örneğin Aptana Studio oldukça profesyonel, kendim de kullanıyorum. 
Gelip sağ yanağımdan öptü. Dindar değildim ama sol yanağımı da çevirmek istedim o an...

Çevrimdışı nsexist

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 25 Aralık 2015, 22:17:52 »
Aptana Studio'yu yazılım yöneticisinden aradığım da çalıştığım da hiçbir sonuç bulamıyor nasıl yükleye bilirim  ?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]