Güzel, yararlı bir anlatım olmuş, emeğinize sağlık.
Benim de tercihim pencere yöneticili oturumlardır, bu oturumların maalesef herkes değerinin farkında değil, genelde hazır oturum istiyorlar, bu yüzden pencere yöneticileri gerektiği şekilde geliştirilemiyor, onların ilk geliştiricileri ne yapıyorsa odur.
Pencere yöneticilerinin hazır masa üstlerine göre sayısız avantajı bulunuyor, her şeyden önce sistemin kontrolü tamamen kullanıcıda oluyor, onu istediğin gibi özelleştirebiliyorsun, hafif olmaları zaten bir başka avantajı, kendi oturumunu kendin dizayn ediyor olman ise tarifsiz bir zevktir.
Son zamanlarda özellikle tercihim JWM olmuştur, neredeyse istediğim gibi bir oturum, tek eksisi bahsettiğim gibi bu oturum için kimsenin bir şey yapmamasıdır, yani JWM için herhangi bir yazılım yapılmamış ama diğer masa üstleri için yapılan yazılımlar Thunar dışında gayet düzgün çalışıyor.
Thunar'ın iyi çalışmaması ise JWM'den değil, Thunar'ı geliştirenler sadece Xfce'ye odaklanmış, bu yüzden sadece JWM'de değil diğer oturumlarda da sorunlu çalışıyor.
Bir de pencere yöneticili oturumları çok zor zan ediyorlar, oysa sizin de bahsettiğiniz gibi bir kaç günlük incelemeden sonra aslında çok kolay olduğunu görebilirler.
Örneğin, Ubuntu Minimal kalıptan JWM kuruyorum, sonra Mint deposunu ekliyorum, böylece Mint'in JWM oturumunu kullanmış oluyorum.
Sizin yaptığınız gibi bu sayfalarda paylaşımlar artarsa pencere yöneticili oturumlar daha iyi tanınır.