Gönderen Konu: [Çözüldü] Mono-runtime paketi kurulmasına rağmen, mcs komutu bulunamadı hatası  (Okunma sayısı 503 defa)

Çevrimdışı medeniyetsizbozkırlıTFX

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: linux ulyanna
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: radeon vega
  • İşlemci: amd ryzen 3
https://tr.wikibooks.org/wiki/C_Sharp_Programlama_Dili/Linux%27ta_C_Sharp_kullanımı bu siteye göre C# çalışmak istiyorum bu yüzden biraz önce
Kod: [Seç]
sudo apt-get install mono-runtime komutuyla mono runtime ı indirdim. qw adıyla kaydettiğim bir dosyayıda mcs ile derlemeye çalıştım, ama olmadı (komut yok diyor)
Başka bir sitede, mono complete in daha kapsamlı olduğunu öğrendim ve yazılım yöneticisinden onuda şuan indiriyorum. Ama o da iniyor mu inmiyor mu belli değil?
Ne yapmam gerek?

Mesajlar Birleştirildi.
Şey, bir de Linux komutlarını öğrenebileceğim bir kaynak öneriniz var mı? Sürekli buraya gelip soru sorunca, insan kendisini kötü hissediyor.

Düzenleme: Konu başlığı ve imla
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2020, 17:43:02 Gönderen: medeniyetsizbozkırlıTFX »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: c# çalışmak istiyorum ama olmuyor?
« Yanıtla #1 : 28 Ağustos 2020, 18:36:56 »
mcs komutu bulunamadı hatası veriyorsa, aşağıdaki komutla mono-mcs paketini kurmayı deneyebilirsiniz.

sudo apt install mono-mcs
Olmayan komutların nasıl kurulabileceği ile ilgili, uçbirimde bilgi verilmesini isterseniz; command-not-found paketini kurabilirsiniz. Depodaki pakette sorun olduğu için, PPA depomuzdaki düzeltilmiş sürümü yükleyebilirsiniz.

[info][Nasıl] Linux Mint 20.x Düzeltmeler PPA Deposu[/info]

command-not-found paketini kurduktan sonra; uçbirimde çalıştırdığınız bir komut bulunamadığı takdirde aşağıdaki şekilde belirtilir.

mcs

'mcs'  komutu sistemde bulunamadı. Ama şununla kurulabilir:

sudo apt install mono-mcs

Not: mono-runtime sadece çalıştırma ortamı ile ilgilidir (geliştirme paketlerini kurmaz), mono ile ilgili tüm paketler için mono-complete paketini kurmayı deneyebilirsiniz. Bu paket otomatik olarak, mono-mcs paketini de kurar.

sudo apt install mono-complete

Arama motorlarında "temel Linux komutları" ya da "çok kullanılan Linux komutları" şeklinde arama yaparsanız, bir çok sonuca ulaşabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 28 Ağustos 2020, 18:56:56 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]