Yazılım > Web Tarayıcıları
[Çözüldü] Web Tarayıcı Anahtarlık Kilidi Şifresi İle İlgili Bir Sorun
Urhothomir:
Linux Mint 20 xfce kullanıyorum. Opera ve Vivaldi' de anahtarlık kilidi şifre sorma sorunu yaşıyordum. Vivaldi' yi ve Opera' yı her açışımda şifre soruyordu. Biraz araştırma yaptım ve bana '' sudo apt purge gnome-keyring -y '' komutunu kullanmam söylendi. Uyguladım ve sorun çözüldü! Artık Vivaldi ve Opera' yı açtığımda şifre sormuyor ancak bu sefer de örneğin Vivaldi' de şifre kaydetme sorunu yaşanıyor. Şöyle ki Vivaldi' yi açtığımda ve sitelere girdiğimde şifre soruyor. Şifreyi girip kaydediyorum. Sonra laptopu kapatıp açıp Vivaldi' yi tekrar açtığımda aynı siteler için tekrar şifre giriyorum. Bu sorun nasıl halledilir? Sorun Vivaldi' de mi yoksa Mint' te mi? Teşekkürler.
Butterfly:
Aşağıdaki komutla gnome-keyring paketini yeniden kurun.
--- Kod: ---sudo apt install gnome-keyring seahorse
--- Kod sonu ---
Ardından, Ayarlar => Oturum ve Başlangıç => Gelişmiş => Başlangıçta Gnome servilerini çalıştır seçeneğini işaretleyin.
Son olarak oturumu kapatıp tekrar açın.
Not: Lütfen açılan konulara dönüş yapmaya özen gösterelim.
Urhothomir:
Merhaba. Dediğiniz ayarları yaptım. Bilgisayarı yeniden başlattım ve Vivaldi' yi tekrar açtığımda tekrar şifre sordu.
NOT: Verilen kodu girip yüklemeyi yaptım. Yaptıktan sonra diğer ayarı yapmadan laptobu kapattım. Az önce açabildim laptobu ve söylediğiniz sonraki ayarları şimdi yaptım ve laptobu yeniden başlatıp Vivaldi' yi açtım ve şifre sordu tekrar. Bir yerde yanlışlık mı yaptım acaba?
Butterfly:
Komutların çıktılarını paylaşın.
--- Kod: ---pgrep -l gnome
xfconf-query -c xfce4-session -p /compat/LaunchGNOME
--- Kod sonu ---
Urhothomir:
--- Kod: ---$ pgrep -l gnome
1229 gnome-keyring-d
1388 polkit-gnome-au
--- Kod sonu ---
İkinci kod da şu şekilde:
--- Kod: ---xfconf-query -c xfce4-session -p /compat/LaunchGNOME