Yazılım > Web Tarayıcıları
[Çözüldü] Tarayıcı ile film izlerken siyah olan yerlerden çıkan farklı renler
KT:
Ekran kartında sorun olsa oyun kesinlikle açamazsınız; oyundan atar. Böyle bir durum oldu mu? Ekran kartı kademe kademe ölmez bozulursa direk gider sistemi açamazsınız görüntü alamazsınız. Aklıma gelmişken Adobe Flash Player ı artık tarayıcılar kullanamayacaklar 30 ekim itibariyle yazılımsal uyumsuzluklar olası! Hala flash player le çalışan web siteleri ve sosyal medyalar var ortalık kaosa dönüşebilir! Tarayıcılar kendi çözümlerini geliştirmeye başladı ama google chrome ve firefox Adobe nin flash player i ni kullanmıyordu biliyorum. Son aklıma gelen olasılık da HDMI Kablosu ile bir tv ye takın aynı bozulma ondada oluyor mu gözlemleyin. Ekran kartının çözünürlüğünü değiştirerek düşürerek deneyin! Aklıma başka bir olasılık gelmiyor. Rica ederim iyi akşamlar.
Butterfly:
Chrome uygulamasını aşağıdaki komutlarla sırasıyla açmayı deneyebilirsiniz. Bu komutlardan herhangi birisi ile sorun çözülüyor mu?
1. Komut
--- Kod: ---google-chrome --disable-gpu
--- Kod sonu ---
2. Komut
--- Kod: ---google-chrome --use-cmd-decoder=validating --use-gl=desktop
--- Kod sonu ---
welldive:
--- Alıntı yapılan: Butterfly - 27 Ekim 2020, 22:13:41 ---Chrome uygulamasını aşağıdaki komutlarla sırasıyla açmayı deneyebilirsiniz. Bu komutlardan herhangi birisi ile sorun çözülüyor mu?
1. Komut
--- Kod: ---google-chrome --disable-gpu
--- Kod sonu ---
2. Komut
--- Kod: ---google-chrome --use-cmd-decoder=validating --use-gl=desktop
--- Kod sonu ---
--- Alıntı sonu ---
Hayır Üstadım, iki komutu da sırası ile denedim sorun aynı şekilde, işin ilginci filmin gündüz sahnesi cam gibi ama gece sahnelerinde sanki siyahlıkların içinden kare kare daha koyu renkler beliriyor. Bu olayın Linux ile bir ilgisi varmı diye Windows kurdum makinama ve orada Chrome ile Prime daki filmin aynı gece sahnesini açtım sorun orada da baş gösterdi.
KT:
youtube da da oluyor mu bu sorunlar denediniz mi? Netflix de başka filmler de de oldu mu bu durum denediniz mi? Bence bu flash player sorunu gibi ama bilemem. Hazır windows kurdunuz madem FurMark testi yaparak ekran kartının sağlam olup olmadığını test edin. adresinden https://geeks3d.com/furmark/ indirebilirsiniz.
welldive:
--- Alıntı yapılan: KT - 28 Ekim 2020, 14:31:34 ---youtube da da oluyor mu bu sorunlar denediniz mi? Netflix de başka filmler de de oldu mu bu durum denediniz mi? Bence bu flash player sorunu gibi ama bilemem. Hazır windows kurdunuz madem FurMark testi yaparak ekran kartının sağlam olup olmadığını test edin. adresinden https://geeks3d.com/furmark/ indirebilirsiniz.
--- Alıntı sonu ---
Youtube ve Netflix'te de aynı sorun devam ediyor. Sahne karardığı zaman, siyah bölgelerde piksel piksel farklı koyu renkler beliriyor. Gölgelendirme ile ilgili sorunda var, siyah yüzeye filmin sahnesinde ışık vurduğun da ise etraf garip renklere bürünüyor.
Mesajlar Birleştirildi.
Mesajlar Birleştirildi.
Mesajlar Birleştirildi.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git