Linux Mint Destek > Genel
Linux Mint + Windows Çift İşletim Sisteminde NTFS Harddiske Erişememe Sorunu
alembizim:
Linux Mint sürümünü, Windows 8'i sistemden kaldırarak bugün kurdum. Yerel disk C'ye kurdum. Yerel disk D'yi biçimlendirmedim. Şimdi yerel disk D'ye giremiyorum. (Kurulumu yaparken Extt4 günlük dosya sistemini seçtim). Aç dediğimde veya bağla dediğimde bu hata geliyor:
--- Kod: ---Error mounting /dev/sda5 at /media/can/BC28B38228B33A6A: Command-line `mount -t "ntfs" -o "uhelper=udisks2,nodev,nosuid,uid=1000,gid=1000,dmask=0077,fmask=0177" "/dev/sda5" "/media/can/BC28B38228B33A6A"' exited with non-zero exit status 14: The disk contains an unclean file system (0, 0).
Metadata kept in Windows cache, refused to mount.
Failed to mount '/dev/sda5': Operation not permitted
The NTFS partition is in an unsafe state. Please resume and shutdown
Windows fully (no hibernation or fast restarting), or mount the volume
read-only with the 'ro' mount option
--- Kod sonu ---
Yardım ederseniz sevinirim, İnşallah yerel disk D'deki veriler silinmemiştir.
Düzenleme: İmla ve konu başlığı.
Cümleler büyük harfle başlar, noktalama işaretleri.
Forum Kuralları
Butterfly:
Aşağıdaki komut ile diskinizi salt okunur olarak bağlamayı deneyin. Salt okunur olarak bağladıktan sonra içindeki verileri yedekleyebilirsiniz.
--- Kod: ---sudo mkdir /media/NTFS1
sudo mount -t ntfs-3g -o ro /dev/sda5 /media/NTFS1
--- Kod sonu ---
Verileri yedekledikten sonra ilgili disk bölümünü biçimlendirip sorunsuzca kullanabilirsiniz.
ernuynk:
Arkadaşlar grub ekranında güç düğmesi ile kapatıyorum fakat yeniden linux açtığımda aynı hatayı alıyorum. Bunun kalıcı bir çözümü yok mu acaba?
Windows 8.1 + Linux Mint MATE 17.1 sürümlerini kullanıyorum.
Teşekkürler.
Butterfly:
Windows tarafında hibernation ve hızlı başlatma ile ilgili ayarları kapatmanız gerekiyor.
ernuynk:
--- Alıntı yapılan: Butterfly - 08 Mart 2015, 00:54:01 ---Windows tarafında hibernation ve hızlı başlatma ile ilgili ayarları kapatmanız gerekiyor.
--- Alıntı sonu ---
Hibernation'ı kapatmıştım olmadı. Şimdi ise Hızlı Başlatma'yı da kapattım. İlk denemelerimde bir sıkıntı çıkmadı.
Teşekkürler.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git