Yazılım > Web Tarayıcıları
Forum Üyeleri Hangi Tarayıcı Eklentilerini Tercih Ediyor
abdyek:
Herkes bu konu altına kullandığı eklentileri yazarsa kullanışlı eklentiler keşfetmiş oluruz.
Forum üyeleri hangi tarayıcı eklentilerini kullanıyorlar acaba?
Ben:
Chormium-Browser
uBlock Origin - Reklam ve açılır pencere engelleme
OneTab - Açık sekmeleri liste haline getirip kayıt altına alan bir eklenti, ram'in şişmesi durumunu dolaylı yoldan engelleyebilirsiniz
The Great Suspender - Tarayıcının ram tüketimini düşürmek için güzel bir eklenti, laptop uma ram eklediğim için artık kullamıyorum
Video Blocker - Youtube daki kanalları engellemenin en kolay yolu, bu eklenti sayesinde youtube daha az acı veriyor
Web Page Photo - Sitenin bütün olarak ekran görüntüsünü almanızı sağlayan bir eklenti
Düzenleme: Düzenlenmiştir
okanakinci:
Şu an mecbur nedenlerden otürü Google Chrome'a döndüm.
Reklam engelleme için Ublock Origin.
Web sayfalarını Google Keep'e not almak almak için Google Keep eklentisi.
Daha sonra okumayı düşündüğüm yazılar için Pocket eklentisi.
Kotadan azıcık da olsa tasarruf etmek için Veri Tasarrufu eklentisi.
Şifreleri hatırlamak için Lastpass.
Leopard:
Opera kullanıyorum.Ram dostu.
Eğer ki Chrome'dan buna geçmeyi düşünüp, Chrome'da olan ama bunda olmayan eklentiler yüzünden geçmeyen varsa bu eklenti sayesinde Chrome eklentileri Opera'da çalıştırabilirler.
https://addons.opera.com/tr/extensions/details/download-chrome-extension-9/?display=en
Kullandığım yegane eklenti Ublock Origin.
Onu da bizim forumda ve burası gibi sadece 2-3 reklam gösteren yerlerde kapalı tutuyorum.
Bazı sitelere giriyorsunuz,reklamdan içeriğe ulaşamıyorsunuz.Birde bazı siteler artık Adblock'u kapatmazsanız içeriği göremezsiniz diyor.
Ublock'un içindeki Anti Adblock Killer'ı açıp bu dertten de kurtuluyorsunuz.
Danny:
uBlock, Ghostery, Stylish, GreaseMonkey, User Agent Switcher kullandığım başlıca eklentiler.
okanakinci:
Bugün gördüğüm bir habere göre reklam engelleyici eklenti kullanım oranı gitgide artıyor.
Öte yandan ben bugün Ublock Origin eklentisini pasifleştirdim. Reklam engellemeye ihtiyacım kalmadığını düşünüyorum. Bu yüzden tarayıcıma fazladan yük bindirecek bir eklentiyi kullanmamaya karar verdim. Bakalım yapabilecek miyim bunu.
Neden mi ihtiyacım kalmadı? Korsan film, oyun, müzik, yazılım vs. kullanmıyorum. Netflix film ve dizi ihtiyacımı, Spotify müzik ihtiyacımı, Steam oyun ihtiyacımı, Linux Mint ve Yazılım Yöneticisi de yazılım ihtiyacımı karşılıyor. Dolayısıyla her yerinden reklam fışkıran korsan sitelere girmiyorum. Bu dediğim yerlerde de zaten karşıma reklam çıkmıyor. Bunun dışındaki herhangi bir reklam dolu sitede de zaten işe yarar bir bilgi yok. Takip ettiğim bazı sitelerde de reklam ya yok ya da rahatsız etmeyecek şekilde görünüyor.
Reklam engelleyiciye izlenme koruması için de ihtiyacım yok. Sadece bu iş için geliştirilmiş eklentiler var. İhtiyacım olursa onlardan birini kullanırım.
Sonuç olarak reklam engelleyiciye ihtiyacım yok görünüyor ama bakalım, eklentiyi pasifleştirdikten sonra işlerin öyle olmadığı da ortaya çıkabilir.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git