Genel Kategori > Anketler

Hangi Ofis Uygulamasını Tercih Ediyorsunuz?

(1/1)

Butterfly:
Bu anketimizde, tercih ettiğiniz ofis uygulamalarına oy verebilir, yorumlarınızla uygulamaların kuvvetli ve zayıf yönleri ile ilgili bilgi paylaşımında bulunabilir ve görüşlerinizi iletebilirsiniz.

Her üyemizin 2 adet seçeneğe oy verme hakkı var.

okanakinci:
Hepsi hakkındaki görüşlerimi kısa kısa yazayım.

Libreoffice: Oldukça güçlü bir ofis yazılımı, üstelik özgür. En son sürümüyle Muffin arayüzünü de seçenek olarak eklediler. Tabii henüz deneme fırsatım olmadı. Forumdaki hunspell tr deb paketini de indirirseniz Türkçe imla denetimi yapabiliyor.

Calligra Suite: KDE için çok güzel bir özgür ofis yazılımı. Fakat fazlasıyla KDE bağımlısı. Eğer Cinnamon değil de KDE kullansaydım herhalde ilk tercihim olurdu.

WPS Office: Geçen gün ücretsiz sürümünü kullanmaya başladım. Güzel bir arayüzü var. Çok iyi şablonları var. Çok iyi özellikleri var. Microsoft Office belge biçimleriyle uyumu Libreoffice'den iyi. Tek  sıkıntısı Türkçe değil. Ben sistemimi İngilizce kullandığım için sorun etmedim ama pek çok kişi için sorun olacaktır. Öte yandan eklenti ile Türkçe imla denetimi de yapabiliyor. En sevdiğim özellikleri ise göz koruma modu ve gece modu ile gözlerimize zarar vermeden saatlerce çalışma imkanı sunması.

Gnome Office: Biz onu genellikle ayrı ayrı Abiword, Gnumeric vs. programlar olarak biliyoruz. Performansı çok iyi. Eski bilgisayarlar için tavsiye edilir. Gnome Shell, Xfce, Lxde gibi masaüstü ortamları için tavsiye edebilirim. Basit düzeydeki işler için kullanılabilir ama daha ilerisi için eksiği çok maalesef.

Softmaker Office: Özellikleri fena değil. Microsoft Office belge biçimleriyle uyumu fena değil. Fakat arayüzü tam anlamıyla facia. Ücretsiz değil, fakat ücretsiz deneme süresi var. En çok ilgimi çeken özelliği hecele yapması ve sayfanın sağına geldiğinde heceyi doğru bir şekilde ayırabilmesiydi.

Softmaker FreeOffice: Softmaker Office'in bazı özelliklerinin kırpıldığı ücretsiz sürümü.

Microsoft Office(Wine ile): Bunu söylemek her ne kadar hoşuma gitmese de bu yazılım endüstri standardıdır ve en gelişmiş özelliklere sahip ofis yazılımıdır. Birkaç yıl önce Microsoft'un bu yazılımı Linux'a da getireceğine dair bir haber okumuştum ama öyle bir şey hiç olmadı. Wine kullanmaktan da hoşlanmadığım için Linux üzerinde hiç denemedim.

Microsoft Office Web Sürümü: Microsoft Office'i Wine olmadan ve hiçbir ücret ödemeden Linux üzerinde kullanmanın yolu budur. Tabii ücretsiz olduğu için bazı özellikleri kısıtlı ama işinizi görür. İlle de Microsoft Office kullanacağım diyorsanız bir denemenizi tavsiye ederim.

Google Dökümanlar: Google Drive ile entegre çalışıyor. Kendisini gittikçe geliştirdi ve bence Libreoffice'e rahatlıkla rakip olabilir. Bu arada, İngilizce olarak kullanırsanız farklı yazı tipleri eklemenize de izin veriyor.

Zoho Çevrimiçi Ofis Uygulamaları: Çok methedildiğini gördüm ama ilave bir özelliğini görmedim ve arayüzünü de beğenmedim.
Mesajlar Birleştirildi.Bu anketi önerirken varlığından haberim olmadığı için seçeneklere eklememişim. Apple'ın iCloud'u web tarayıcı üzerinden kullanılabiliyor. Bu sayede Pages, Numbers ve Keynote da Linux üzerinden kullanılabiliyormuş. İlk fırsatta deneyip izlenimlerimi paylaşacağım.

b.ilker:
libre office (Impress) kullanıyorken özellikle yüksek boyutlu dosyalar üzerinde çalışırken program donuyordu.
Aynı dosyaları WPS (Presentation) ile açıyorum ve hiç takılma yaşamadan işlemlerimi hallediyorum.

WPS Office tüm ihtiyacımı hızlıca karşılıyor.

MMTKR:
Linux kurduğumda kurulu gelenler birde windowsta bir ara shareonsale üzerinden ücretsiz düşmüştü adını hatırlamıyorum o var ofiice 2016 gibi hatta aynı ama Türkçe dil desteği yok

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Navigasyon

[0] Mesajlar

Tam sürüme git