Gönderen Konu: Linuxta Yazılım Nasıl Geliştirebilirim?  (Okunma sayısı 1415 defa)

Çevrimdışı Scarface34

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3 Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: GeForce GT 635M
  • İşlemci: Intel Core i5-3210M
Linuxta Yazılım Nasıl Geliştirebilirim?
« : 02 Haziran 2018, 14:44:05 »
Linux'a yeni geçmiş birisi olarak Linux'ta yeni olduğumu söyleyebilirim sadece birkaç aydır linux kullanmaktayım. Vakit geçirmek için Linux üzerinde uygulama geliştirmek istiyorum fakat teminal/konsol uygulamalarından ziyade arayüz yazabileceğim bir programlama dili bulamadım. MonoDevelop ile C# yazılabildiğini keşfettim fakat Visual Studio kadar nesneleri rahat yönetemiyorum. Python ya da C++ ile geliştirmek istesem onlarda da arayüz tasarımı işkence. En azından benim için ve yeni olduğum bir işletim sisteminde buna uyum sağlamakta zor oluyor. Arayüz için kod yazmak istemiyorum. Glade ile çizip MonoDevelop'a atmak istedim fakat import yaptığım halde yüklenmedi tasarımım.

Kısacası kodlama olmadan arayüz tasarlayıp linux için uygulama yazabileceğim bir programlama seti var mı? Örneğin şu program ile şu kodlama dili şeklinde. C#'ı daha önceden biliyorum Python'da öğrenme aşamasındayım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linuxta Yazılım Nasıl Geliştirebilirim?
« Yanıtla #1 : 02 Haziran 2018, 19:44:09 »
Görsel olarak programlama yapabileceğiniz diller için aşağıdakileri araştırabilirsiniz.

Gambas
Lazarus
QT Creator
Glade
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Scarface34

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 18.3 Cinnamon x64
  • Grafik Kartı: GeForce GT 635M
  • İşlemci: Intel Core i5-3210M
Ynt: Linuxta Yazılım Nasıl Geliştirebilirim?
« Yanıtla #2 : 04 Haziran 2018, 11:48:44 »
Görsel olarak programlama yapabileceğiniz diller için aşağıdakileri araştırabilirsiniz.

Gambas
Lazarus
QT Creator
Glade

Teşekkür ederim, incelemeye başladım.