Genel Kategori > Anketler

[Anket] Linux Mint 19'da Otomatik Güncelleme Yöntemini Kullanıyor musunuz?

(1/2) > >>

Butterfly:
Linux Mint 19 ile birlikte, Güncelleme Yöneticisine otomatik güncelleme yapabilme özelliği eklendi. Bu anket bu yeni özelliğin kullanımı ile birlikte, Güncelleme Yöneticisi bildirimlerine dahil edilen Timeshift yedekleme özelliğini kullanıp kullanmadığınız ile ilgilidir.

Timeshift ile ilgili hususu da dikkate almak için her üyenin 2 adet oy hakkı bulunmakta. Oylardan birisi otomatik güncelleme ile ilgili, diğeri ise Timesfiht kullanımı ile ilgilidir.

Anket ile ilgili konuda, bu yenilikler ile ilgili görüşlerinizi ve tecrübelerinizi de belirtebilirsiniz.

okanakinci:
Kendi bilgisayarımda güncellemeleri kendim yapıyorum. Çünkü sistemimde olan biten her şeyin benim bilgim dâhilinde olmasını istiyorum. Otomatik güncellemelere gelince; bazen ilk defa Linux kullanacak birinin bilgisayarına Linux Mint kuruyorum ama onun bilgisayarında otomatik güncellemeleri açıyorum. Çünkü gördüğüm kadarıyla pek çok kullanıcı, özellikle de deneyimsiz olanlar bu güncelleme işini hiç takip etmiyorlar. Madem öyle, onlar hiç uğraşmadan sistem kendi kendisini güncellese daha iyi olur.

Timeshift'i ise hem kendim hem de Linux Mint kurduğum başkalarının bilgisayarlarında mutlaka yapılandırıyorum. Ne zaman lazım olacağı belli olmaz. Hatta bugünlerde sistemimi Timeshift ile ilk hâline alabilirim. Çünkü yaptığım en son kurulumda sistemi çok kurcaladım ve sanırım kararlılığı biraz zedeledim. Format atmak yerine Timeshift ile daha önceki bir hâle geri getirmek daha mantıklı. Üstelik böylece Timeshift'in nasıl çalıştığını da deneyimlemiş olurum.

beatnbeer:
Şahsen otomatik güncellemeleri açtım, timeshift olduğu ve gün aşırı çalıştığı için kafam rahat, herhangi bir sorunda geri yükleme olanağı veriyor.

okanakinci:
Dün merakımdan Timeshift'le sistemi ilk günkü hâline döndürdüm. Bir şeyleri mi yanlış yaptım yoksa Timeshift'te mi hata var bilmiyorum ama sistem çöktü. Bilgisayarı yeniden açtığımda kernel panic hatası verdi. Neyse ki bütün dosyalarımın yedeğini almıştım. Format attım.

Sanırım Timeshift'i iyice öğrenip bir rehber hazırlamak gerekecek.

okanakinci:
Timeshift ile otomatik güncellemeleri ilk kullandığımda memnun kalmamıştım ama zaman içinde daha kararlı hâle gelmiş. Şimdi ikisini de kullanıyorum. Artık bilgisayarımı yedeklemekle ve güncellemekle uğraşmıyorum. İşime bakıyorum. Linux Mint gerçekten kolaylık sağlıyor. Özellikle Linux'a yeni başlayanlara bu dağıtımı öneriyorum. Çünkü güncellemekle ve sistem görüntüsü almakla uğraşmak zorunda kalmıyorlar.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git