Gönderen Konu: C# için çalışma ortamı sorunum  (Okunma sayısı 867 defa)

Çevrimdışı kodkabagi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Blog Sitem
  • Dağıtım: Linux Mint
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 19.1 Tessa
  • Grafik Kartı: GTX 940
  • İşlemci: i5
C# için çalışma ortamı sorunum
« : 09 Mart 2019, 01:51:55 »
Selamlar. Linux Mint kullanmaya dün başladım. Linux ile ilk tanışmam okulumuzdaki Açık Kaynak İşletim Sistemleri dersi ile oldu. Ancak bu işletim sistemine hakim değilim.

Uzun zamandır Linux işletim sistemlerine geçmeyi düşünüyordum. Visual Studio kullandığım için Windows'u bırakmaktan çekiniyordum ta ki Windows 10'un güncellemeleriyle bilgisayarım kullanılamaz hale gelene kadar. Temelli olarak LinuxMint işletim sistemine geçtim.

C# uygulamaları geliştirmek için ortam hazırlamaya çalıştım ancak başarılı olamadım :)

İşin içinden çıkamıyorum :D kendime C# geliştirme ortamını nasıl sorunsuzca hazırlayabilirim?

Şimdiden kabul ediyorum internetten kaynak çok ama ben beceremedim. Pes edip Windows'a dönmek istemiyorum, yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Linux kullanmakta bilgim sıfır diyebilirim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: C# için çalışma ortamı sorunum
« Yanıtla #1 : 09 Mart 2019, 02:36:46 »
Buradaki anlatım faydalı olabilir. Ayrıca Yazılım Yönetcisinin Flatpak kısmından VisualStudio Code uygulaması kurulabiliyormuş.

Alternatif olarak Mono-develop uygulamasını araştırabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı kodkabagi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Blog Sitem
« Yanıtla #2 : 09 Mart 2019, 10:37:48 »
İlginiz için teşekkürler 👍

Mesajlar Birleştirildi.
Buradaki anlatım faydalı olabilir. Ayrıca Yazılım Yönetcisinin Flatpak kısmından VisualStudio Code uygulaması kurulabiliyormuş.

Alternatif olarak Mono-develop uygulamasını araştırabilirsiniz.

Sitesinden .deb indirdim kurdum, programı çalıştırınca paketlerde hata vardı indirme yapmam gerekti, microsoftun sitesinden .net sdk kurmaya çalıştım gösterilen herşeyi yaptım geçersiz komut vs. diyor, terminalin önerilerini de indirdim hiçbir şeyde ilerleyemedim. En son VsCode'u remove komutu ile kaldırdım. Şimdi yazılım yöneticisinden tekrar indireyim dedim böyle bir hata alıyorum. İnternette gani kaynak var ama ulaştığım çözümlerin hiçbiri işime yaramıyor acaba işletim sistemini tekrardan mı kursam ben de mi bir sıkıntı var acaba? Kullanmayı bilmiyorum evet ama gösterilen herşeyi birebir yapmama rağmen hiçbir sonuç alamıyorum.
« Son Düzenleme: 10 Mart 2019, 03:14:53 Gönderen: kodkabagi »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 10 Mart 2019, 03:25:59 »
Bu forumda konular bu şekilde işlemiyor. Öneri için açılan bir konuda sorun çözümü hakkında konuşmuyoruz mesela. Birbiriyle alakası olmayan her husus için ayrı konu açılması gerekiyor.

Forumun işleyişinden bahseden şu konu, forumun en üstünde ve üye sözleşmesinde bağlantı olarak mevcut.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı kodkabagi

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Blog Sitem
« Yanıtla #4 : 10 Mart 2019, 03:29:30 »
Afedersiniz 👋 Ben de fazladan konu açarsam sorun olur diye düşünmüştüm. Uyarı için teşekkürler , yavaş yavaş forumu da öğreneceğim inşallah.

Çevrimdışı Empat

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • If I can imagine it, I can achieve it!
    • Kişisel Websitem
  • Dağıtım: Ubuntu
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: SAPPHIRE PULSE RX570 8G
  • İşlemci: RYZEN 5 2600
« Yanıtla #5 : 10 Mart 2019, 11:03:34 »
Jetbrains'in Rider adlı IDEsini tavsiye ediyorum. Öğrenciyseniz (açık lise dahil) 1 yıllık lisans ücretsiz.
Everything for me is just Peace - Love - Coding. Also, as they say: I am a programmer, I have no life!