Gönderen Konu: Launchpad Ppa upload konusunda yardımcı olurmusunuz ?  (Okunma sayısı 4844 defa)

Çevrimdışı mahmut

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: r9 380
  • İşlemci: i5 6600k
Merhaba Linux kullanırken biraz kendimi geliştirmek amaçlı Launchpad.net incelemeye başladım. Üye oldum. Denilen şekillerde OpenPGP keys, Signed Ubuntu Code of Conduct işlemlerini halledip bir ppa  arşivi açtım buraya kadar bir sıkıntı sorun yok. ancak benim anlamadığım nokta buradan sonra başlıyor örneğin benim elimde kendime ait .deb paketleri var ( kendimin oluşturduğu ) ben bunları kendi ppa depoma nasıl yükleyebilirim ? araştırdığım kadarıyla .dput.cf  dosyasında bazı değişiklikler yapmam gerektiğini gördüm ve bu değişikleri uyguladım ( başka bir yol var ise onuda kullanabilirim ) . ancak gördüğüm kadarıyla
.dsc
.changes
.diff.gz
ve seçime bağlı olarak .orig.tar.gz

uzantıları yüklenebiliyor. elimdeki .deb yüklenmiyor ise eğer .deb e çevirmeden önce işlem yapmak istediğim dosyayı yukarıda belirtilen uyumlu uzantılara nasıl çevirebilirim.  genel olarak sanırım .changes kullanılıyor.  Bu konuda yeterli kaynak bulamadım bu konu hakkında beni bilgilendirecek olayın işleyişini anlatan bir kaynak verebilecek biri var mı ?  şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Launchpad Ppa upload konusunda yardımcı olurmusunuz ?
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2019, 13:42:34 »
Derlenmiş ikli paketleri PPA deposuna gönderemezsiniz, yüklenen paketler PPA deposunda derleniyor.

https://help.launchpad.net/Packaging/PPA/Uploading
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı mahmut

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.2
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: r9 380
  • İşlemci: i5 6600k
Ynt: Launchpad Ppa upload konusunda yardımcı olurmusunuz ?
« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2019, 16:50:48 »
Teşekkür ederim inceleyeceğim.