Gönderen Konu: Touchpad tutukluk yapıyor  (Okunma sayısı 11066 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Touchpad tutukluk yapıyor
« Yanıtla #15 : 30 Ocak 2020, 21:42:42 »
Gnome Shell ile ilgili paketler kurmuşsunuz. Yeniden kurulum yaptığınızda, bununla ilgili paketleri kurmamaya özen gösterirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı fikretugur

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #16 : 30 Ocak 2020, 22:00:11 »
 Kurulum sırasında varsayılan ayarlarla ilerledim, böyle bir seçenekte görmedim. Nasıl yapmış olabilirim bunu?  Ekstra hiç bir şey yapmıyorum çünkü, istesemde bilgi yetersizliğim gereği yapamam sanırım. 2. kurulmda da aynısı olunca neyi yanlış yaptığımı bilmiyorun. Muhtemelen bir daha kursam aynısı olacak çünkü kurulum rehberinden bağımskz herhangi bir adım izlenedim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #17 : 31 Ocak 2020, 00:19:57 »
LightDM yerine GDM kurmaya çalışmayın mesela. Kuruyorsanız da bilgi vermeyi gözardı etmeyin. Bir paket kuraken hangi paketlerin bağımlı olarak yüklendiğine dikkat edin. Şu an ki sorun doğrudan Linux Mint'le ilgili değil, sizin yüklediğiniz paketlerle alakalı bir durum. Şu an ki sonucun kurulumla ilgisi yok maalesef, sizin sonradan yaptığınız tasarrufların sonucu.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı fikretugur

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #18 : 31 Ocak 2020, 00:29:59 »
LightDM yerine GDM kurmaya çalışmayın mesela. Bu dediğiniz kullanıcı değiştirme ekranında siyah ekran almamın çözümü için uyguladığımız yol mu?

Touchpad sorunu için bunu:
Kod: [Seç]
sudo apt install xserver-xorg-input-synaptics
Kullanıcı değiştirme/kilit ekranın siyah ekran alma probleminde de bunu:
Kod: [Seç]
sudo apt install --install-recommends xserver-xorg xserver-xorg-core xserver-xorg-input-all xserver-xorg-video-all
Sadece ikisi için terminal kullandım onun dışında sizin bilgi almak için verdiğiniz şeyleri girdim. Ekstra bir şey yapmadım uygulamaları yazılım yöneticisinden veya snap mağazasından indirdim. Terminal kullanmadım bunlar dışında
« Son Düzenleme: 31 Ocak 2020, 00:40:02 Gönderen: fikretugur »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #19 : 31 Ocak 2020, 00:37:34 »
Hayır değil, benim sizi yönlendirdiğim hiç bir husus Gnome Shell ile ilgili bağımlılık kurmaz. Bu belki sizin bir yerlerden görerek yaptığınız bir işlem olabilir diye yazdım. GDM, LightDM gibi bir görüntü (giriş) yöneticisidir. Bunu kurduğunuzda, birlikte Gnome ile ilgili bağımlılıklar kurulabilir. Ne yaptığınızı ancak siz bilebilirsiniz, ne bizim forumdaki yönlendirmelerimiz ne de Linux Mint kurulumu sırasında Gnome ile ilgili bu tür bağımlılıklar kurulmaz.