Gönderen Konu: [Çözüldü] Okular pdf uygulaması için pop up çeviri eklentisi var mı ?  (Okunma sayısı 2707 defa)

Çevrimdışı avehbiaslanturk

• Yeni Penguen
  • *
    • ahmetvehbias
  • Dağıtım: Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820m
  • İşlemci: i5 5410U
Merhabalar,
Şuan siyah arkaplan desteğiyle çok memnun bir şekilde okular pdf reader uygulamasını kullanıyorum. Yabancı kaynaklar okurken bilmediğim kelimeleri tarayıcıdan aratmak yerine, direkt pdf üzerinde pop up şeklinde çeviri yapan bir eklenti var mıdır?
Ya da direkt sistem geneli tuş kombinasyonu ile çeviri yapan bir uygulama da iş görür tahminimce.

Sistemim mint 19.3 Cinnamon.
Teşekkkürler
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2020, 21:46:55 Gönderen: avehbiaslanturk »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Goldendict uygulamasını deneyebilirsiniz, çevrimdışı olarak kullanılabiliyor. Babylon ve Stardict sözlüklerini de destekliyor. Goldendict uygulaması depoda mevcut. Düzen menüsü => Tercihler => Ekranda Kelime Yakalama sekmesinden, seçip yakalama özelliğini ayarlayabilirsiniz.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2020, 23:54:41 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı avehbiaslanturk

• Yeni Penguen
  • *
    • ahmetvehbias
  • Dağıtım: Mint 18
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Nvidia GT820m
  • İşlemci: i5 5410U
Goldendict uygulamasını deneyebilirsiniz, çevrimdışı olarak kullanılabiliyor. Babylon ve Stardict sözlüklerini de destekliyor. Goldendict uygulaması depoda mevcut. Düzen menüsü => Tercihler => Ekranda Kelime Yakalama sekmesinden, seçip yakalama özelliğini ayarlayabilirsiniz.

Tek kelime ile enfes hocam geçmişinize rahmet ...
Benim gibi acemi arkadaşlar sözlüklerin eklenmesi için şuradan yardım alabilirler. Win ortamında anlatmış ama Linux tabanlı sistemlerde de işlemler aynı.

https://steemit.com/utopian-io/@emirfirlar/goldendict-kurulumu-arayuezue-kullanimi-soezlueklerin-ve-cevirilerin-yueklenmesi-wikipedia-yueklenmesi-turkish-tutorial

Mesajlar Birleştirildi.
Hocam çözüldü yapmadan önce ufak bir şey daha sorayım. Cümle çevirisi için google translate tr-eng kodunu nasıl bulabilirm. Hali hazırda içinde en-en google translate adresi var ama türkçe için olanını bulamadım.
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2020, 00:27:38 Gönderen: avehbiaslanturk »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Bunun için ayrı bir nasıl belgesi hazırlayalım, bu konu içinde kayıp olmasın.

Düzenleme: Aşağıdaki bağlantıdan çevrimiçi çeviri konusuna ulaşabilirsiniz.

[Nasıl] Goldendict'e Translate-shell Betiği ile  Çevrimiçi Çeviri Ekleme
« Son Düzenleme: 25 Ocak 2020, 02:00:39 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]