Gönderen Konu: Linux Mint 17 RC'de Ekran Parlaklık Simgesinin Gözükmemesi  (Okunma sayısı 5840 defa)

Çevrimdışı kodadiirem

• Yeni Penguen
  • *
  • ÖzgürYazılımSeverim!
    • Blogum
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1 Mate - 64 Bit
Linux Mint 17 RC 64 Bit - Mate masaüstü kullanıyorum. Dizüstü bilgisayarımdaki fn tuşlarını grub dosyasında "acpi_backlight=vendor komutu ile kullanabiliyorum. Fn tuşları ile ses açıp kaparken ekranda görüntü ek 1'deki gibi olurken, parlaklık değiştirirken ekranda görüntü ek 2'deki gibi oluyor. Acaba simge eksikliği gibi bir şeyden kaynaklanıyor olabilir mi?
Lütfen Türkçemizi doğru kullanalım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint 17 RC'de Ekran Parlaklık Simgesinin Gözükmemesi
« Yanıtla #1 : 18 Mayıs 2014, 14:03:12 »
Farklı bir simge teması dener misiniz? Örneğin Mate Faenza teması olabilir, kurulu değilse aşağıdaki komut ile kurabilirsiniz.

Kod: [Seç]
sudo apt-get install mate-icon-theme-faenza
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı kodadiirem

• Yeni Penguen
  • *
  • ÖzgürYazılımSeverim!
    • Blogum
« Yanıtla #2 : 19 Mayıs 2014, 00:29:34 »
Durum yine aynı. Simge temasını değiştirdim, ses değiştirirken artık farklı simge çıkıyor. Fakat parlaklık değiştirirken yine küçük bir gri kutu çıkıyor.

Not: Belirtmek isterim, parlaklık değiştirmede bir sıkıntım yok. Sadece eskiden görünürken şimdi görünmüyor. Test sürümü olduğu için belirtmek istedim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 19 Mayıs 2014, 01:03:13 »
Grub dosyasına eklediğiniz acpi_backlight=vendor değişkeninin yanına acpi_osi=Linux değişkenini de eklemeyi deneyebilirsiniz.

acpi_osi=Linux acpi_backlight=vendor
Değişiklik sonrası grub.cfg dosyasını güncellemeyi unutmayınız.

sudo update-grub
Sorunun direk Linux Mint ile alakalı olmaması ihtimali de mevcut, bu tip çekirdek değişkenleri eklenmesi sonrası parlalık değişimi ile ilgili OSD simgesinin görünmediğine dair bildirimler olmuş.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/linux/+bug/1279282
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/notification-daemon/+bug/1296694
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı kodadiirem

• Yeni Penguen
  • *
  • ÖzgürYazılımSeverim!
    • Blogum
« Yanıtla #4 : 19 Mayıs 2014, 01:21:29 »
Grub'da dediğiniz değişiklik ile değişen bir şey olmadı.

Aslında Linux Mint 17 RC'yi ilk yüklediğimde ve Grub'da ilgili değişikliği yaptıktan sonra fn tuşunun çalıştığını fakat herhangi bir simge gelmediğini fark ettim. (Ses simgesini hatırlamıyorum, bakmamış olabilirim.) Herhalde bu sürümde bu özellik kaldırıldı diye düşündüm. Güncelleme yaptıktan sonra gri kutucuk çıkınca değişiklik olduğunu fark ettim ve bildirmek istedim. Dediğim gibi, benim için sıkıntı değil, parlaklık ayarlanıyor ne de olsa. :) Geliştiricilere bildirilebileceğini düşündüğüm için belirtmek istedim.

Çevrimdışı cdk

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Mint 18.1 Mate 64bit
« Yanıtla #5 : 09 Haziran 2014, 00:29:40 »
bende parlaklığı acpi_backlight=vendor komutu ile kullanabiliyorum ve birebir aynı durum bendede var ama parlaklık sorunsuz ayarlandığı için sorun teşkil etmiyor.mint 16 da parlaklık simgesi normal çıkıyordu aynı sistemde