Gönderen Konu: Akis - Elektronik İmza Hatası  (Okunma sayısı 16437 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Akis - Elektronik İmza Hatası
« Yanıtla #15 : 03 Eylül 2020, 22:46:36 »

Bir de Uyap => Araçlar => İmza kütüphanesi kısmından, kullanılan kart ve kütüphane ayarının yapılması gerekebilir.

E-imza uygulaması kullanmadığım için sorunun kaynağı hakkında bir fikrim yok. Ama alıntıdaki düzenlemeyi yapmayı deneyebilirsiniz. Kartınızı seçip, kütüphane olarak da Akis'i seçmeyi deneyin.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı caglayantilsim

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • yok
    • yok
  • Dağıtım: Linux Mint 20 "Ulyana"
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 525M]
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz
« Yanıtla #16 : 04 Eylül 2020, 10:05:10 »
O işlemi denemiştim, hatta ilgili dll dosyalarını internet üzerinden bulup usr/lib klasörüne ekleyerek denedim, kütüphaneyi bu şekilde seçerek halletmeye çalıştım ama olmadı. Windows kullanırken çalışmayan dosyaları çalışanlanlarla değiştirebiliyordum ama daha Linux'un sistem klasörlerini yeni öğreniyorum.

Ama farklı bir çözüm yöntemi buldum, Uyap döküman editörünü ayrı olarak çalıştırdığımda v.4.2.9 açılıyor ve orada otomatik olarak imzayı ekliyor hiç kütüphane uyarısı vermeden.

DYS üzerinden açtığım kelime işlemci sekmesinde açılan Uyap editörü versiyonu 4.2.7

Ya dys'deki kelime işlemciyi güncellemem lazım(güncelleme yapma seçeneği ne yazık ki çıkmıyor), ya da DYS'nin kullandığı kelime işlemciyi bilgisayarımda kurulu olan uyap 4.2.9'a bağlamalıyım, veya versiyon 4.2.7'nin içine 4.2.9'daki dll dosyalarını veya diğer dosyaları bir şekilde aktarıp elle güncelleme gibi bir şey yapmalıyım sanırım.

En sinir olduğum şey ise, bunun çözümünü internette buldum ama sadece Windows için program ekle kaldır üzerinden anlatıyorlar. Linux yönergesi yok.

Bana düşük uyap versiyonunu terminal üzerinden nasıl kaldıracağımı veya onu terminal üzerinden güncellemeyi nasıl başarabileceğimi söyleyebilir misiniz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #17 : 04 Eylül 2020, 14:20:16 »
Linux'da, dll kütüphaneleri çalışmaz. Linux'un kendine özgü .so uzantılı kütüphaneleri olur.

DYS nedir tam olarak bilmiyorum. Nereden indirilir, bu tür bilgileri paylaşınız. Yazdıklarınızdan sorunun Uyap düzenleyici ve Akis'ten kaynaklanmadığı anlaşılıyor.
« Son Düzenleme: 04 Eylül 2020, 16:59:32 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı caglayantilsim

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • yok
    • yok
  • Dağıtım: Linux Mint 20 "Ulyana"
  • Masaüstü Ortamı: cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA Corporation GF108M [GeForce GT 525M]
  • İşlemci: Intel(R) Core(TM) i5-2430M CPU @ 2.40GHz
« Yanıtla #18 : 04 Eylül 2020, 23:51:41 »
Linux'da, dll kütüphaneleri çalışmaz. Linux'un kendine özgü .so uzantılı kütüphaneleri olur.

DYS nedir tam olarak bilmiyorum. Nereden indirilir, bu tür bilgileri paylaşınız. Yazdıklarınızdan sorunun Uyap düzenleyici ve Akis'ten kaynaklanmadığı anlaşılıyor.
DYS, okul müdürlerinin ilçe milli eğitim gibi kurumlarla veya okullar arası yazışmalarında kullanılan bir tür döküman yönetim, yazışma programı.
http://dys.meb.gov.tr/MEBDYSWeb/index.jsp şu adresten indiriliyor, ama giriş için mebbis üzerinden bir kurum yetkilisinin kullanıcı adı ve şifresi lazım.

Sanırım DYS için bir güncelleme gerekecek. Yazılımcılarıyla iletişime geçeyim. Teşekkürler.