Gönderen Konu: [Çözüldü] Web Tarayıcı Anahtarlık Kilidi Şifresi İle İlgili Bir Sorun  (Okunma sayısı 13517 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Web Tarayıcı Anahtarlık Kilidi Şifresi İle İlgili Bir Sorun
« Yanıtla #15 : 31 Ağustos 2020, 23:33:04 »
Otomatik oturum açarken parola girilmediği için, Gnome anhtarlığı da açılmıyor. Otomatik açılış yapılan sistemlerde, Gnome anahtarlığının parolasını boş bırakmak dışında şu an önerilebilecek farklı bir şeçenek bilmiyorum.

Parola anhtarlığının parolasını boş bırakmak için, menüden aratarak Parolalar ve Anahtarlar kısayoluna tıklayın. Varsayılan parola anahtarlığı üstüne sağ tıklayıp Parola Değiştir seçeneğini seçin. Önce siszden atadığınız parolayı girmeniz istenecek. Daha sonra yeniden parola belirleme ekranı geldiğinde, hiç bir şey yazmadan boş bırakın ve uyarıyı onaylayın. Bu şekilde otomatik oturum açarken, anahtarlık otomatik açılacak, ama parolalar şifrelenmeden depolanacaklar.

Alternatif olarak, otomatik oturum açmayı iptal edebilirsiniz. Bu şekilde oturum açrken parola girdiğinizde, parola anahtarlığı da otomatik olarak açılacaktır.

Bunun bir başka alternatifi ise, Vivaldi başlatıcına --password-store=basic değişkeni eklemek olabilir. Bu değişken parolaların şifrelenmeden bir dosyada saklanmasını sağlar. Yani bu şekilde Gnome anahtarlığı kullanılmaz. Bunun için, menüden aratarak Menü Düzenleyiciyi açın. Menü düzenleyicinin, İnternet kısmında Vivaldi girdisini bulun ve komut kısmını aşağıdaki şekilde düzenleyerek kaydedin.

Kod: [Seç]
/usr/bin/vivaldi-stable --password-store=basic %U
Şu an için seçenekler bunlar.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: XFCE
  • Grafik Kartı: Radeon
  • İşlemci: Intel
« Yanıtla #16 : 01 Eylül 2020, 00:00:00 »
Sanırım otomatik oturum açmayı iptal edeceğim. Yani laptobu açtığımda şifre sorsun. Nasıl iptal edebilirim? Biraz kurcaladım fakat bulamadım.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #17 : 01 Eylül 2020, 00:54:59 »
Linux Mint'te, giriş yöneticisini oldukça ayrıntılı biçimde yapılandırabileceğiniz bir araç varsayılan olarak mevcut. Menüden arayarak Giriş Ekranı ayarlarını açınız. Kullanıcılar sekmesine gelip, Otomatik Giriş bölümündeki Kullanıcı adını silmeyi deneyiniz.

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #18 : 01 Eylül 2020, 22:25:03 »
İyi akşamlar.  Söylediğiniz seçeneklerden ilk önce ''Parola anhtarlığının parolasını boş bırakmak'' seçeneğini uyguladım fakat daha sonra şifresiz saklanacak olması tedirgin etti ve aynı orda söylediğiniz yöntemle eski haline getirdim. Tekrar şifre ekledim. Daha sonra otomatik oturum açmayı iptal etmek için söylediklerinizi(ekran görüntüsündeki) uyguladım ve işe yaradı, şimdi şifreyle açılıyor. Son bir soru daha sormak isterim: Şifre sorulmaması için de ekran görüntüsündeki gibi bu sefer oraya sildiğim ismi tekrar yazmam ve yeniden başlatmam yeterli olur mu?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #19 : 01 Eylül 2020, 22:49:26 »
Evet, otomatik oturum açılmasını sağlamak için, Giriş Ekranı ayarlarındaki kullanıcı kısmına, kullanıcı adının yazılması yeterli olacaktır. Değişiklik sonrası sistemi yeniden başlatmaya da gerek yok. Aşağıdaki komutla LightDM görüntü yöneticisini yeniden başlatmanız yeterli olur.

Kod: [Seç]
sudo service lightdm restart

Çevrimdışı Urhothomir

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #20 : 01 Eylül 2020, 23:12:53 »
Tamamdır. Yardımlarınız için, zaman ayırdığınız için teşekkürler.  :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
Rica ederiz.

[okay]Konu çözüme kavuştuğu için, başlık kilitlendi.[/okay]