Gönderen Konu: Kablosuz Ağ Aygıtı- Modem Router Arasında Veri Tasarrufu Sorunu  (Okunma sayısı 3847 defa)

Çevrimdışı futureislinux

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3
Herkese merhaba.
Linux Mint 20 Xfce işletim sistemi kullanıyorum.
Şu anda internete girmek için router modem kullanıyorum. Router modem kullananlar bilir, veri tasarrufu sağlamak şart.
Router modemimde her ne kadar veri kısıtlaması varsa da, veri tasarrufu bölümü yok. Yani misal olarak modemime 10gb kullanılınca dur komutu verebiliyorum ama bilgisayar boşta iken (tarayıcı dahi kapalı iken) arka planda çalışan uygulamalar yüzünden her saniye kilobit kilobit verinin uçup gittiğini görebilmekteyim. Sistemin veri tasarrufu sağlamasına yönelik aynı android cep telefonlarındaki gibi bir ayarı var mı? Veya bu işi görecek küçük bir uygulama var mı Linux Mint için?
Teşekkürler.

Düzenleme: Konu başlığı
« Son Düzenleme: 29 Ağustos 2020, 00:48:48 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Veri tasarrufu sorunu
« Yanıtla #1 : 29 Ağustos 2020, 00:44:36 »
Web tarayıcıları vb. internetten erişim yapan uygulamalar kapalı dahi olsa, kablosuz ağ aygıtı ve modem (router) arasındaki bağlantının canlı kalabilmesi için belirli aralıklarla iletişim trafiği oluştururlar. Bu ufak veri kullanımı olarak görünse de, aslında aygıtlar arasındaki iletişim trafiğine işaret eder. Bu iletişim verileri internet kullanımına neden olmaz. Yani modem belirli aralıklarla kablosuz istemcilerden içtima alır, kablosuz ağ aygıtları da buradayız der.

Kablosuz ağ aygıtını kapatıp, kablolu ağ ile modeme bağlandığınızda böyle bir iletişim verisine rastlamazsınız. Çünkü kablolu ağ aygıtı ve modem arasındaki bağlantının canlı kalabilmesi için böyle bir iletişim trafiğine gerek yoktur.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı futureislinux

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 19.3
Ynt: Kablosuz Ağ Aygıtı- Modem Router Arasında Veri Tasarrufu Sorunu
« Yanıtla #2 : 29 Ağustos 2020, 02:33:17 »
bunu güvenlik duvarı ile şimdilik çözdüm. gerçek manada kotadan yiyordu ve internet sağlayıcısının web sitesi de bunu doğruluyordu. güvenlik duvarındaki indirmeleri engelleyince durdu