Gönderen Konu: Linux Mint Avaya One-x Communicator Kurulumu  (Okunma sayısı 4033 defa)

Çevrimdışı ercan.yanar

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint Ulyana
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
Linux Mint Avaya One-x Communicator Kurulumu
« : 14 Ağustos 2020, 17:18:32 »
Merhaba,

Ben Linux Mint'i yeni indirdim, evden çalıştığım için bazı programları kullanmam gerekiyor, sonrasında windows'u tamamen silmek istiyorum. Sadece avaya one-x communicator programı kaldı kuramadığım, bu programı linux mint üzerinden sorunsuz bir şekilde nasıl kullanabilirim? Forumda arama yaptım ama sonuca ulaşamadım. Destekleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Avaya One-x Communicator Kurulumu
« Yanıtla #1 : 14 Ağustos 2020, 23:47:57 »
İsmini ilk defa duyduğum bir uygulama. Web sitesinde Linux sürümü varsa, bununla kurulum deneyebilirsiniz. Eğer bu sadece Windows'da çalışan bir uygulama ise; Wine uygulaması ile kurulum denenebilir, ama yaygın kullanılmayan bir uygulamada nasıl sonuç vereceğini kestirmek zor.

Bu tür spesifik uygulamaların ne amaçla kullanıldığı hakkında bilgi eklenirse, belki alternatif bir ürün önerilebilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı ercan.yanar

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 18 Ağustos 2020, 02:40:59 »
Avaya programı çağrı merkezlerinde kullanılıyor, kişinin kendisine gelen çağrıları takip etmesi ve çağrıları karşılaması için, kulladığımız diğer bağlantılı programlar maalesef Avaya'ya bağlandığı için alternatif bir uygulama kullanamıyorum. İnternette çok araştırdım ama uygulamanın Linux sürümü de bulunmuyor. Mecburen wine ile kurup deneyeceğim, olmazsa bilgisayarda linux mint+windows beraber kullanmak durumundayım.

Çevrimdışı ercan.yanar

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 16 Ekim 2020, 12:18:52 »
Merhabalar, biraz uzun zaman oldu ancak yeni deneyebildim, wine yükleyerek Avaya setup dosyasını çalıştırıp programı kurdum, buraya kadar herhangi bir hata vermedi, normal kurulum tamamlandı. Ama programı çalıştırdığımda ne hata veriyor ne de açılıyor. Fare imleci biraz döndükten sonra açılmadan duruyor. Nasıl bir yol izleyebiliriz?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2020, 01:13:47 »
Wine ile çalışan uygulamaları aşağıdaki komut şablonu ile çalıştırıp, çıktılardan olası hataları tespit etmeye çalışabilirsiniz.

Kod: [Seç]
wine /uygulamanın/başlatıcı/exe/dosyasını/sürükle/bırak
Ya da uygulamanın bir kısayol (başlatıcı) dosyası masaüstü ya da menüye eklendiyse, bu kısayol dosyasının özelliklerini açıp, komut kısmndaki komutu çalıştırarak çıktılardan olası çıktıları tespit etmeye çalışabilirsiniz.

Bu tür sık kullanılmayan uygulamaların, Wine altında çalışmasını sağlayacak bir çözümün bulunması daha zordur. Mesela Java, Python ya da C platform bağımsız dillerde yazılmış uygulamalar, Wine ile daha sorunsuz çalışabilir. Wine her zaman bir kurtarıcı olmayabiliyor.

Konu geri dönüş yapılmadığı için kilitlendi.
« Son Düzenleme: 26 Ekim 2020, 09:43:53 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]