Gönderen Konu: Linux Mint Cinnamon Hardisk Yedekleme Yazılımı Önerisi  (Okunma sayısı 3923 defa)

Çevrimdışı carlosss

• Çok Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: mint cinemoon
  • Masaüstü Ortamı: cinemoon
  • Grafik Kartı: nıvıdıa
  • İşlemci: intel i core5
Arkadaşlar Linux Mint'i sabit hardiske, Windows'un yanına kurdum. Sistemim hardiskten çalısmakta. Bir çok yedekleme programlarını kurdum sistemin yedeğini alamadım. Acronis true image ile bu sistemın yedeğini alabilir miyim?  ( Windows'taki gibi?)  Ya da önebileceğiniz yedekleme programı var mı?

Düzenleme: Konu başlığı ve yazım kuralları
« Son Düzenleme: 14 Aralık 2020, 01:00:21 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: Linux Mint Cinnamon Hardisk Yedekleme Yazılımı Önerisi
« Yanıtla #1 : 14 Aralık 2020, 01:06:34 »
Lütfen konu açarken, aşağıdaki bağlantıdaki hususlara özen gösteriniz. Ayrıca forumda yazım kurallarına özen gösterilmesini bekliyoruz, bu hususa önem veriyoruz.

[warning]Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler[/warning]

Hangi yedekleme yazılımlarını denediniz ve neden yedek alamadınız?

Yedekleme mi yapmak istiyorsunuz, yoksa disk imajı almak mı? İkisi farklı şeyler.

Disk imajı almak istiyorsanız, Clonezilla'yı araştırın. Yedekleme veya geri yükleme noktası oluşturmak için Linux Mint'le gelen Timeshift uygulaması kullanılabilir. Kullanıcı verilerini yedeklemek için, Linux Mint'in Mintbackup yazılımı kullanılaiblir. Bunlara menüden aratarak ulaşabilirsiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]