Gönderen Konu: [Çözüldü] Dosya, dizin ve arkaplan resmi sorunu.  (Okunma sayısı 3885 defa)

Çevrimdışı karaca911

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: mint18
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: geforce 630
  • İşlemci: i3
[Çözüldü] Dosya, dizin ve arkaplan resmi sorunu.
« : 08 Aralık 2020, 14:21:24 »
Cinnamon kullanıyordum format atıp xfce kurdum, oluşturduğum dizin ve dosyalar masaüstünde görünmüyor, Cinnamon'daki gibi şuraya taşı seçeneği yok, ve arkaplan resmini değiştiremiyorum, menü'den masaüstü'nü açıyorum, yerleşik resimler var ama üstlerine tıkladığımda tepki vermiyorlar, indirdiğim resimler de aynı şekilde, bu arada sizi fazlasıyla meşgul ediyor olabiliriz, yaşımızdan ötürü gençler kadar konuya vakıf değiliz, kusura bakılmasın, bu yüzden windows'a geri gönmekte istemiyoruz. Teşekkürler.

Mesajlar Birleştirildi.
"xfce4-panel --quit ; xfdesktop --quit; pkill xfconfd ; rm -rf ~/.config/xfce4 ; cp -r /usr/share/mint-artwork/xfce/xfce4/ ~/.config ; (xfce4-panel &) ; xfdesktop &" komutu masaüstünü sıfırladı, önce cesaret edememiştim, şuraya taşı seçeneği dışında herşey yolunda, bunu halledebilir miyiz?teşekkür ederim.
« Son Düzenleme: 08 Aralık 2020, 16:01:21 Gönderen: karaca911 »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Ynt: [Çözüldü] Dosya, dizin ve arkaplan resmi sorunu.
« Yanıtla #1 : 08 Aralık 2020, 18:45:08 »
Alıntı
şuraya taşı seçeneği dışında herşey yolunda, bunu halledebilir miyiz?teşekkür ederim.

Xfce dosya yöneticisi Thunar'ın, varsayılan olarak böyle bir işlevi mevcut değil. Burada anlatıldığı gib basit bir aksiyon eklemeniz mümkündür.

[okay]Masaüstü ile ilgili sorun çözüldüğü için, konu kilitlenmiştir.[/okay]
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]