Gönderen Konu: kurulum sonrası hata  (Okunma sayısı 5806 defa)

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
kurulum sonrası hata
« : 02 Temmuz 2014, 13:23:41 »
Freedos bir bilgisayar aldım linux kurıyım dedim Kurulumu yaptım değişiklikler kaydolması için yeniden başlatın yazısı çıktı yeniden başlata tıkladım fakat siyah ekranda bilgisayar başlayınca sanki hiç yüklenmemiş gibi bilgisayarı ilk açtığım zaman gibi siyah ekranda aşağıdaki pencere açılıyor

« Son Düzenleme: 02 Temmuz 2014, 13:25:50 Gönderen: osman »

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint
Ynt: kurulum sonrası hata
« Yanıtla #1 : 02 Temmuz 2014, 13:58:50 »
Alıntı yapılan: osman
Freedos bir bilgisayar aldım linux kurıyım dedim Kurulumu yaptım değişiklikler kaydolması için yeniden başlatın yazısı çıktı yeniden başlata tıkladım fakat siyah ekranda bilgisayar başlayınca sanki hiç yüklenmemiş gibi bilgisayarı ilk açtığım zaman gibi siyah ekranda aşağıdaki pencere açılıyor

osman, bilgisayarınızın marka ve modeli nedir acaba? Şu konuyu görmüş müydünüz?

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #2 : 02 Temmuz 2014, 14:02:11 »

bilgisayar Asus X550LB XO098D Notebook ya orda kurulumda hata alıyormuş bende cd takıyorum sorun yok görüyor bilgisayar açılıyor masa utunde install linuce tıklıyorum guzelce herseyi kuruyor sonra yeniden başlattığımda pat o ekran geliyor.Ve tekrar kurmak için cd yi taktım önceki kurulum gözüküyordu üstüne kur dedim onu silip sonra pat yeniden başlatınca yine yukarıdaki ekran ile açılıyor bilgisayar

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 02 Temmuz 2014, 14:18:14 »
Alıntı yapılan: osman

osman, bilgisayarınızın marka ve modeli nedir acaba? Şu konuyu görmüş müydünüz?

acaba bios ayarlarında mı sorun var dun den beri sinirlerimi amma gerdi :)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #4 : 02 Temmuz 2014, 15:05:22 »
Harddisk de yeniyse boot bayrağı işaretlenmemiş olabilir.
Aşağıdaki komutun çıktısını rica edelim.

Kod: [Seç]
sudo fdisk -l
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı osman

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #5 : 02 Temmuz 2014, 15:48:12 »
Harddisk de yeniyse boot bayrağı işaretlenmemiş olabilir.
Aşağıdaki komutun çıktısını rica edelim.

Kod: [Seç]
sudo fdisk -l

Tavsiyeniz için çok sağolun biosda harddisk disable durumdaymış enable yaptım şuan sorunsu şekilde bilgisayarım çalışıyor.Fakat ilk defa linux kullandığımdan bağzı yerlerde sıkıntı yaşadım.Mesala laptopun touchpedine iki kere tıklayınca tıklama yapılmış saymıyor.Ve birde bilgisayar yeni geldiğinden istediğim özelliklerde mi gelmiş ona bakmak istiyorum ama windows daki gibi bilgisayarıma sağ tıklayıp özelliklere bakınca gözükmüyor yardımcı olursanız çok sevinirim

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #6 : 02 Temmuz 2014, 16:02:52 »
Aynı konu içinde birden fazla sorun çözümü yapmıyoruz. Lütfen farklı sorular ve sorunlar için yeni konu açmaya çekinmeyin, bunu özellikle istiyoruz.

Dokunmatik panel ile ilgili burayı inceleyiniz. Benzer bir ayarı Mate masaüstü içinde bulabilirsiniz.

Sistem özelliklerini öğrenmek için I-Nex uygulamasını kurabilirsiniz.

Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]