selamlar arkadaşlar...
bir şekilde korsan yazılımlardan -ve hard diskimde korsana ait ne varsa- kurtulmaya karar verdim...
tabii ki buna windows da dahil... bir çok kişinin yaptığı gibi ben de korsan windows kullanıcısıydım ama ondan da kurtulacağım...
dededen kalma bir xp cd'si olacaktı ama ortalıkta göremedim... kalkıp sadece internette ufak tefek sörf yapan birisi için windowsa o kadar para bayılmak da mantıksızdı tabi...
ben de linux'a geçmeye karar verdim, yaptığım araştırmalarda en kullanıcı dostu ve yeni başlayanlara en uygun dağıtımın mint olduğunu öğrendim...
ama hangi masaüstünü kullanmak konusunda kararsız kaldım... en son tercihim cinnamon veya mate... mint geliştiricileriyle bu iki masaüstü ortamının arasının iyi olduğu ve nispeten modern arayüzler oldukları için bu ikisine karar kıldım...
peki sizce hangisi? hangisi daha kararlı - daha az sorun çıkaran daha kullanıcı dostu? bu arada bilgisayarı babamla ortaklaşa kullanacağız

onun da alışmasının zaman almaması gerek... gerçi tek yaptığı şey chrome'dan facebook'a girmek..başka da yaptığı bir şey yok...
evet ne dersiniz? cinnamon mu mate mi?
bilgisayar bu arada şunlardan oluşuyor:

şimdiden teşekkürler ve hayırlı geceler