Gönderen Konu: Linux Mint'in Hangi Sürümünü Kurmalıyım?  (Okunma sayısı 7655 defa)

Çevrimdışı Ömür

• Çok Yeni Penguen
  • *
Linux Mint'in Hangi Sürümünü Kurmalıyım?
« : 20 Temmuz 2014, 10:04:54 »
Linux'a geçmeyi epeydir düşünüyordum. Ama bir türlü bana hangisi uygun olur diye bilemediğimden hep erteledim. Bir ka defa Ubuntu'nun versiyonlarını denedim, bir kac da adını şuan unuttugum linux diğer işletim sistemlerini kullandım. Hep hüsranla bitti daha sonrada burayı keşfettim ve yeni bir kullanıcı olarak kolay, geliştirme ve kişiselleştirme acısından daha uygun olduğunu gördum. Bana Linux Mint Mate, Cinnamon ve hangi sürümlerini veya hangilerini kullanmam gerektiği konusunda yardımcı olabilir misiniz?

Birde ben laptopumda şöyle birsey yapmak istiyorum; bende C ve D olarak ikiye ayrılmış bir sürücü var. C'ye Windows 7'yi kurdum, D'ye de Linux Mint'in önerdiğiniz bir sürümü kurmak istiyorum. Kurulum aşamasında surucu seçtiriyor mu birde ben istedim zaman bu iki işletim sistemi arasında geçiş yapabilecek miyim nasıl olacak daha önce iki işletim sistemi aynı anda kurmayı hiç denemedim de
sistem bilgilerim aşağıda öğrenmek istediğiniz başka bir şey olursa onları da yazabilirim.

System Model: M540SS                         
BIOS: BIOS Revision: 1.00.20EX       
Processor: Intel(R) Pentium(R) Dual  CPU  T3400  @ 2.16GHz (2 CPUs), ~2.2GHz
Memory: 1024MB RAM
Available OS Memory: 894MB RAM
Page File: 921MB used, 995MB available

Card name: SiS Mirage 3 Graphics
Manufacturer: Silicon Integrated Systems Corp.
Chip type: SiS672 series
DAC type: Internel
Device Key: Enum\PCI\VEN_1039&DEV_6351&SUBSYS_08031558&REV_10
Display Memory: 184 MB
Dedicated Memory: 120 MB
Shared Memory: 64 MB
Current Mode: 1024 x 768 (32 bit) (60Hz)
Monitor Name: Genel PnP Monitör
Monitor Model: unknown
Monitor Id: SEC4442
Native Mode: 1280 x 800(p) (60.004Hz)

Düzenleme : Konu başlığı ve imla
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2014, 15:22:43 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı Fitilli Daniyal

• Kıdemli Penguen
    • /Anarzift
    • Dümen Dergi
  • Dağıtım: Linux Mint 20.1 Cinnamon
  • Masaüstü Ortamı: Gnome
  • Grafik Kartı: AMD R9 M265X - İntel HD Graphics 4600
  • İşlemci: İntel İ7 4720 HQ
Ynt: Linux Mint'in Hangi Sürümünü Kurmalıyım?
« Yanıtla #1 : 20 Temmuz 2014, 11:14:09 »
Linux mint XFCE sürümünü öneririm ben size. Zira sisteminiz cinnamon için bayağı düşük. Mate ile de tam performans alamazsınız gibi geliyor. XFCE tam size göre. İşletim sistemleri arasında geçiş ise açılışta gelen "GRUB" adli programla oluyor. Yani her yeniden başlatma ekranı tekrar karşınıza getirecektir. Ve bu ekran zaten kurulumda otomatikman gerçekleşir.
Sorgulamaya başlayan bir bilgisayar kullanıcısının son durağı Linux'tur.

(Fitilli Daniyal için bknz: AMAT - İhsan Oktay Anar)

Çevrimdışı tefoski

• Çaylak Penguen
  • **
  • BirDost
    • tefoski
    • Isı Eşanjörleri için Yüksek Verimli Kendinden Kanatlı Borular
  • Dağıtım: Linux Mint 18.1 "Serena" - cinnamon (64-bit)
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon
  • Grafik Kartı: NVIDIA Corporation C61 [GeForce 7025 / nForce 630a
  • İşlemci: AMD Athlon(tm) II X2 250 Processor × 2
« Yanıtla #2 : 20 Temmuz 2014, 11:30:29 »
- Son kullanıcıların kurulum aşamasında en çok zorlandıkları konulardan birisi,
- kurulum esnasındaki disk yapılandırmasıdır.
- Özellikle diski yanlış bölümleme, işletim sistemini yanlış yere kurma gibi hatalar
- sık sık yapılır. İşte size adım adım disk yapılandırma ve
- Linux işletim sistemi kurma kılavuzu ;

Sudo edergi sayı 57

http://sudo.ubuntu-tr.net/2014/04/12/ubuntu-turkiye-e-dergisi-sudo-57-sayi/

Linux Mint 17 "Qiana" - Cinnamon (32-bit) ; Kararlı LTS sürüm
İndirme adresi : http://www.linuxmint.com/edition.php?id=157

« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2014, 17:26:22 Gönderen: tefoski »
tevfikozden

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #3 : 20 Temmuz 2014, 15:27:05 »
Forumda hali hazırda bit kurulum rehberimiz mevcut. Kurulum öncesinde aşağıdaki konuyu inceleyip anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz.

[Rehber] Linux Mint Resimli Kurulum Rehberi

Ben de sizin sisteminiz için Linux Mint 17 XFCE 32 bit sürümün uygun olabileceğini düşünüyorum.

http://www.linuxmint.com/edition.php?id=169

Kurulum sonrasında çözünürlük sorunu için buradaki konuyu incelersiniz.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ömür

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 22 Temmuz 2014, 12:14:42 »
Yapmış olduğunuz yardımlar için teşekkürler suan da ''Linux Mint 17 "Qiana" - Cinnamon (32-bit) ; Kararlı LTS sürüm ''   ''Linux Mint 17 XFCE 32 bit '' bu iki sürümü de indirdim ben suan bunu iso olarak bir cd yazdırıp oradan mı kurmam gerek yoksa başka bir yöntemi var mı kurmam için yardımcı olabilir misiniz suan Win7 kullanıyorum kurulumuda win7 den yapacağım arattım forumda ama bulamadım yada yanlış kelimelerle arattım sanırsam sadece linux dan kurmayı bulabildim
« Son Düzenleme: 22 Temmuz 2014, 12:17:52 Gönderen: Ömür »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #5 : 22 Temmuz 2014, 12:53:47 »
Sisteminizde SIS ekran kartı olduğu ve kullanılabilir RAM miktarı da 894 MB. olduğu için, size en uygun sürüm XFCE masaüstü olacaktır.

Linux Mint'i USB bellek yardımıyla da kurabilirsiniz. Windows altında ISO dosyasını USB belleğe yazdırmak için aşağıdaki bağlantıdan indirebileceğiniz aracı kullanabilirsiniz.

http://www.linuxliveusb.com

Kurulumdan önce aşağıdaki rehberi okuyunuz, anlamadığınız ya da kafanıza takılan bir şey olursa bu konudan devam edebiliriz.

[Rehber] Linux Mint Resimli Kurulum Rehberi
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Ömür

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 25 Temmuz 2014, 04:11:07 »
ilgilendiğiniz için teşekkürler yalnız http://www.linuxliveusb.com/ vermiş olduğunuz bu siteden ındırmeyı gerçekleştiremiyorum http 404 hatası veriyor bununla ilgili başka bir yonlendırme yapabilir misiniz acaba şimdiden teşekkürler

Çevrimdışı Ömür

• Çok Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 26 Temmuz 2014, 12:40:39 »
Başka bir konu açıp konu kalabalığı olmaması için sorunu buraya yazayım dedim [member=8]Butterfly[/member] öneriniz üzerine Linux Mint 17 XFCE 32 bit  kurdum ve suan bilgisayarda kurulu C de Win7 ve D  Linux Mint 17 XFCE 32 bit kurulu ilk kurduğum da sürekli olarak Linux ile açılıyordu win7 açamadım açılışta boot edip 10 dan geri sayıyor ve Linux a geçiş yaptırıyor bir kaç defa açıp kapamama rağmen pc yi böyle olunca sanırım Grup kurulu değil diye düşünüp çözüm olarak da aşağıda ki konudan ilgili kısmı uyguladım bu sefer de win 7 den Linux a geçiş yapamıyorum sürekli win 7 açılıyor sistemde

http://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=99.0

buradaki konuyu inceleyerek
Boot Repair Uygulaması İle Grafik Arayüz Yardımıyla Onarım

Linux Mint 17 için Boot Repair uygulasını aşağıdaki komutlar ile kurmalısınız.

Kod: [Seç]
sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair
sudo sed 's/trusty/saucy/g' -i /etc/apt/sources.list.d/yannubuntu-boot-repair-trusty.list
sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

Uygulama ilk açıldığında sisteme bağlı disklerinizi tarayacaktır.

Bu aşamada size disklerinizin çıkarılabilir olmadığı sorulacaktır. Bunun sebebi mevcutsa harici USB diskinize önyükleyeci yazılmasını önlemektir.

Diskiniz çıkarılabilir bir disk değilse hayır seçeneği ile devam ediniz.

Açılan ana onarım penceresinde, Önerilen Onarım (Recommended Repair) seçeneğini seçmeniz genel sorunların çözümü için yeterli olacaktır.
Önerilen Onarım (Recommended Repair) düğmesine tıklayarak Grub 2 önyükleyicinin yeniden kurulmasını sağlayabilirsiniz.

buraya kadar olan kısmı tamamen yaptım pek bilmediğimden gelişmiş seçeneği kullanmadım.

sorun tekrar olmaması için win 7 kullandığımda Linux a geçişte ve Linux kullandığımda da win 7 ye geçiş yapmam için açılışta daimi olarak hangi işletim sistemi kullanacağımı soracak bir sey var mıdır acaba