Gönderen Konu: [Çözüldü] Ubuntunun üstüne Linux Mint kurmak  (Okunma sayısı 10282 defa)

Çevrimdışı Maksim

• Yeni Penguen
  • *
  • Dağıtım: Linux Mint 17 Cinnamon, Lİnux Mint Debian Edition
[Çözüldü] Ubuntunun üstüne Linux Mint kurmak
« : 05 Ağustos 2014, 13:48:23 »
Selamun alekum arkadaşlar. Benim disk bölümlerim şunlar:
58.50GB Sağlam(Birincil bölüm) -> Ubuntu kurulu(12.04 LTS)
(C:)325.57GB Sağlam(Önyükleme) -> Windows kurulu(NTFS)
(D:)309.44GB Sağlam(Mantıksal sürücü)(Genişletilmiş)(NTFS)
(D: içinde)5GB i ubuntu swap için kullanyom
Şimdi benim soruna gelelim:
1.Ubuntuya bumblebee yükledim ekran gitti.(Low Graphic mode). Ne kadar düzeltmeye çalışsam da olmadı.
2.Yoruldum, Windows CD sinden fixmbr ile grub'ı silip ubuntuyu kaldırmayı denedim izin vermedi(windows sürümü ile uyumlu değilmiş).
3. Ubuntu OS Uninstaller kullanmak istemiyorum.(Çünkü Grub'un zarar görme şansı var diyorlar.)
4.Zaten Linux Mint de kullanmayı düşünyodum, o yüzden şu adımlardan emin olup kurulum yapmak istiyom.
a.Yukardaki Ubuntunun kurulu olduğu disk bölümünün üstüne direk linux mint kurmak istiyom(ubuntuyu silmeden, silmeden derken Linux Mint kurulurken silinsin)
 a.1 Grub'a zarar gelirmi yoksa Linux Mint kendi grub'ını yüklüyormu ?
 a.2 Ubuntunun üstüne kurarken Ubuntu için ayırdığım swap alanı da silermi (yukarıda D: sürücüde)(silmesini istiyom)
 a.3 linux Mint için de Swap alanı ayırmam gerekyomu?
 a.4 Linux Minti Ubuntunu üstüne kurduktan sonra D: sürücüsünden yeni bir yer açıp Ubuntu 14.04 de kurmak istiyom.
 a.5 Bunları yaparken Grubu'ma zarar gelmesin de şmdilik Windows da kalması gerekiyor.
5. Linux Mint'in hangi sürümünü kullanıyım. LMDE kurmayı düşünyom.
6. Lütfen yardım edin çünkü programlama eğitimim onun üstünde yapacağım. Eğitimim Aksamasın.

Düzenleme : Çözüldü etiketi
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2014, 09:12:37 Gönderen: Butterfly »
There is no place like 127.0.0.1

Çevrimdışı Quaoar

• Çaylak Penguen
  • **
Ynt: Ubuntunun üstüne Linux Mint kurmak
« Yanıtla #1 : 05 Ağustos 2014, 13:55:27 »
Selamun alekum arkadaşlar. Benim disk bölümlerim şunlar:
58.50GB Sağlam(Birincil bölüm) -> Ubuntu kurulu(12.04 LTS)
(C:)325.57GB Sağlam(Önyükleme) -> Windows kurulu(NTFS)
(D:)309.44GB Sağlam(Mantıksal sürücü)(Genişletilmiş)(NTFS)
(D: içinde)5GB i ubuntu swap için kullanyom
Şimdi benim soruna gelelim:
1.Ubuntuya bumblebee yükledim ekran gitti.(Low Graphic mode). Ne kadar düzeltmeye çalışsam da olmadı.
2.Yoruldum, Windows CD sinden fixmbr ile grub'ı silip ubuntuyu kaldırmayı denedim izin vermedi(windows sürümü ile uyumlu değilmiş).
3. Ubuntu OS Uninstaller kullanmak istemiyorum.(Çünkü Grub'un zarar görme şansı var diyorlar.)
4.Zaten Linux Mint de kullanmayı düşünyodum, o yüzden şu adımlardan emin olup kurulum yapmak istiyom.
a.Yukardaki Ubuntunun kurulu olduğu disk bölümünün üstüne direk linux mint kurmak istiyom(ubuntuyu silmeden, silmeden derken Linux Mint kurulurken silinsin)
 a.1 Grub'a zarar gelirmi yoksa Linux Mint kendi grub'ını yüklüyormu ?
 a.2 Ubuntunun üstüne kurarken Ubuntu için ayırdığım swap alanı da silermi (yukarıda D: sürücüde)(silmesini istiyom)
 a.3 linux Mint için de Swap alanı ayırmam gerekyomu?
 a.4 Linux Minti Ubuntunu üstüne kurduktan sonra D: sürücüsünden yeni bir yer açıp Ubuntu 14.04 de kurmak istiyom.
 a.5 Bunları yaparken Grubu'ma zarar gelmesin de şmdilik Windows da kalması gerekiyor.
5. Linux Mint'in hangi sürümünü kullanıyım. LMDE kurmayı düşünyom.
6. Lütfen yardım edin çünkü programlama eğitimim onun üstünde yapacağım. Eğitimim Aksamasın.
Eğer Linux Mint kurulumu sırasında Ubuntu'nın yüklü oldğuğu bölümü seçerseniz Ubuntu'nun yerine Linux Mint yüklenir. Linux Mint kendi GRUB'unu yükleyecektir. Linux Mint 17'yi kullanabilirsiniz daha sorunsuz ve kullanıcı dostudur. Ubuntu  yükleyeceğiniz zaman ise Ubuntu kendi önyükleyecisini kuracak fakat Linux Mint ve Windows'u sorunsuz kullanabileceksiniz.

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
« Yanıtla #2 : 05 Ağustos 2014, 13:59:37 »
Yeni kullanıcılar için Linux Mint'in Ubuntu tabanlı sürümü (en son sürüm Linux Mint 17) uygun olacaktır. Sistem özellikleri hakkında bilgi verirseniz hangi masaüstü ortamının uygun olacağı konusunda önerilerde bulunulabilir.

Linux Mint kurulumu sırasında herhangi bir değişiklik yapmazsanız Grub'da yeniden kurulcaktır.

Kurulum sırasında yeniden takas alanı oluşturmanıza gerek yok. Ubuntu kurulumu sırasında oluşturduğunuz takas alanı otomatik olarak eklenecektir.

Kurulum sırasında aşağıdaki rehberde anlatıldığı biçimde Başka bir şey seçeneğini seçiniz.

[Rehber] Linux Mint Resimli Kurulum Rehberi

Bu bölümden Ubuntu kurulu bölümü seçip üstüne çift tıklayınız. Bağlama noktası olarak / seçiniz ve Bölümü biçimlendir seçeneğini işaretleyiniz. Bu şekilde kurulum yaparsanız, kurulum Ubuntu kurulu disk bölümü üstüne gerçekleştirilecektir.

Alıntı
2 Ubuntunun üstüne kurarken Ubuntu için ayırdığım swap alanı da silermi (yukarıda D: sürücüde)(silmesini istiyom)

Yukarıdaki iletinizi tam anlayamadım, Takas alanı D: diski içinde demişsiniz, ama D diskinin NTFS olarak biçimli disk bölümü olduğunu yazmışsınız.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Maksim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #3 : 05 Ağustos 2014, 14:23:14 »
yani D: içinde alan oluşturdum (5GB) Swap olarak biçimlendirdim. Ama Ubuntum D: ' nin dışında. Çünkü D genişletilmiş alan olduğu için içinde birden fazla alan oluşturabilyosun.Şimdi Linux Mint kurulurken o swap alanı otomatik olarak tanırmı(çünkü ayrı partitonlarda ) ya da o swap alanını silip tekrar swap olarak biçimlendireyimmi kurarken.

Çevrimdışı Maksim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #4 : 05 Ağustos 2014, 14:39:16 »
Hocam sistem özelliklerim :
intel core i5
nvidia Geforce GT 635M-2GB
8GB RAM
750GB hard disk
Yanıtlarınızı çok beğendim.Yani güzel ve net.Ama LMDE hakkında ne diyosunuz ?
Kurmuşken onu kurmayı düşünyom da. Alışırım sonuçta baya uğraşacam, yani kursa da gidecem.Swap alanı için de tavsiyelerinizi bekliyom?

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #5 : 05 Ağustos 2014, 14:55:06 »
Yeniden kurulum sırasında takas alanı ile ilgili hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Sisteme otomatik olarak eklenecektir. Aslında 8 Gb. ram varken takas alanın gerekliliği bile sorgulanabilir.

Dediğim gibi yeni kullanıcılar için Linux Mint 17'yi öneriyorum. LMDE biraz daha tecrübeli kullanıcılar için uygun olabilir.
Linux Mint 17 Ubuntu tabanlı olduğu için, ulaşabileceğiniz Ubuntu için geçerli pek çok doküman Linux Mint 17 içinde geçerli olacaktır. Bunun başlangıç için yolunuzu daha rahat bulmanız açısından önemli olduğunu düşünüyorum.

Kurulum sonrasında Bumblebee kurulumu için aşağıdaki konu incelenebilir.

[Nasıl] Intel + Nvidia Optimus Destekli Hibrid GPU İçin Bumblebee

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Maksim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #6 : 05 Ağustos 2014, 15:08:31 »
çok çok teşekkür ederim. Bumblebee ile ilgili sayfa linki de elimde şimdi. Bana sadece kurmak kaldı. Ubuntuy da sorunsuz kurmuştum bunu da sorunsuz kurarım inşlh. Zaten  ubuntuyu da bumbleebee konusunda batırdım. İlk önce bi sistemi bi kurayım ondan sonra bakacağım ona.

Çevrimdışı Maksim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #7 : 06 Ağustos 2014, 15:08:29 »
Merhaba, yukarıda sistem özelliklerini yazdım, Linux Mint 17 altında bi kaç çeşit var, yani masaüstü ortami(Cinnamon , KDE falan).Bana hangisini tavsiye ediyorsunuz? her birisinin iki çeşidi var. 1. Normal 2. No Codecs
« Son Düzenleme: 06 Ağustos 2014, 15:10:39 Gönderen: Maksim »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #8 : 06 Ağustos 2014, 15:26:14 »
Cinnamon sürümü deneyebilirsiniz. No Codecs olarak tanımlı ISO dosyalarında ortam oynatımı için gerekli çözücüler bulunmaz. Bunlar sonradan yüklenebiliyor. Siz normal ISO dosylarını indirin. Başlangıç için 32 bit sürümü deneyin. 32 bit sürüm de olsa 8 Gb. RAM miktarı tanınacaktır. 32 bit sürümü, 32 bit uygulamaların uyumluluk sorunları ile uğraşmamanız için özellikle tavsiye ediyorum.

Çevrimdışı Maksim

• Yeni Penguen
  • *
« Yanıtla #9 : 06 Ağustos 2014, 22:06:18 »
Sounda arkadaşlar sorunsuz bi şekilde kurdum. Şimdi sırada nvidia ayarları var onun için ayrı bi konu açacağım. Hepinize teşekkürler .
« Son Düzenleme: 07 Ağustos 2014, 03:40:14 Gönderen: Maksim »

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
« Yanıtla #10 : 07 Ağustos 2014, 09:11:52 »
[member=648]Maksim[/member], rica ederiz. Güle güle kullanın.

Not: Çözülen konu başlıklarını düzenleyip [Çözüldü] etiketi ekliyoruz.
Bu seferlik düzenlemeyi ben yaptım, bundan sonrasında siz ekleyip bizlere yardımcı olursanız seviniriz.

Sorun çözüldüğü için konu kilitlendi.