Gönderen Konu: Linux Mint 17.1 Rebecca KDE ve Xfce Kararlı Sürüm ISO Dosyaları Yayınlandı  (Okunma sayısı 9983 defa)

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3

Linux Mint 17.1 Rebecca KDE Sürüm

Linux Mint 17.1 Rebecca XFCE Sürüm

Linux Mint 17.1 Rebecca'nın KDE ve Xfce masaüstü ortamlarını içeren Kararlı Sürüm ISO kalıpları ftp sunucularında yerlerini almaya başladılar.

Aşağıdaki bağlantılardan Linux Mint 17.1 Rebecca KDE ve Xfce ile ilgili duyuru, sürüm notları ve yeni özellikleri içeren blog sayfalarına ulaşabilirsiniz.

Linux Mint 17.1 Rebecca KDE Kararlı Sürüm Duyurusu
Linux Mint 17.1 Rebecca KDE Yeni Özellikler
Linux Mint 17.1 Rebecca KDE Sürüm Notları

Linux Mint 17.1 Rebecca Xfce Kararlı Sürüm Duyurusu
Linux Mint 17.1 Rebecca Xfce Yeni Özellikler
Linux Mint 17.1 Rebecca Xfce Sürüm Notları

2019 yılına kadar (güvenlik güncellemesi) desteği sürecek olan Linux Mint 17.1 Rebecca ile gelen yeniliklerden bazıları şunlar.

KDE sürüm

KDE sürümü 4.13'den 4.14'e güncellendi.

https://www.kde.org/announcements/4.14/

KDE için MDM'ye tam Kwallet desteği eklendi.

Xfce Sürüm

XFCE masaüstü sürümünde bir değişiklik yok.
Fakat Compiz desteğini içerek biçimde iki pencere yöneticisi ile geliyor.

Linux Mint 17.1 XFCE sürüm ile Compiz pencere yöneticisi hazır olarak gelecek. Yani kurulum sonrası ek bir paket yüklemeden Compiz'i kullanabileceksiniz. Masaüstü ayarlarına eklenen seçenek ile Xfwm (XFCE'nin varsayılan pencere yöneticisi) ve Compiz pencere yöneticileri arasında geçiş yapılabilecek. Bu değişiklik sonrası Compiz'in etkinleşmesi için oturumu kapatıp yeniden açmak yeterli olacak.

Güncelleme Yöneticisi

Güncelleme Yöneticisi artık paketleri kaynak dosyasına göre gruplandırıyor. Örneğin Libre Office kaynak dosyası derlendiğinde birden fazla paket üretiyor. Eski sürümlerde güncelleme sırasında tüm bu paketler (yaklaşık 20 tane) görünüyordu. Güncelleme Yöneticisinin yeni sürümü ise bunları libreoffice olarak gruplayarak gösteriyor. İlgili grup üstüne tıkladığınızda grup altında hangi paketlerin bulunduğunu görebiliyorsunuz.

Çekirdek Seçimi

Güncelleme Yönetici => Görünüm menüsü => Linux çekirdekleri seçeneği ile ulaşabileceğiniz Çekirdek yönetim bölümü de elden geçen özellikler arasında.

Elden geçen bu bölüm ile çekirdek yönetimi daha kullanışlı hale gelmiş.

Dil Ayarları

Dil Ayarları daha fazla bilgi için yeniden dizayn edildi ve kullanımı daha etkin hale getirildi.
Klavyede mevcut olmayan karakterler için Giriş Yöntemi özelliği eklendi.

Giriş Ekranı (MDM) Yöneticisi

MDM Giriş Ekranı ile ilgili ayarların yapılacağı Giriş Penceresi Tercihleri aracı geliştiricilerin el deydirdiği bir başka uygulama olmuş.
Seçilen temanın ön izlemesinin yapılabileceği bir düğme de eklenen yeni özellikler arasında.

İndirme Bağlantıları

Linux Mint 17.1 Rebecca KDE 32 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca KDE 64 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca XFCE 32 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca XFCE 64 Bit

Torrent Bağlantıları

Linux Mint 17.1 Rebecca KDE 32 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca KDE 64 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca Xfce 32 Bit
Linux Mint 17.1 Rebecca Xfce 64 Bit

MD5sum Güvenlik Kodları

Kod: [Seç]
3ffc18a5544fefd62dd14e21cce34fcb  linuxmint-17.1-kde-32bit.iso
33a571b1cf513045963ee624a35ddedf  linuxmint-17.1-kde-64bit.iso
5b2d4eac9c0505ed36c2e50ecb9fcce0  linuxmint-17.1-xfce-32bit.iso
b053518aa6e9f33391251a3c521462d3  linuxmint-17.1-xfce-64bit.iso
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 23:09:47 Gönderen: Butterfly »
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı Butterfly

• Proje Sorumlusu
  • Guru
  • Linux Mint Türkiye
  • Dağıtım: Linux Mint 20 & LMDE 4
  • Masaüstü Ortamı: Cinnamon 4.6 & Xfce 4.14
  • Grafik Kartı: Nvidia GF 9500
  • İşlemci: AMD X3
Linux Mint 17 Qiana KDE ve XFCE sürüm kullanıcıları Güncelleme Yöneticisinin (mintupdate) 4.8.1 sürümüyle, Linux Mint 17.1 Rebecca sürüme yükseltme yapabilecekler. Güncelleme Yöneticisinin yeni sürümü kısa süre içinde depolardaki yerini alacaktır.

Nasıl yükseltme yapılabileceği ile ilgili buradaki konu incelenebilir.
Elimizden geldiğince dilimizin döndüğünce...

[info] Konu Açarken Dikkat Edilmesi Gerekenler  |  Forum Kuralları  |  Kod Etiketi Kullanımı[/info]

Çevrimdışı fortran

• Kıdemli Penguen
  • Bir insanı sevmekle başlar her şey...
  • Dağıtım: Linux Mint

Artık Linux Mint 17 Qiana’nın Tüm sürümleri (Cinnamon, MATE, KDE ve Xfce) Linux Mint 17.1 Rebecca’ya yükseltilebilir. Bugün itibariyle, Güncelleme Yöneticisinin (mintupdate) 4.8.1 sürümü çıkmış bulunuyor. Bu araç yardımıyla, daha önce Cinnamon ve MATE masaüstü ortamını kullanan kullanıcılara sağlanan kolaylık, KDE ve Xfce masaüstü ortamını kullanan kullanıcılara da sağlanmış bulunuyor. Kullanıcılar, Güncelleme Yöneticisinin (mintupdate) 4.8.1 sürümünün yardımıyla sistemlerini kolaylıkla Linux Mint 17.1’e yükseltebilecekler. Kullanıcıların bu yükseltmeyi nasıl gerçekleştireceklerine ilişkin yönergeleri daha önce burada yayımlamıştık. Sisteminizi orada anlatıldığı biçimde yükseltmeniz mümkündür.

Düzenleme : Yükseltme bağlantısı

« Son Düzenleme: 11 Ocak 2015, 16:37:17 Gönderen: Butterfly »

Çevrimdışı mhborazan

• Çok Yeni Penguen
  • *
    • Pisi
  • Dağıtım: Linux Mint 17.1
Daha önce KDE kullandığım zamanlarda sık sık KDE çöktü hatası alıyordum. LM 17.1 bu konuda ne durumda acaba? İlerde denerim belki :)

Çevrimdışı dustengercege

• Çaylak Penguen
  • **
  • Dağıtım: Linux Mint Cinnamon
Yazılım yöneticisinden KDE standart diye bir paket kurdum, hoşumada gitti. Bu 17.1 KDE' yi indirip tekrar kurulum yapsam tekrardan; bir fark-yenilik olur mu. Yoksa sadece macera mı olur sizce.
Şükran duygusu asaletin göstergesi, nankörlük sevginin mezarıdır.

Çevrimdışı dlyalcin

• Penguen
  • Dağıtım: Qiana
Netbook için Xfce mi KDE mi daha iyi, verimli olur? Mate biraz kastı, yordu; o yüzden Xfce yükledim; şimdi daha rahat. Fakat KDE'yi hiç denemedim.
« Son Düzenleme: 22 Şubat 2015, 04:09:52 Gönderen: dlyalcin »

Çevrimdışı Genizcil_N

• Forum Sorumlusu
  • Guru
  • Dağıtım: Linux Mint 20
  • Masaüstü Ortamı: Mate
Netbook için Xfce mi KDE mi daha iyi, verimli olur? Mate biraz kastı, yordu; o yüzden Xfce yükledim; şimdi daha rahat. Fakat KDE'yi hiç denemedim.
Mate'te sıkıntı olduysa büyük olasılıkla KDE'de de olacaktır. KDE sistem kaynaklarını daha çok tüketir.